Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο «Νόμος του Άνφιλντ» εφαρμόστηκε πάλι

Με αρκετές αλλαγές στο βασικό σχήμα, η Λίβερπουλ συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ και επικράτησε της Πόρτο στο Άνφιλντ με το καθαρό 2-0 κάνοντας το 5x5 στον Β’ Όμιλο.

 

Στα πρώτα λεπτά οι «δράκοι» μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο έχοντας διάθεση να πετύχουν κάποιο γρήγορο γκολ πιέζοντας ψηλά και κυκλοφορώντας με ταχύτητα την μπάλα. Η Λίβερπουλ από τη μεριά της έπαιξε πιο ορθολογικό και οργανωμένο ποδόσφαιρο και κατάφερε να πετύχει ένα όμορφο τέρμα στο 37’ με τον Μανέ μετά από υπέροχη κάθετη πάσα του Τιάγκο αλλά ο Σενεγαλέζος επιθετικός υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με γκολ για τους «κόκκινους» με σκόρερ τον Τιάγκο στο 52’, ενώ τα τέρματα των γηπεδούχων διπλασίασε ο Σαλάχ με όμορφη ατομική προσπάθεια στο 70’. Οι παίκτες του Κλοπ δεν έριξαν το ρυθμό σε κανένα σημείο του αγώνα δείχνοντας ότι είναι σε φόρμα αυτό τον καιρό. Ο Γερμανός τεχνικός έριξε στο παιχνίδι και τους πιο «ενδεκαδάτους» ποδοσφαιριστές του (Χέντερσον, Ρόμπερτσο, Φαμπίνιο) και το τελικό 2-0 ήρθε φυσιολογικά και με σωστή διαχείριση του υλικού από πλευράς γηπεδούχων.

Η Λίβερπουλ έφτασε τους 15 βαθμούς έχοντας ήδη πάρει την πρωτιά στον όμιλο. Μάχη θα γίνει για την κατάληψη της 2ης θέσης που οδηγεί στον επόμενο γύρο, αφού για αυτή θα μονομαχήσουν την επόμενη και τελευταία αγωνιστική και οι 3 υπόλοιπες του ομίλου. Πόρτο με 5 βαθμούς, Μίλαν και Ατλέτικο Μαδρίτης από 4 είναι μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης. Η Μίλαν υποδέχεται την πρωτοπόρο Λίβερπουλ στο Σαν Σίρο ενώ στο Ντραγκάο θα κοντραριστούν Πόρτο και Ατλέτικο. Οι αγώνες είναι προγραμματισμένοι για τις 7 Δεκεμβρίου με κοινή ώρα έναρξης στις 22:00.

Οι συνθέσεις:

Λίβερπουλ (Κλοπ): Άλισον, Γουίλιαμς, Ματίπ, Κονατέ, Τσιμίκας (64’ Ρόμπερτσον), Τσάμπερλαϊν (82’ Μίλνερ), Μόρτον, Τιάγκο (64’ Χέντερσον), Σαλάχ (Φαμπίνιο), Μιναμίνο, Μανέ (72’ Οριτζί)

Πόρτο (Κονσεϊσάο): Κόστα, Ζοάο Μάριο, Μπεμπά, Πέπε (Καρντόσο), Σανούσι, Οτάβιο, Ολιβέιρα (64’ Φερέιρα), Ουρίμπε (78’ Γκρούγιτς), Ντίας, Εβανίλσον (77’ Μαρτίνες), Ταρεμί (64’ Κονσεϊσάο)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ