Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Προκρίθηκε στους «32» ο ΠΑΟΚ

Συνεχίζει το ευρωπαϊκό ταξίδι ο Δικέφαλος του Βορρά μετά και την σημερινή νίκη επί της Μίντελφαρτ στο PAOK SPORTS ARENA με 3-0 σετ . Η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη θα αντιμετωπίσει την κάτοχο δύο Κυπέλλων Κροατίας, Μούρσα Οσιγιέκ στην φάση των 32 της δεύτερης σε κύρος διασυλλογικής διοργάνωσης (Challenge Cup). Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στην Κροατία στις 8 Δεκεμβρίου.

Ο Δικέφαλος μετά το ευνοϊκό αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα (0-3) στην Δανία παρουσιάστηκε με παίκτες που είχαν ελάχιστο χρόνο συμμετοχής.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με υπεροχή του ΠΑΟΚ σε όλους τους τομείς κάτι που οδήγησε τον προπονητή της Μίντελφαρτ να ζητήσει και τα δύο time-out που δικαιούται. Παρόλο αυτά ο ΠΑΟΚ πήρε το 1ο σετ με 25-16 μέσα σε 21 λεπτά .

Στο 2ο σετ ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε με λίμπερο τον 24χρονο Παυσανία Αντωνίου και οι Δανοί έδειξαν ποιο ανταγωνιστικό προφίλ έως το τέλος του σετ αλλά ο Δικέφαλος το πήρε με 25-23 όπως και το τρίτο σετ με 25-21 .

Ο ακραίος του ΠΑΟΚ, Στέλιος Τζιουμάκας μίλησε στην ιστοσελίδα «Αθλητικός Κόσμος» : ” Η δυναμικότητα του αντιπάλου ήταν φανερά χαμηλότερη από την δικιά μας. Είναι πολύ καλό που παιδιά με λίγο χρόνο συμμετοχής να παίρνουν χρόνο και παραστάσεις ώστε ανά πάσα στιγμή να είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την ομάδα. Πιστεύω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε αρκετά γιατί όχι να φτάσουμε και σε ένα Final 4 . Εμείς κοιτάμε πάντως να πάμε κάθε σκαλί και ποιο πάνω ” .

Ο προπονητής της Μίντελφαρτ, Μάρτιν Όλγκααρτ έκανε τις σχετικές δηλώσεις στην ιστοσελίδα : ”Το επίπεδο στην Δανία δεν είναι όπως στην Ελλάδα. Δώσαμε  πολλούς εύκολους πόντους στον ΠΑΟΚ ενώ εμείς δεν πήραμε. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και έπρεπε να παλέψουμε για κάθε πόντο. Ήταν ένα καλό μάθημα και εμπειρία για εμάς να παίζουμε με μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ που έχει καλούς παίχτες και αγωνιστικό πλάνο .Πλέον επικεντρωνόμαστε στο πρωτάθλημα και στον αγώνα Κυπέλλου την Κυριακή ”.

 

Αρχική 6αδα ΠΑΟΚ: Τακουρίδης, Τερζής, Σωτηρίου, Udrys, Κοκκινάκης και Τζιουμάκας

6αδα Μίντελφαρτ : Brar, Mickelberry, Hjorth, Winter, Gavlas και Navickas

Διαιτητές: Rene Cinatl ( Τσεχία) –  Ismail Yildirim (Τουρκία) με Έλληνες επόπτες

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ