Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

GP Κατάρ – Αγώνας: Άνετη νίκη για τον Hamilton

Στο παρθενικό Grand Prix του Κατάρ, ο Hamilton ήταν ο μεγάλος νικητής, μειώνοντας την διαφορά στους 8 βαθμούς από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Verstappen. Ο Ολλανδός αρκέστηκε στην δεύτερη θέση, μειώνοντας τις απώλειες από την ποινή πέντε θέσεων. Τρίτη θέση για τον συγκλονιστικό Alonso.

Στην εκκίνηση, ο Hamilton δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα, έχοντας στην δεύτερη θέση τον Gasly και στην τρίτη τον Alonso, καθώς ο Verstappen δέχθηκε ποινή, διότι στις χθεσινές κατατακτήριες, αγνόησε δεν μείωσε ταχύτητα στην διπλή κίτρινη σημαία του Q3. Ποινή δέχθηκε και ο Bottas, εκκινώντας έκτος. Ο Verstappen από την έβδομη θέση, κατάφερε με γρήγορη αντίδραση να βρεθεί στην τέταρτη θέση, ενώ και ο Alonso πέρασε τον Gasly, για την δεύτερη θέση.

Στον 6ο γύρο, ο Verstappen είχε ήδη περάσει τον δεύτερο Alonso, όπως και τον τρίτο Gasly, ενώ ο Hamilton είχε ήδη ξεφύγει στα 6 δευτερόλεπτα.

Στον 19ο γύρο, ο Verstappen άνοιξε τον χορό των pit stop για τους πρωτοπόρους, περνώντας από την μέση στην σκληρή γόμα. Στον επόμενο γύρο και ο Hamilton άλλαξε την μέση γόμα για την σκληρή, με την διαφορά να είναι περίπου στα 9,5 δευτερόλεπτα.

Στον 33ο γύρο, ο Bottas προσπαθώντας να πάει για ένα pit stop, είχε κλατάρισμα με την μέση γόμα, καταστρέφοντας τον αγώνα του. Προς το τέλος του αγώνα, ο Φινλανδός εγκατέλειψε, καθώς είχε πέσει στην 13η θέση.

Στον 43ο γύρο, ο Verstappen μπαίνει για δεύτερη φορά στα pits, για να βάλει φρέσκια μέση γόμα. Ο Hamilton στον επόμενο γύρο, πέρασε στην χρησιμοποιημένη μέση γόμα.

Στον 48ο γύρο, ο Perez πραγματοποίησε προσπέραση στον Ocon, για την τέταρτη θέση, με τον Μεξικανό να πιέζει για να πιάσει τον Alonso στην τρίτη θέση, αλλά η παρουσία εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας, λίγο πριν την ολοκλήρωση του αγώνα, έδωσε την ευκαιρία στον Ισπανό πιλότο της Alpine, να πανηγυρίσει το πρώτο του βάθρο, μετά από 7 χρόνια.

Τον βαθμό του ταχύτερου γύρου κατέκτησε ο Verstappen. Οδηγός της ημέρας αναδείχθηκε ο εξαιρετικός Alonso, ο οποίος με ένα pit stop, κατάφερε να διαχειριστεί τα ελαστικά του, κατακτώντας την τρίτη θέση.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα:

Η βαθμολογία όπως έχει διαμορφωθεί μετά την ολοκλήρωση του Grand Prix του Κατάρ:

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ