Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η μεγάλη ώρα της Σάκκαρη – Η κλήρωση του WTA Finals (vid)

Την Τετάρτη 10/11 ξεκινάει ένα από τα σημαντικότερα τουρνουά της χρονιάς το WTA Finals στο Μεξικό, στο οποίο οι 8 καλύτερες τενίστριες της σεζόν ρίχνονται στη μάχη για το πολυπόθητο τρόπαιο. Ανάμεσα τους και η Μαρία Σάκκαρη που το 2021 σημείωσε την καλύτερη χρονιά της καριέρας της μέχρι την επόμενη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια (νούμερο 6 στον κόσμο) μπορεί να μην κατάφερε να κερδίσει ακόμη τίτλο φέτος αλλά έφτασε 2 φορές σε ημιτελικά Grand Slam (Roland Garros και US Open) και πέτυχε 7 νίκες απέναντι σε παίκτριες της πρώτης δεκάδας. Φυσικά, το σημαντικότερο της επίτευγμα ήταν η άνοδος στην 6η θέση της παγκόσμιας κατάταξης κάτι που αποτελεί ρεκόρ για το γυναικείο τένις στην Ελλάδα.

Στο τουρνουά της Οστράβας όπου έφτασε μέχρι τον τελικό

Η Σάκκαρη κληρώθηκε στον 1ο όμιλο του τουρνουά μαζί με την Αρίνα Σαμπαλένκα, Ίγκα Σφιόντεκ και Πόλα Παντόσα. Οι δύο πρώτες θέσεις δίνουν το εισιτήριο για τον ημιτελικό. Η πρεμιέρα για την Ελληνίδα είναι την Πέμπτη 11/11.

Η Αρίνα Σαμπαλένκα (νούμερο 2 στην παγκόσμια κατάταξη) θα είναι κατά πάσα πιθανότητα η πιο δύσκολη αντίπαλος για την Μαρία. Το μεταξύ τους ρεκόρ 4-1 με την Λευκορωσίδα να κερδίζει στις 4 τελευταίες μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Απέναντι στην Ίγκα Σφιόντεκ στο Ρολάν Γκαρός στις 9 Ιουνίου 2021 η Ελληνίδα τενίστρια πραγματοποίησε ένα από τα καλύτερα ματς της καριέρας της και σίγουρα ένα από τα πιο καθοριστικά για την συνέχεια της σεζόν. Η Πολωνή δεν έχει κερδίσει ούτε σετ απέναντι στην Σάκκαρη στα δύο ματς που έχουν παίξει (2-0).

Πόλα Μπαντόσα  πραγματοποιεί μία breakthrough χρονιά και είναι μία από τις πιο φορμαρισμένες παίκτριες φέτος. Η Ισπανίδα δεν έχει αναμετρηθεί ποτέ με την Μαρία, επομένως μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εμπόδιο για τη συνέχεια στο τουρνουά.

Το WTA Finals είναι μία εξαιρετικά δύσκολη διοργάνωση χωρίς φαβορί με ασυνήθιστη συμπεριφορά της μπάλας λόγω του γεωγραφικού υψομέτρου. Η Μαρία Σάκκαρη, ωστόσο έχει αποδείξει πολλές φορές φέτος ότι μπορεί να κοιτάξει οποιονδήποτε αντίπαλο στα μάτια και θα κυνηγήσει με όλες της τις δυνάμεις τον σημαντικότερο τίτλο στην καριέρα της.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ