Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ένας ταλαντούχος εξτρέμ με λαμπρό μέλλον

Σήμερα ο «Αθλητικός Κόσμος» έχει την χαρά να φιλοξενεί έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή, τον Χρήστο Παπαδόπουλο.

 

Ο 22χρονος Κατερινιώτης εξτρέμ αγωνίζεται για 3η συνεχή χρονιά στον Πιερικό (Σούπερ Λιγκ 2), με την πρώτη του χρονιά στην ομάδα να συνοδεύεται με άνοδο από τη Γ’ στη Β’ Εθνική, ενώ στην καριέρα του μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί στους Πόντιους Κατερίνης, στην Arsenal Elite Akademy, στους Κίκερς Στουτγκάρδης Κ17 (Bundesliga), στον ΠΑΟΚ Κ20, στον Καραϊσκάκη (Β’ Εθνική) και με τον Ιαλυσό Ρόδου στη Γ’ Εθνική (όπου πανηγύρισε την άνοδο), αλλά και στη Β’ Εθνική.

Ο Χρήστος μίλησε αποκλειστικά στο site μας για τα πρώτα του βήματα στο χώρο του ποδοσφαίρου, για την αποκατάστασή του από τον πρόσφατο τραυματισμό του, για τα όνειρά του, αλλά και για τους παίκτες που θαυμάζει σε Ελλάδα και Ευρώπη.

 

1) Σε ποια ηλικία ξεκίνησες το ποδόσφαιρο και γιατί επέλεξες αυτό το άθλημα;

«Ξεκίνησα 6 ετών αν και ήθελα από νωρίτερα, αλλά δεν υπήρχε τμήμα στην ηλικία μου. Επέλεξα το ποδόσφαιρο γιατί από μικρός ήμουν με μια μπάλα στα πόδια, παρακολουθούσα αγώνες στην τηλεόραση και μου άρεσε πολύ σαν άθλημα».

2) Ποια θέση απολαμβάνεις περισσότερο μέσα στο γήπεδο και ποια θεωρείς πως σου ταιριάζει πιο πολύ;

«Μου αρέσουν οι θέσεις πίσω από τον φορ, αλλά ακόμη και ως φορ. Νομίζω πως η θέση του εξτρέμ μου ταιριάζει αρκετά διότι είναι και τα χαρακτηριστικά μου τέτοια, τα οποία με βοηθούν να παίζω σε αυτή τη θέση».

3) Ποιο θεωρείς πως είναι το πιο δύσκολο κομμάτι για έναν ποδοσφαιριστή σε ένα ενενηντάλεπτο;

«Το πιο δύσκολο κομμάτι για έναν ποδοσφαιριστή σε ένα ενενηντάλεπτο είναι η προσήλωσή του στο παιχνίδι και σίγουρα όταν πατάει τα πόδια του στο χορτάρι, να μην σκέφτεται τίποτα άλλο».

4) Πώς πάει η αποκατάστασή σου με τον τραυματισμό;

«Βρίσκομαι στον 5ο μήνα αποκατάστασης μου και ακολουθώ πιστά τις εντολές του Ιατρικού επιτελείου με επικεφαλής τον Κ. Παγωνίδη Δημήτριο, που σε συνεργασία με τον Διευθυντή αποκατάστασης του FYSIO SPORTS CENTER, Ηλία Καρακώστα, έχουμε σχεδιάσει ένα πολύ εξειδικευμένο πρόγραμμα για μένα, όπου δουλεύουμε με τον πρωτοποριακό τρόπο της λειτουργικής προπόνησης δύναμης, και συγκεκριμένα με τη μέθοδο της PNF. Θέλω να τους ευχαριστήσω δημόσια για την φροντίδα που μου παρέχουν, αλλά ιδιαίτερα τον Κ. Ηλία που τον είχα προπονητή στην Arsenal Elite Akademy. Εδώ και 5 μήνες κάνω τη διαδρομή Κατερίνη-Θεσσαλονίκη (3 φορές τη βδομάδα), αλλά θεωρώ πως αξίζει το κόπο».

5) Μέχρι που φτάνουν τα όνειρα σου με τη «στρογγυλή θεά»;

«Το όνειρα μου είναι μεγάλα διότι υπάρχουν πολλά παραδείγματα ποδοσφαιριστών που βρίσκονται στον πάτο και καταλήγουν στην κορυφή! Δεν μου αρέσει να λέω πολλά και μεγάλα λόγια, ελπίζω το μέλλον να μιλήσει από μόνο του».

6) Ποιον παίκτη θα ξεχώριζες από τη Σούπερ Λιγκ και ποιον από το Τσάμπιονς Λιγκ;

«Ο παίκτης που θα ξεχώριζα από τη Σούπερ Λιγκ τα τελευταία χρόνια θα ήταν ο Ελ Αραμπί. Τρομερός παίκτης με άψογες κινήσεις, φοβερά τελειώματα και όποτε τον χρειάζεται η ομάδα του είναι εκεί. Από το Τσάμπιονς λιγκ δεν θα μπορούσαν να είναι άλλοι από τον Κριστιάνο και τον Μέσι».

7) Ποια Εθνική ομάδα θεωρείς πως παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή στον πλανήτη;

«Νομίζω πως η Εθνική που παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο αυτή την στιγμή είναι η Ιταλία. Το απέδειξε στο EURO 2021 από την αρχή μέχρι το τέλος του, αλλά ήταν και η καλύτερη ομάδα σε όλους τους τομείς».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ