Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Τον πλήγωσε ένας πρώην!

Με δύο τέρματα του άλλοτε «ασπρόμαυρου» Ευθύμη Κουλούρη ο Ατρόμητος πήρε την πρώτη του νίκη στη φετινή Super League κόντρα στον ΠΑΟΚ με 2-0 στο Περιστέρι, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής.

 

Καλύτερος ο ΠΑΟΚ στο πρώτο 20λεπτο με συντριπτική κατοχή και τον Ατρόμητο να περιμένει στο μισό γήπεδο. Στο 21’ ο Μουνίθ από πολύ κοντά έστειλε την μπάλα μόλις άουτ με κεφαλιά. Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το παιχνίδι μετά το 20’ με τον ΠΑΟΚ να κυκλοφορεί αλλά να μην μπορεί να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Για να φτάσουμε στο 45’ όταν ο Κουλούρης άνοιξε το σκορ μετά από λάθος του Κούρτιτς.

Τεράστια διπλή ευκαιρία για τον  ΠΑΟΚ στο 53’ με Ελ Καντουρί και Βαρέλα που δεν μπόρεσαν από τη μικρή περιοχή να νικήσουν τον Γιαννιώτη. Συρτό απευθείας φάουλ του Κούρτιτς πέρασε μόλις άουτ στο 55’. Πέναλτι για τον Ατρόμητο στο 66’ σε χτύπημα του Βαρέλα στον Κουλούρη. Ο ίδιος ο Κουλούρης το εκτέλεσε εύστοχα γράφοντας το 2-0. Ο ΠΑΟΚ απείλησε με κεφαλιά του Βαρέλα ένα λεπτό αργότερα και στο 74’ με δυνατό σουτ του Άκπομ αλλά και στις δύο περιπτώσεις η μπάλα πέρασε μόλις άουτ. Νέα ευκαιρία με κεφαλιά του Βαρέλα στο 86’ που έφυγε ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Γιαννιώτη με το σκορ να μην αλλάζει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Ευαγγέλου.

Τρίτη ήττα για τον Δικέφαλο στο πρωτάθλημα που βρίσκεται πια στο -7 από την κορυφή και πρώτη νίκη για τους Περιστεριώτες που πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα πιάνοντας τον Απόλλωνα Σμύρνης στους 6 βαθμούς με τον οποίο μοιράζονται τον πάτο της βαθμολογίας. Ψυχολογικό χαστούκι για τους Θεσσαλονικείς ενόψει και του “τελικού” της ερχόμενης Πέμπτης στην Μπρατισλάβα με τη Σλόβαν για το Conference League.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Κιβρακίδης (84′ Βασιλαντωνόπουλος), Στρούγγης, Παπαδόπουλος, Γκαλβάο, Καστεγιάνο, Νάτσος, Σάλομον, Χαρίσης (72′ Ντένιτς), Μουνίθ (84′ Σπιριντόνοβιτς), Κουλούρης (77′ Κλωναρίδης). Αναπληρωματικοί: Μανδάς, Βασιλαντωνόπουλος, Χατζηισαΐας, Σπιριντόνοβιτς, Αθανασίου, Μαυρομμάτης, Ντένιτς, Πισάνο, Κλωναρίδης

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βαρέλα, Κρέσπο, Ροντρίγκο (62′ Σίντκλεϊ), Κούρτιτς, Σβαμπ (62′ Μουργκ), Ελ Καντουρί (81′ Εσίτι), Αν. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (72′ Σφιντέρσκι), Άκπoμ. Αναπληρωματικοί: Ζ. Ζίβκοβιτς, Λύρατζης, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Εσίτι, Μουργκ, Κούτσιας, Σφιντέρσκι.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ