Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πήρε ρεβάνς και τον 37ο τίτλο masters ο Nole (vids)

O Novak Djokovic έγινε ο άνθρωπος με τους περισσότερους τίτλους masters από οποιονδήποτε άλλο φτάνοντας τους 37 και συνολικά τους 86 καριέρας κερδίζοντας στον τελικό του Παρισιού τον Daniil Medvedev με 2-1 (3-6,6-3,6-3 σετ).

Σε έναν συναρπαστικό όπως αναμενόταν αγώνα ο Σέρβος βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να πραγματοποιήσει την ανατροπή απέναντι στο no.2 κόσμου από το εις βάρος του 0-1 και να κατακτήσει εν τέλει το τουρνουά στην κατάμεστη Accor Arena.

Το εναρκτήριο σετ χαρακτηρίστηκε κυρίως από τα συνεχόμενα break που πραγματοποιήσαν οι δύο φιναλίστ , με τα ποσοστά να είναι στο 57% και 60% για Τζόκοβιτς και Μεντβέντεφ αντίστοιχα στους κερδισμένους πόντους πίσω από σερβίς τους. Έτσι με 3 break να έχουν σημειωθεί(1 για Τζόκοβιτς και 2 για Μεντβέντεφ) και μάλιστα εκατέρωθεν ο Ρώσος πήρε το προβάδισμα έναντι του αντιπάλου του και σταθεροποιώντας την απόδοση του κατάφερε να κερδίσει το σετ με σκορ 3-6 υπέρ του.

Ο ”Νόλε” βλέποντας τα φαντάσματα του τελικού της Νέας Υόρκης να έρχονται για να τον στοιχειώσουν ξανά ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση και κυρίως στο 1ο του σερβίς όπου είχε 73% επιτυχία και έδωσε το έναυσμα για το comeback.Οι εκπληκτικές άμυνες του Ρώσου δεν μπόρεσαν αυτή τη φορά να σταματήσουν την επέλαση που είχε το όνομα Novak Djokovic και έτσι απώλεσε το 2ο σετ με σκορ 6-3.

Tο κύριο όπλο του Μεντβέντεφ όλη την εβδομάδα ήταν το σερβίς του το οποίο όμως στον σημερινό τελικό δεν του έδωσε τις λύσεις που χρειαζόταν αφού κέρδισε μόλις 48 από τους 88 πόντους πίσω από αυτό.

Η τελευταία πράξη του αγώνα έμελλε να είναι και η πιο άνετη όπως αποδείχθηκε για το no.1 αφού ”έσπασε” το σερβίς του αντιπάλου του δύο συνεχόμενες φορές στο 5ο και 7ο game φτάνοντας σε ένα υπέρ του σκορ με 5-2.Ο Σέρβος όμως δεν μπόρεσε να κλείσει το ματς και έτσι ήρθε το 5-3 μαζί με ένα ενδεχόμενο δραματικό φινάλε το οποίο όμως δεν συνέβη ποτέ αφού ο Μεντβέντεφ δέχθηκε το τελειωτικό χτύπημα με break από τον Nole ο οποίος έπειτα από 2 ώρες και 15 λεπτά έφτασε στον τίτλο.

Έτσι έφτασε ο Novak Djokovic μετά από έναν ”γεμάτο” τελικό με εντυπωσιακά rally στον 6ο τίτλο του στην Πόλη του φωτός βρισκόμενος για ακόμη φορά στην καριέρα του στο no.1 του κόσμου στο τέλος μίας σεζόν. Φυσικά αυτό που απομένει τώρα είναι οι ATP Finals στο Τορίνο (14-21 Νοεμβρίου).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ