Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 1-0: Σπουδαία νίκη με λυτρωτή Τικίνιο

Ο Ολυμπιακός με το γκολ του Τικίνιο στο 90′ επικράτησε με 1-0 της Φενέρμπαχτσε στο Καραϊσκάκη και πλέον θα πάει 9 Δεκεμβρίου στην Αμβέρσα για να διεκδικήσει την πρωτιά ελπίζοντας σε δική του νίκη και ήττα της Άιντραχτ στην Πόλη. Σίγουρα θα συνεχίσει στο Europa League. 

Το κυνήγησε, το πίστεψε ως το τέλος ο Ολυμπιακός και το βρήκε το γκολ της νίκης στο 90′ με τον Τικίνιο κόντρα στη Φενέρ και με το 1-0 πλέον κλείδωσε την παρουσία του στα νοκ άουτ του Europa League, με την πρωτιά να κρίνεται την τελευταία αγωνιστική.

Το αν θα τερματίσει πρώτος ή δεύτερος θα κριθεί την 6η ημέρα των ομίλων οταν και οι ερυθρόλευκοι θα τεθούν αντιμέτωποι με την Αντβέρπ στο Βέλγιο. Αν η Άιντραχτ δεν χάσει στην Πόλη, περνάει ως πρώτη. Αν χάσει και ο Ολυμπιακός κερδίσει, θα ειναι πρώτος ο Ολυμπιακός. Η Φενέρ θα είναι ό,τι κι αν γίνει 3η και πηγαίνει στο Conference ενώ η Αντβέρπ αποκλείστηκε ως τέταρτη.

Καλύτεροι οι Τούρκοι στο πρώτο ημίχρονο που ειχαν δοκάρι με τον Καχβετσί και δυο καλές ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ, όμως ο Ολυμπιακός ισορρόπησε και στο δεύτερο είχε τον απόλυτο έλεγχο χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ με κλασικότερη αυτή του Ελ Αραμπί στο 74′.

Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 1-0

Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης»

ΔιαιτητήςΛαόθ (Ισπανία)

Σκόρερ90′ Τικίνιο

Κίτρινες38’ Μπα, 92′ Τικίνιο.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ – Λαλά, Παπασταθόπουλος (24′ Μπα), Σισέ, Ρέαμπτσιουκ – Μ. Καμαρά (46′ Μπουχαλάκης), Εμβιλά – Μασούρας (68′ Βαλμπουενά), Α. Καμαρά, Ονιεκούρου (46′ Λόπες) – Αραμπί (81΄Τικίνιο).

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Βίτορ Περέιρα): Οζέρ – Οσάγι-Σάμουελ, Τίσεραντ, Κιμ, Νόβακ (78′ Σάλαϊ)- Μερτ Χακάν (90′ Γκιουμούσκαγια), Σόσα, Ζάιτς (65′ Μάιερ) – Ιρφάν Καχβετσί (65′ Πέλκας), Μπερίσα, Ρόσι (78′ Καντίογλου).

Αποτελέσματα 5ης αγωνιστικής

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσέ 1-0

Άιντραχτ – Αντβέρπ 2-2

Τελευταία αγωνιστική (9 Δεκεμβρίου)

Αντβέρπ – Ολυμπιακός (19.45)

Φενέρμπαχτσέ – Άιντραχτ (19.45)

Η Βαθμολογία του 4ου ομίλου:

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ