Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Οι Blue Angels τίμησαν Θ. Θεοδώρου, Η. Καρακώστα & Φ. Χατζηγεωργίου

Μέσα σε πολύ συγκινητική ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκαν χθες στον Βόλο τα εγκαίνια του ιστορικού συνδέσμου της Νίκης Βόλου «Blue Angels», όπου επίτιμοι καλεσμένοι ήταν δύο παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές που έγραψαν την δική τους ιστορία στον σύλλογο.

 

Φίλιππος Χατζηγεωργίου και Ηλίας Καρακώστας

Ο εμβληματικός αρχηγός και σπουδαίος σέντερ μπακ, Ηλίας Καρακώστας (1988-1992), όπου σε δύσκολες οικονομικές εποχές για τη διοίκηση Τραγουδάρα θυσιάστηκε να φέρει χρήματα στον σύλλογο, ώστε να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο. Ο Καρακώστας υπήρξε βασικό στέλεχος της ομάδας από την 1η του μέρα στην ομάδα στην ηλικία των 20 ετών και παρών στις 2 από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της στο Κύπελλο Ελλάδας. Το 1988 απέναντι στην Πρωταθλήτρια Λάρισας στο Αλκαζάρ εκμηδενίζοντας τον τεράστιο Βασίλη Καραπιάλη, αλλά και στην νίκη με σκορ 3-1 στην ιστορική κλούβα του Ευρωπαίου Αθηναϊκού (είχε αποκλειστεί από την μεγάλη Manchester United), περιορίζοντας σπουδαίους παίκτες της Αθηναϊκής ομάδας όπως ο Μίροσλαβ Μπονγκ, ο Χρήστος Δημόπουλος και ο Κώστας Τσαβαλιάς. Ακολούθησαν τρελά πανηγύρια 4.000 ένθερμων φιλάθλων της Νίκης Βόλους, με τον αρχηγό Ηλία Καρακώστα να δίνει το σύνθημα και με τον γενικό αρχηγό της ομάδας, Θεόδωρο Θεοδώρου, να βρίσκεται στον πάγκο.

Ο Φίλιππος Χατζηγεωργίου, ο οποίος έπαιξε μία σεζόν με την Νίκη Βόλου στην Β’ Εθνική και αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τον τρόπο που έπαιζε, με χαρακτηριστικά του την μεγάλη του ταχύτητα και τα απευθείας κόρνερ που χτυπούσε με το εξαιρετικό αριστερό του πόδι.

Θεόδωρος Θεοδώρου

Ιδιαίτερη τιμή υπήρξε και για τον αγαπημένο γενικό αρχηγό της Νίκης, Θεόδωρο Θεοδώρου, ο οποίος ήταν γαμπρός του αείμνηστου Προέδρου Γ. Τραγουδάρα και συνέβαλαν τα μέγιστα για την τοποθέτηση του χόρτου (πρώτη φορά στην ιστορίας της ομάδας), όπως και την σκεπαστή κερκίδα, το γυμναστήριο και το βοηθητικό χόρτο πίσω από την θύρα 3, όλα με προσωπικά τους έξοδα. Επίσης τιμήθηκε ο πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ, Μπάμπης Τουτουτζόγλου για την προσφορά του, ενώ το παρών στην εκδήλωση έδωσαν άνθρωποι της διοίκησης με πρωτεργάτη από την ΠΑΕ τον κύριο Βενέτη.

Στη γιορτινή αυτή βραδιά, τα βεγγαλικά κ τα συνθήματα των φίλων της Νίκης Βόλου δονούσαν την ατμόσφαιρα, με το κρασί και το φαγητό να συνοδεύει το όμορφο κλίμα, παρά την αδικία της Νίκης Βόλου λίγες ώρες νωρίτερα στον αγώνα με την Βέροια (ανύπαρκτο πέναλτι στο 95′), η ομάδα έδειξε πολύ καλά στοιχεία και άφησε υποσχέσεις για τη συνέχεια.

Δηλώσεις έκαναν και ο Φίλιππος Χατζηγεωργίου αλλά και Θεόδωρος Θεοδώρου, ο οποίος ήταν πολύ συγκινημένος, μιας κ δεσμεύτηκε η προσωπική του περιουσία για όλα τα έργα που έκανε και πλήρωσε ακριβά την αγάπη του για την ομάδα τα 5 χρόνια διοικητικής ενασχόλησης, για τη στήριξη και το όνειρο των φίλων της Νέας Ιωνίας.

Φίλιππος Χατζηγεωργίου: «Μετάνιωσα που έφυγα από την ομάδα και θέλω να συμβουλεύσω τους παίκτες που έρχονται τώρα στην Νικάρα να τελειώνουν και την καριέρα τους εδώ». 

Θεόδωρος Θεοδώρου: «Στην μνήμη του πεθερού και της οικογένειας, ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τον κύριο Τραγουδάρα για όλα τα φιλανθρωπικά έργα που έκανε, τα οποία σε εκείνη την εποχή ήταν πέρα από της οικονομικές του δυνατότητες, αλλά η αγάπη του για την ομάδα ήταν τεράστια και ξεπερνούσε το κάθε πρόβλημα που προέκυπτε. Οφείλετε ως σύνδεσμος να βοηθάτε με ηθικό τρόπο και να στηρίζετε την ομάδα. Να είστε οι συνεχιστές αυτής της μεγάλης ιστορίας της Νίκης Βόλου».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ