Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μουντιάλ: Διαμαρτυρίες για Σουηδία και Δανία

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ κοντοζυγώνει, με τα προκριματικά σιγά – σιγά να ολοκληρώνονται. Ωστόσο οι φωνές για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των εργατών που δουλεύουν στις εγκαταστάσεις του επόμενου Μουντιάλ, αυξάνονται μέρα με την μέρα. Η Δανέζικη ομοσπονδία, έκανε γνωστό πως θα ελαχιστοποιήσει τα ταξίδια στο Κατάρ αφού τονίζει πως η συμμετοχή της χώρας θα είναι αποκλειστικά για αθλητικούς και όχι για προωθητικούς σκοπούς. Μάλιστα υπάρχει στα σκαριά, η πρόταση να φοράει η ομάδα μπλούζες με μηνύματα για τα ανθρώπινα δικαιώματα στα ρούχα που θα φορούν στις προπονήσεις, όταν θα βρίσκεται εκεί.

Από την άλλη η Σουηδική ομοσπονδία έδωσε και εκείνη γροθιά στους διοργανωτές του Μουντιάλ. Την Πέμπτη οι λίγκες της χώρας υπέγραψαν τη διαμαρτυρία της Διεθνούς Αμνηστίας που, απαιτεί η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία να υποστηρίξει τα δικαιώματα των μεταναστών εργατών.

Το Κατάρ εδώ και χρόνια βρίσκεται στο κέντρο της κριτικής όλης της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής κοινότητας, καθώς δείχνει με κάθε τρόπο πως δεν σέβεται τις ζωές των ανθρώπων που δουλεύουν για να στηθεί όλο το εγχείρημα του επόμενου χειμώνα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ