Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

«Πληγώθηκε» στην πρεμιέρα…

Ο Ηρόδοτος φιλοξένησε σήμερα ( 7/11) στο « Παγκρήτιο στάδιο» τον Διαγόρα Ρόδου ενόψει της 1ης αγωνιστικής της Super league 2. Οι « κυανόλευκοι» ηττήθηκαν στην έδρα τους με 1-2, παρά τις προσπάθειες της και έκανε πρεμιέρα με ήττα μέσα στην έδρα του.

Η Σούπερ λιγκ 2 επέστρεψε στη σέντρα επιτέλους, έπειτα από τη νέα αναβολή που είχε γίνει την περασμένη εβδομάδα μία μέρα πριν τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων. Το πρόγραμμα των ομάδων άλλαξε ξανά και σήμερα ο Ηρόδοτος στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής υποδέχθηκε στο «Παγκρήτιο Στάδιο» τον Διαγόρα Ρόδου.

Το παιχνίδι

Ο Διαγόρας μπήκε πιο απειλητικά στο παιχνίδι πετυχαίνοντας ένα γρήγορο γκολ στο 8 ‘ με πέναλντι που κέρδισε από τον Αρναούτογλου του Ηροδότου. Ο Κουϊρουκίδης εκτέλεσε εύστοχα το πέναλντι και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να κάνουν πιο επιθετικό παιχνίδι συγκριτικά με τον Ηρόδοτο που δεν είχε απειλήσει μέχρι και το 15′ . Ο Χαλκιαδάκης στο 17′ μπήκε στη μεγάλη περιοχή έχοντας ταχύτητα έκανε το σουτ, αλλά απέκρουσε σε κόρνερ ο Μπίντσης. Από τους «κυανόλευκους» στο α’ ημίχρονο ξεχώρισε ο αρχηγός της ομάδας ο Κοιλιάρας, ο οποίος είχε ταχύτητα, δύναμη, έκανε προσπάθειες και έπαιρνε πρωτοβουλίες.

Με πέναλντι ήρθε η ισοφάριση για τους γηπεδούχους το οποίο κέρδισε και εκτέλεσε ο Χατζησάββας στο 33′ , το οποίο έγινε από τον Ρουγκάλα. Η ομάδα της Αλικαρνασσού είχε πάρει το πάνω χέρι στο παιχνίδι μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, βρισκόμενη συχνά στην περιοχή του Διαγόρα. Λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του α΄ μέρους η ομάδα της Ρόδου εκτέλεσε φάουλ το οποίο απέκρουσε ο Δήμιζας και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια με τη λήξη του 1ου ημιχρόνου, έχοντας βάλει και οι δύο τα γκολ με πέναλντι.

Στο 2ο ημίχρονο ο Διαγόρας μπήκε ξανά πιο απειλητικός και έφτασε μία ανάσα από το να σκοράρει ένα 2ο γκολ, με τον Τάτση που εκτέλεσε αριστερό σουτ ( 47′) και η μπάλα πέρασε μόλις από το αριστερό δοκάρι του Δήμιζα. Στο 53′ η εστία του γκολκίπερ των γηπεδούχων κινδύνεψε ξανά με τον Κουϊρουκίδη ο οποίος έκανε ένα δυνατό σουτ και η μπάλα για χιλιοστά πέρασε άουτ.

Από την αρχή του 2ου μέρους του παιχνιδιού οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο επιθετικοί αφού βγήκαν στην αντεπίθεση. Ο παίκτης και σκόρερ του Διαγόρα που ξεχώρισε ήταν ο Κουϊρουκίδης ο οποίος στο 72′ απείλησε ξανά τον Δήμιζα ο οποίος μάζεψε και απομάκρυνε έγκαιρα την μπάλα. Στο 73΄η ομάδα του Γιάννη Τάτση άρχισε να μπάινει ξανά στο παιχνίδι.

Στο 76′ λίγο μετά την είσοδο του στον παιχνίδι ο Γκούρζιντερ έκανε την ανατροπή με ένα πανέμορφο γκολ κάνοντας το 2-1 και «πληγώνοντας,» τον Ηρόδοτο. Στο 85′ ο Ηρόδοτος χρειάστηκε να κάνει αν αναγκαστική αλλαγή μετά την αλλαγή του Αρναούτογλου. Οι Ηρακλειώτες πίεσαν έχρι και το τέλος βγαίνοντας ξανά στην αντεπίθεση , η ομάδα της Ρόδου όμως δεν τους έδωσε τα περιθώρια ισοφάρισης μετά την ανατροπή θέλοντας να φύγουν με τη νίκη από το Ηράκλειο. Στο 93′ ο Κατίδης κέρδισε φάουλμ από τονν Τόμας, το εκτέλεσε ο Καντέ και ο Κόρτσαμ προσπάθησε να κάνει κάτι ενυπωσιακό στην επαναφορά, με ανάποδο ψαλίδι αλλά δεν ήταν αρκετά δυνατό για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ηρόδοτος το πάλεψε μέχρι τέλους πιέζοντας και δημιουργώντας καλές φάσεις όμως δεν κατάφερε και δεν πρόλαβε ούτε την ισοφάριση στο τέλος.

 

Συνθέσεις:

Ηρόδοτος: Δήμιζας, Αρναούτογλου ( Σουρνάκης 85′ ), Καντέ, Βρεττός, Δ. Κοιλιάρας, Ρουσσάκης, Μπολάκης ( Κατίδης 80 ‘), Αποστολίδης ( Λουμπάκης 73’ ), Χαλκιαδάκης, Κότσαμ, Χατζησάββας.

Διαγόρας: Μπίντζης, Τοπάλ, Τάτσης, Γιώργου, Ρουγκάλας, Πίσπας (Τόμας 61′ ), Λαμπίρης ( Καρατάσος 92′ ), Κουϊρουκίδης ( Παπαστατίδης 92′ ) , Ζιούνης ( Τσιαντούλας 61′ ), Μπαστακός, Μούμιν.

ΜΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ
ΜΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ
Σπουδές: 1ο ΙΕΚ Ηρακλείου προϋπηρεσία: post game, tharkis sport, prismasport, sportsnews 24/7, ert open 106,7

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ