Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Επίδειξη δύναμης και άλμα πρωτιάς για την Τσέλσι!

Η Τσέλσι έπαιξε σαν πρωταθλήτρια Ευρώπης και ανάγκασε τη Γιουβέντους στη πιο βαριά εκτός έδρας ήττα της ιστορία της στο Champions League ( 4-0 ), εξασφαλίζοντας έτσι και τυπικά την πρόκριση στη φάση των 16 ενώ παράλληλα ανέβηκε στη κορυφή του ομίλου μία αγωνιστική πριν το τέλος.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Τσέλσι να μπαίνει πιο επιθετικά να έχει τη κατοχή της μπάλας  χωρίς ωστόσο να δημιουργεί κάποια αξιόλογη φάση στα πρώτα 20 λεπτά της αναμέτρησης. Μία στατική φάση, όμως , ήρθε να δώσει τη λύση για την ομάδα του Τούχελ όταν  στο 25ο λεπτό μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Τσαλόμπαχ με δυνατό σουτ μέσα από τη περιοχή άνοιξε το σκορ κάνοντας το  1-0. Η Γιουβέντους επιχείρησε να απαντήσει άμεσα όταν ο Μοράτα κρέμασε το Μεντί αλλά ο Τιάγκο Σίλβα πρόλαβε τη μπάλα λίγο  πριν αυτη περάσει τη γραμμή. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου το οποίο βρήκε την Τσέλσι μπροστά στο σκορ.

Στο δεύτερο μέρος η Τσέλσι μπήκε δυνατά  όπως και στο πρώτο μέρος και μέσα σε 2 λεπτά τελείωσε στην ουσία την υπόθεση νίκη . Στο 56ο λεπτό ο Τσίλγουελ έκανε τη σέντρα, ο Ντε Λιχτ δεν μπόρεσε να διώξει τη μπάλα , και ο Τζέιμς με ωραίο τελείωμα διπλασίσε τα τέρματα για την Τσέλσι. Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ήρθε το 3-0 όταν μετά από ένα υπέροχο συνδυασμό των << Μπλε >> ο Χάντσον Οντόι με δυνατό σουτ νίκησε το Σέζνι. Οι παίκτες της Γιουβέντους στη συνέχεια  ισορρόπησαν το παιχνίδι  δίχως όμως αποτέλεσμα. Αντίθετα η Τσέλσι ήταν αυτή που βρήκε γκολ με τον Τίμο Βέρνερ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων του δευτέρου μέρους και έκλεισε ιδανικά μία μαγικά βραδιά για τη Τσέλσι.

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Ρούντιγκερ, Τιάγκο Σίλβα, Τσαλόμπαχ, Τσίλγουελ (71’ Αθπιλικουέτα), Τζέιμς, Καντέ (37’ Λόφτους Τσικ), Χάντσον-Οντόι (76’ Μάουντ), Ζίγιεχ, Πούλισικ (72’ Βέρνερ).

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Σέζνι, Κουαδράδο (81’ Ντε Βίντερ), Μπονούτσι, Ντε Λιχτ, Αλεξ Σάντρο, Λοκατέλι (67’ Αρτούρ Μέλο), Μπεντανκούρ (59’ Ντιμπάλα), ΜακΚένι, Ραμπιό, Κιέζα (80’ Κουλουσέβσκι), Μοράτα (67’ Μόις Κιν)

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ