Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δίνει ευρωπαϊκό παιχνίδι ο ΠΑΟΚ στο Χάντμπολ (video)

Μετά από απουσία τεσσάρων χρόνων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ο Δικέφαλος του Βορρά ρίχνεται στην μάχη για τον 3ο γύρο της 3ης σε κύρος διασυλλογικής διοργάνωσης    ( EHF European Cup ) .

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα αγωνιστεί απέναντι στην ZRHK TENAX Dobele από την Λετονία με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται σήμερα Παρασκευή 26/11 και ώρα 16:00 στο Σπίτι του Χάντμπολ (Μίκρα) με μετάδοση από το:

Η TENAX σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ έχει δύο περισσότερα ευρωπαϊκά παιχνίδια καθώς ξεκίνησε την φετινή πορεία από τον 2ο γύρο εκεί όπου αντιμετώπισε την HC Masheka (Λευκορωσία) και πήρε την πρόκριση με νίκη 56-52 . Eνώ έχει μια ποιο συχνή παρουσία στην Ευρώπη καθώς δηλώνει συνεχώς παρών από την σεζόν 2019-20 .

Από την Ελληνική πλευρά ο ΠΑΟΚ ,κάτοχος τριών πρωταθλημάτων και Κυπέλλων  προέρχεται με ανεβασμένο το ηθικό μετά και τις επτά συνεχόμενες νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στο εγχώριο πρωτάθλημα . Για τον ΠΑΟΚ είναι η 10η εμφάνιση σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις με την τελευταία να σημειώθηκε την σεζόν 2017-18. Τότε ξεκίνησε την διαδρομή του από τον 2ο γύρο  όπου νίκησε και στα δύο παιχνίδια την ALOYSIANS PROMINENT από την Μάλτα και πήρε την πρόκριση για τον 3ο γύρο . Εκεί περίμενε τον ΠΑΟΚ η Τουρκική, GÖZTEPE SK από την οποία αποκλείστηκε με συνολικό σκορ 63- 55.

Η ομάδα από την Λετονία έρχεται στη Θεσσαλονίκη μετά από ήττα με 30-29 στο εγχώριο πρωτάθλημα και κίνητρο να κρατήσει ψηλά την σημαία της χώρας καθώς είναι η μοναδική ομάδα από την Λετονία που αγωνίζεται στην Ευρώπη τόσο σε ανδρικό όσο και σε γυναικείο επίπεδο .

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ