Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Παναιτωλικός – Απόλλων Σμύρνης: Βαθμολογική ανάσα από μισή ευκαιρία οι γηπεδούχοι…

Ο Παναιτωλικός φιλοξένησε τον Απόλλων Σμύρνης για την 10η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, σε μια αναμέτρηση που αμφότερες οι ομάδες αναζητούσαν την νίκη με σκοπό να ξεφύγουν από την ζώνη του υποβιβασμού. Διαφορετική νότα στο γήπεδο έδωσε η επιστροφή των οργανωμένων οπαδών των Αγρινιωτών στις κερκίδες, αφού δημιουργήθηκε μια «καυτή» ατμόσφαιρα. Αν και δεν υπήρξαν πολλές ευκαιρίες, ο Παναιτωλικός κατάφερε να εξαργυρώσει τις ελάχιστες που είχε και με 1 – 0 κατάφερε να επικρατήσει επί του Απόλλωνα και να κερδίσει μερικές σανίδες για την σωτηρία του στο πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να κυριαρχήσουν στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν αφού οι καταστάσεις ήταν ισορροπημένες σε αυτά τα πρώτα λεπτά. Το τέμπο ήταν μέτριο και καμία ομάδα δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη φάση ή ενέργεια, τουλάχιστον μέχρι και το πρώτο τέταρτο του ματς.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 18′, όταν ο Τσιλούλης πήρε την μπάλα στην γραμμή του άουτ, ντρίμπλαρε τον Ντουάρτε, έκοψε την μπάλα στον Φατιόλ, ο οποίος σε σχεδόν κενή εστία δεν κατάφερε να την βρει, σπαταλώντας έτσι μια πολύ καλή προσπάθεια για τον Απόλλωνα. Η δεύτερη μεγάλη στιγμή ανήκε ξανά στους φιλοξενούμενους, με τον Παμλίδη στο 40′ να είναι σε απόσταση βολής, στέλνοντας την μπάλα ωστόσο, από πλάγια θέση, στην δεξιά κάθετη δοκό της εστίας του Μελίσσα. Πέντε λεπτά αργότερα ο Ιωαννίδης, με την μπάλα να του στρώνεται από τον Παμλίδη, επιχείρησε ένα σουτ από το ύψος του πέναλτι και σχεδόν ολομόναχος και χωρίς πίεση την έστειλε πάνω από τα δοκάρια του Μελίσσα.  Ο Παναιτωλικός σε αυτό το πρώτο ημίχρονο δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του, αφού οι καλύτερές του στιγμές ήταν μόνο μερικά αδύναμα σουτ του Καρέλη, που μπλόκαρε εύκολα ο Κότσαρης.

<span;>Οι αρχές του δεύτερου μισού της αναμέτρησης κυμάνθηκαν στους ίδιους ρυθμούς με αυτούς του πρώτου. Καμία ομάδα δεν μπορούσε να κυριαρχήσει, ουσιαστικές απειλές προς τις δύο εστίες δεν υπήρχαν, ενώ όποτε κάποια από τις δύο ομάδες έφτανε στο τελευταίο τέταρτο του γηπέδου, δεν μπορούσε να πετύχει κάτι παραπάνω από το να χάσει την μπάλα. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κάνουν τον Κότσαρη να νιώσει ότι απειλείται στο 54′, όταν ο  Ντουάρτε έκοψε εξαιρετικά στον Μπαρμπόσα, ο οποίος υπό πίεση δεν κατάφερε να νικήσει την αντίπαλο πορτιέρο, που εξουδετέρωσε αποτελεσματικά τον πρώτο μεγάλο κίνδυνο για την ομάδα του.

Ο Παναιτωλικός άρχισε να ανεβάζει στροφές, κάνοντας περισσότερες εφόδους στην αντίπαλη περιοχή και αναγκάζοντας την «Ελαφρά Ταξιαρχία» να μπει σε λειτουργία άμυνας. Πάνω στην φούρια του λοιπόν κατάφερε να βρει και γκολ ο Παναιτωλικός, με τον Μορσέι να φτάνει στην γραμμή του άουτ, να γυρίζει την μπάλα στον Φλόρες και αυτός με καταπληκτικό σουτ στην κίνηση να στέλνει την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κότσαρη, ο οποίος ακίνητος δέχθηκε αυτό το τέρμα που άνοιξε το σκορ στο 66ο λεπτό της αναμέτρησης. Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, ο Απόλλων δεν μπορούσε να δημιουργήσει κάτι αξιόλογο, με τον Παναιτωλικό να του κλείνει καλά τους χώρους και να μην του επιτρέπει να κάνει το κάτι παραπάνω στον αγωνιστικό χώρο. Στο 93′ ο Μπαξεβανίδης είδε την κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα πάνω στον Χόρσει, αφού όντας τελευταίος παίχτης του απέτρεψε το να βγει σε τετ – τετ με τον Κότσαρη.

Κάπως έτσι κύλησε το παιχνίδι και μέχρι το τέλος του, με τον Παναιτωλικό να εκμεταλλεύεται το καλό του διάστημα και να πετυχαίνει το γκολ που του έδωσε την νίκη και φυσικά τους τρεις βαθμούς, οι οποίοι σίγουρα θα αποδειχθούν κομβικοί για την έκβαση του πρωταθλήματος. Ο Απόλλων από την πλευρά του δεν κατάφερε ούτε σήμερα να πάρει βαθμολογική ανάσα, παραμένοντας προτελευταίος στον βαθμολογικό πίνακα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ