Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

GP Βραζιλίας – Αγώνας: Νικητής ο τρομερός Hamilton

Τεράστια νίκη κατέκτησε στην Βραζιλία ο Hamilton εκκινώντας από την δέκατη θέση. Ο Βρετανός μείωσε την διαφορά από τον Verstappen στην μάχη του πρωταθλήματος, ενώ ο Ολλανδός αρκέστηκε στην δεύτερη θέση. Τρίτος ο Bottas.

Στην εκκίνηση, ο Verstappen και ο Perez βρέθηκαν στο 1-2, μετά από κακή αντίδραση του Bottas. O Norris είχε επαφή με τον Sainz, ρίχνοντας τον πιλότο της McLaren στην τελευταία θέση και με κλατάρισμα στο πίσω ελαστικό. Ο Hamilton από την δέκατη θέση, πετάχτηκε στην έκτη.

Στον 6ο γύρο, υπήρξε και η εμφάνιση αυτοκινήτου ασφαλείας, μετά από επαφή του Tsunoda με τον Stroll, τα θραύσματα στην πίστα ήταν αρκετά, μη επιτρέποντας την ομαλή συνέχεια του αγώνα.

Στον 18ο γύρο, ο Hamilton πέρασε τον Perez στην μάχη της δεύτερης θέσης, βάζοντας στο στόχαστρο τον Verstappen, με την διαφορά στα 4 δευτερόλεπτα.

Στον 26ο γύρο, ο Hamilton μπαίνει πρώτος στα pits, για να περάσει στην σκληρή γόμα.

Στον 28ο γύρο, ο Verstappen μπαίνει και αυτός στα pits για σκληρή γόμα, βγαίνοντας μπροστά από τον Hamilton και με απόσταση περίπου 2 δευτερολέπτων.

Στον 40 γύρο, ο Verstappen μπαίνει αυτή τη φορά πρώτος στα pits, για να βάλει το δεύτερο σετ σκληρής γόμας, καθώς ο Hamilton μείωνε αρκετά.

 

Στον 43ο γύρο, ο Hamilton ακολούθησε τον Verstappen, βάζοντας το δεύτερο φρέσκο σετ σκληρής γόμας. Με την έξοδο του από τα pits, η διαφορά ήταν στα 2,5 δευτερόλεπτα.

Στον 48ο γύρο, είδαμε μια εντυπωσιακή μάχη ανάμεσα σε δυο διεκδικητές του τίτλου. Verstappen και Hamilton ρόδα ρόδα μέχρι την δεύτερη ζώνη DRS, με τον Ολλανδό να κρατά οριακά την πρώτη θέση, ενώ και οι δυο βγήκαν εκτός πίστας, χωρίς να συγκρουστούν.

Στον 59ο γύρο, ο Hamilton ήταν πλέον αποφασισμένος να κάνει την κίνηση και να περάσει τον Verstappen, περνώντας στην πρώτη θέση.

Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι, ο Verstappen έκανε διαχείριση της δεύτερης θέσης, ενώ ο Hamilton άνοιγε την διαφορά από τον Ολλανδό.

Τον βαθμό του ταχύτερου γύρου κατέκτησε ο Perez. Οδηγός της ημέρας αναδείχθηκε δίκαια ο Hamilton. Ο Βρετανός από την δέκατη θέση, τερμάτισε πρώτος.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα:

H βαθμολογία στο πρωτάθλημα των οδηγών, έτσι όπως διαμορφώθηκε μετά την ολοκλήρωση του Βραζιλιάνικου GP:

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ