Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Premier League: Οι αγώνες της 12ης αγωνιστικής

Με το ντέρμπι Λίβερπουλ-Άρσεναλ να ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο (20-21/11) το πρωτάθλημα της Premier League στην Αγγλία, μετά τη διακοπή λόγω Εθνικών ομάδων.

 

Την αυλαία ανοίγει αύριο Σάββατο η Λέστερ που υποδέχεται στις 14:30 την πρωτοπόρο Τσέλσι στο King Power. Οι “αλεπούδες” είναι στη μέση της βαθμολογίας με 15 βαθμούς πραγματοποιώντας μέτρια πορεία μέχρι τώρα αλλά μια νίκη αύριο μπορεί να τους ανεβάσει αρκετά, αφού είναι πολλές ομάδες σε κοντινή απόσταση από πάνω τους. Οι “μπλε” του Λονδίνου από την άλλη θα παραμείνουν πρώτοι ακόμη και με ήττα αλλά πρωταρχικός τους στόχος είναι σίγουρα το τρίποντο που στη χειρότερη θα τους κρατήσει 3 βαθμούς πάνω από τις δεύτερες Σίτι και Γουέστ Χαμ.

Νιουκάστλ και Μπρέντφορντ κοντράρονται την ίδια ώρα στο St. James’ Park με τους γηπεδούχους να ψάχνουν απεγνωσμένα την πρώτη τους νίκη και τους φιλοξενούμενους να νιώθουν πιο άνετα στη 14η θέση με 12 βαθμούς.

Επίσης στις 17:00 αύριο η Μπέρνλεϊ φιλοξενεί στο Τερφ Μουρ την Κρίσταλ Πάλας και θέλει οπωσδήποτε το θετικό αποτέλεσμα για να ξεφύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού. Οι “αετοί” της Κρίσταλ Πάλας βρίσκονται στη 10η θέση (15β.) και θα κυνηγήσουν τους βαθμούς για να σκαρφαλώσουν κι άλλο στον πίνακα της βαθμολογίας.

Στις 17:00 στο Βίλα Παρκ η Άστον Βίλα αντιμετωπίζει τη φετινή έκπληξη του πρωταθλήματος Μπράιτον που βρίσκεται στην 6η θέση με 17 βαθμούς. Οι δε “χωριάτες” είναι πολύ χαμηλά στη 16η θέση με 10 μόλις βαθμούς.

Την ίδια ώρα στο Βικαρέιτζ Ρόουντ η Γουότφορντ υποδέχεται τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Σόλσκιερ να παίζει το κεφάλι του, καθώς ένα ακόμη ανεπιτυχές αποτέλεσμα θα τον φέρει ακόμα πιο κοντά στην πόρτα της εξόδου. Από την άλλη οι γηπεδούχοι είναι ακριβώς πάνω από την τριάδα που πέφτει στην Τσάμπιονσιπ και είναι λογικό να καίγονται και αυτοί για τους βαθμούς.

Στο Μολινό επίσης αύριο στις 17:00 η 8η Γουλβς (16β.) φιλοξενεί την πολύ φορμαρισμένη Γουέστ Χαμ που ισοβαθμεί με τη Σίτι στη 2η θέση με 23 βαθμούς. Αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι ανάμεσα σε δύο δυνατές φέτος ομάδες.

Τελευταίος αγώνας με ώρα έναρξης στις 17:00 είναι αυτός ανάμεσα σε Νόριτς και Σαουθάμπτον στο Κάροου Ρόουντ. Τα “καναρίνια” με νέο τεχνικό από προχθές (17/11) τον Ντιν Σμιθ θέλουν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα με βασικό στόχο την παραμονή αφού αυτή τη στιγμή μοιράζονται τον… πάτο της βαθμολογίας με τη Νιουκάστλ, έχοντας συγκεντρώσει μόλις 5 βαθμούς. Η δε Σαουθάμπτον είναι πιο ψηλά, στη 13 θέση με 14 βαθμούς.

Η αυριανή μέρα ολοκληρώνονται με το μεγάλο παιχνίδι στο Άνφιλντ στις 19:30 ανάμεσα στη Λίβερπουλ και την Άρσεναλ. Οι “κόκκινοι” του Γιούργκεν Κλοπ (4η θέση-22β.) θέλουν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από την πρώτη τους ήττα την προηγούμενη αγωνιστική από την Γουέστ Χαμ και να επιστρέψουν στις επιτυχίες για να μη χάσουν την επαφή με την κορυφή. Οι “κανονιέρηδες” από την άλλη είναι 2 βαθμούς πίσω έχοντας ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων το οποίο έχουν ως στόχο να συνεχίσουν.

Μεθαύριο Κυριακή (21/11) η 2η Σίτι (23β.) υποδέχεται στο ‘Εμιρεϊτς την Έβερτον στις 16:00. Οι παίκτες του Γκουαρντιόλα έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να πιάσουν την Τσέλσι στην πρώτη θέση σε περίπτωση στραβοπατήματος της ομάδας του Τούχελ απέναντι στη Λέστερ. Απέναντί τους οι “εφοπλιστές” βλέπουν τους άλλους από τη 10η θέση με 15 βαθμούς και για την ώρα είναι ευχαριστημένοι.

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής ολοκληρώνεται την Κυριακή στις 18:30 στο Τότεναμ Στέιντιουμ όπου οι “πετεινοί” θα κοντραριστούν με τη Λιντς. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην 8η θέση με 16 βαθμούς μαζί με τη Γουλβς ενώ οι φιλοξενούμενοι πιο χαμηλά, στην 15η θέση με 11 βαθμούς.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ