Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Πρώτη νίκη για τον Ηρόδοτο με «super» Χατζησάββα!

Την Ζάκυνθο υποδέχθηκε σήμερα ( 20/11) ο Ηρόδοτος στο « Παγκρήτιο στάδιο» στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της super league 2.

Ο Ηρόδοτος επικράτησε με 2-0 κόντρα στη Ζάκυνθο με τα δύο σωτήρια τέρματα του Χρήστου Χατζησάββα και παράλληλα έκανε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι:

O Ηρόδοτος μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι κάνοντας επίθεση με το «καλησπέρα» αφού οι γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ το οποίο εκτέλεσε ο Σουρνάκης και ο Χαλκιαδάκης με μία ωραία κεφαλιά έφτασε μία «ανάσα» από το να ανοίξει το σκορ, αφού η πάλα πέρασε άουτ για χιλιοστά.

Στο 6ο λεπτό ο Χαλκιαδάκης επιχείρησε να απειλήσει ξανά την εστία του Πατσογιωργου, ο οποίος όμως μάζεψε ανώδυνα. Στο 15′ ο Χατζησάββας σκοράρει για 2η φορά με τη φανέλα του Ηρόδοτου ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του με με ένα ωραίο γκολ.
Την ώρα που η Ζάκυνθος προσπάθησε να βγει στην αντεπίθεση οι «κυανόλευκοι» την σταμάτησαν. Ο Χατζησάββας με ταχύτητα μπήκε στη μεγάλη περιοχή, σούταρε, η μπάλα χτύπησε το δοκάρι και στη συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα.

Οι «κυανόλευκοι» είχαν το πάνω χέρι στο πρώτο μέρος του αγώνα και απειλούσαν συνέχεια τη Ζάκυνθο. Η Ζάκυνθος από την πλευρά της δεν σημείωσε κάποια αξιόλογη φάση στο α’ ημίχρονο. Στο 43′ οι γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ το οποίο εκτέλεσε ο Βρεττός. Η μπάλα πέρασε από όλους τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων και ο Κατίδης σούταρε μέσα στην περιοχή, αλλά ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων απέκρουσε.

Στο 2ο ημίχρονο οι φιλοξενούενοι έκαναν την πρώτη τους καλή φάση στο παιχνίδι με τον Σουρμπή που εκτέλεσε ωραία από το κέντρο, αλλά ψηλά αφού η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι άουτ. Στο 56′ οι γηπεδούχοι είχαν μία καλή στιγμή με τους Βρεττό και Χαλκιαδάκη, αλλά ο Χαλκιαδάκης δεν έβγαλε το σουτ που ήθελε με αποτέλεσμα να μαζέψει ο τερματοφύλακας της Ζακύνθου.

Ο Χατζησάββας σούταρε ξανά βάζοντας γκολάρα από το ύψος της περιοχής  στο 67′ και πετυχαίνοντας συνολικά του 3ο του στο μέχρι τώρα πρωτάθλημα της Σούπερ λιγκ 2 με τον Ηρόδοτο. Στο 82′ η Ζάκυνθος κέρδισε φάουλ το οποίο εκτέλεσε ο Κόνια , η μπάλα όμως κόντραρε στο τοίχος.

Οι φιλοξενούμενοι κατέγραψαν μία δεύτερη καλή τελική στο 89′ με τον Κοναγκάγια που σούταρε δυνατά και η μπάλα βρήκε το αριστερό δοκάρι του Δήμιζα. Ο Ηρόδοτος παρουσίασε μία καλή εικόνα από την αρχή μέχρι το τέλος του παιχνιδιού και κατάφερε να πάρει τη νίκη.

Συνθέσεις:

Ηρόδοτος: Δήμιζας, Κατίδης, Βρεττός ( Καργιωτάκης 88′ ), Καντέ ( Αργκιλέσι 74′ ), Σουρνάκης, Ρουσάκης, Μπολάκης, Λουμπάκης ( Αποστολίδης 63′ ), Χαλκιαδάκης, Κόρτσαμ, Χατζησάββας (Δ. Κοιλιάρας 74′ )

Ζάκυνθος: Πατσιογιώργος, Κολεύρης, Μαρίνος, Καλλιβώκας, Κόνια, Κορμίτης, Ντάσης, Κονάγκου, Παναγιωτόπουλος, Στίγια, Καψάσκης

ΜΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ
ΜΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ
Σπουδές: 1ο ΙΕΚ Ηρακλείου προϋπηρεσία: post game, tharkis sport, prismasport, sportsnews 24/7, ert open 106,7

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ