Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

GP Κατάρ – Qualifying: Pole Position για τον Hamilton

Την 102η Pole Position της καριέρας του κατέκτησε ο Hamilton. Δεύτερος ο Verstappen, ο οποίος προσπάθησε να μείνει κοντά, τρίτος ο Bottas.

Στο Q1, δεν υπήρξε κάποια έκπληξη με τα μονοθέσια που έμειναν εκτός συνέχειας. Οι δυο Haas, οι δυο Alfa Romeo και ο Latifi δεν κατάφεραν να περάσουν στο Q2. Στην κορυφή ο Hamilton ήταν μόλις 95 χιλιοστά ταχύτερος από τον Verstappen.

Στο Q2, υπήρξαν αρκετές εκπλήξεις στους πιλότους που έμειναν εκτός Q3. Ο Perez δεν κατάφερε ούτε με την μέση, ούτε με την μαλακή γόμα να μπει στην δεκάδα. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και στους Leclerc και Ricciardo. Οι πρωτοπόροι θα εκκινήσουν τον αυριανό αγώνα με την μέση γόμα.

 

Στο Q3, ο Hamilton από την πρώτη προσπάθεια ήταν ταχύτερος περίπου 2 δέκατα από τον Verstappen, ενώ ο Bottas, ο οποίος στις ελεύθερες δοκιμές ήταν ταχύτερος, δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από την τρίτη θέση. Στην δεύτερη προσπάθεια, ο Hamilton βελτίωσε το δικό του χρόνο. Ο Verstappen, στο πρώτο sector ήταν πιο αργός και στην συνέχεια εγκατέλειψε την προσπάθεια, καθώς ο Gasly είχε κλατάρισμα, αφήνοντας το μονοθέσιο εντός της πίστας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των κατατακτήριων:

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ