Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Απέναντι στους γείτονες για το αήττητο

Την τρίτη συνεχόμενη ευρωπαϊκή νίκη θα κυνηγήσει το τμήμα χάντμπολ Ανδρών της ΑΕΚ όπου θα φιλοξενήσει την ομάδα από τα Σκόπια ,HC EUROFARM PELISTER στο πλαίσιο του EHF European League .Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Τρίτη(16-11)στο γήπεδο Τάσος Καμπούρης (Χαλκίδα) με ώρα έναρξης 19:45 και θα μεταδοθεί από το EHF TV  με απαραίτητη προϋπόθεση την εγγραφή.

ΑΕΚ και Πέλιστερ θα αναμετρηθούν για την 3η αγωνιστική(4ου ομίλου) της 2ης σε κύρος ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Η Ελληνική ομάδα είναι αήττητη σε Ελλάδα και Ευρώπη ευελπιστώντας σε ανάλογη συνέχεια. Τα Σκόπια στα τελευταία πέντε παιχνίδια μετράνε τρεις νίκες ,μια ισοπαλία και μια ήττα .

Αναφορικά με το παιχνίδι ο 49χρονος Κροάτης προπονητής της Πέλιστερ, Ζέλικο Μπάμπιτς τόνισε σε δηλώσεις του: ”Η ΑΕΚ είναι μοντέρνα ομάδα, τρέχει παίζει με διαφορετικό στυλ σε σχέση με το ελληνικό χάντμπολ και δεν είναι εύκολο να παίζεις με τέτοιες ομάδες ”. 

Σχετικά με τον 4ο όμιλο όπου μετά από δύο αγωνιστικές, η ΑΕΚ έχει 4 βαθμούς( δύο νίκες)και η Πέλιτσερ 1 βαθμό(ισοπαλία & ήττα) ο τεχνικός της Πέλιστερ είπε πως : ” Όλες οι ομάδες είναι ανταγωνιστικές. Ο όμιλος είναι πολύ δυνατός και όλα θα είναι ανοιχτά μέχρι το τέλος ”.

Η γειτονική ομάδα έχει καταφέρει να φτάσει μέχρι και σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης (European Cup). Συγκεκριμένα την σεζόν 2001/2 όταν και ηττήθηκε από την Skjern(Δανία)  με συνολικό σκορ 55-44 ενώ την σεζόν 2020-21 έφτασε μέχρι και την φάση των 16 του European Cup.

Από την πλευρά της ΑΕΚ , ο τεχνικός Δημήτρης Δημητρούλιας ανέφερε σε δηλώσεις : ”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο έχοντας δει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του αντιπάλου .Κάναμε το σκάουτινγκ και περιμένουμε .Εάν νικήσουμε θα είμαστε για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης ” .  Στην φάση των 16 προκρίνονται οι τέσσερις από τις έξι κάθε ομίλου.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ