Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Παλμέιρας – Φλαμένγκο: Ο εμφύλιος τελικός… των αντιθέσεων

Απόψε το βράδυ κρίνεται ο βασιλιάς της Νότιας Αμερικής, με δύο Βραζιλιάνικες ομάδες να διεκδικούν το τρόπαιο του Κόπα Λιμπερταδόρες. Βέβαια ο συγκεκριμένο εμφύλιος έχει αντιθέσεις, διαφορές και σίγουρα πρόκειται για ένα παιχνίδι με αρκετό ενδιαφέρον.

Ο Αθλητικός κόσμος σας παρουσιάζει τον σημερινό τελικό (27/11 22:00 COSMOTE TV) του Κόπα Λιμπερταδόρες, αναλύοντας τους δύο μονομάχους που θα πέσουν στην μάχη του στέμματος της Νότιας Αμερικής.

Η Παλμέιρας του Αμπέλ, της αστάθειας και της κούρασης.

Η Παλμέιρας είχε μία δύσκολη σεζόν και ο Αμπέλ Φερέιρα (πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ) έπρεπε να διαχειριστεί πολλά προβλήματα. Κύριο θέμα της ομάδας, η έλλειψη ξεκούρασης καθώς αγωνίζεται για έναν χρόνο σερί. Βγάζει αστάθεια αλλά έχει κάποιες ποιοτικές μονάδες που σώζουν την κατάσταση. Οι μεσοεπιθετικές επιλογές που έχει (Σκάρπα-Βέιγκα-Ρόνι-Ντούντου) μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα σε κάθε άμυνα ενώ όταν βρουν κενό μπορεί να χτυπήσουν με το ταχυδύναμο στυλ τους. Βέβαια παρουσιάζει αρκετά κενά διαστήματα και πίσω δεν της λες και άτρωτη, οπότε γίνεται ευάλωτη αμυντικά για τους αντιπάλους.

Κατάφερε και απέκλεισε την κατά γενική ομολογία καλύτερη φετινή Βραζιλιάνικη ομάδα, την Ατλέτικο Μινέιρο, χάρις στο εκτός έδρας που πέτυχε (εκεί ακόμα μετράει ο συγκεκριμένος κανόνας). Στα προημιτελικά είχε μία εύκολη πρόκριση, καθώς επικράτησε της Κατόλικα δύο φορές με το ίδιο σκορ.

Σαν σύλλογος, μετράει τεράστια οικονομική άνθιση και συγκαταλέγεται σε μία από τις μεγάλες οικονομικές δυνάμεις της χώρας. Έχει μέταλλο, πιστούς οπαδούς που γεμίζουν το “Αλιάνζ Παρκ – 43.000 θέσεις ” και ξέρει πως να παίρνει τρόπαια, εξάλλου κατέκτησε και το περσινό Κόπα Λιμπερταδόρες, θέλοντας φέτος να κάνει το back2back. Ο γνώριμος μας Αμπέλ Φερέιρα, έχει κάνει εξαιρετική δουλειά, έχει δώσει στυλ στην ομάδα ενώ το σημερινό παιχνίδι μπορεί να κρίνει το μέλλον της ανανέωσης του, καθώς το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται το 2022.

 

Η Φλαμένγκο της ιστορίας, της δίψας και της φετινής έλλειψης τίτλου.

Περίεργη μπορεί να χαρακτηρίστει η έως τώρα σεζόν της “Φλα”. Η ομάδα γνώρισε αλλαγή προπονητή (ο Σένι αποχώρησε συνέχισε με τον Γκαούσο) έχασε το κύπελλο και στο πρωτάθλημα.. δεν προλαβαίνει την Μινέιρο, οπότε το ξεγράφει και αυτό από την λίστα της. Έτσι διψάει όσο τίποτα για τον τίτλο του Κόπα Λιμπερταδόρες. Και αυτή παρουσιάζει αστάθεια, επιθετικά βρίσκει λύσεις όμως αμυντικά δέχεται γκολ εύκολα. Τελευταία δίνει την εικόνα του όσα πάνε και όσα έρθουν, αλλά έχει να γνωρίσει την ήττα τρεις εβδομάδες όταν έχασε το ντέρμπι με την Φλουμινένσε.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη ομάδα στην χώρα, με τεράστιο οπαδικό κίνημα να την συνοδεύει (30 εκατ. οπαδοί) το οποίο κάνει καμίνι το εμβληματικό Μαρακανά. Τα τελευταία χρόνια ανέβασε το μπάτζετ της, κάνοντας εξαιρετικές επενδύσεις. Έχει φέρει καλούς παίκτες, σπάζοντας την ανομβρία των τελευταίων ετών όπου στην ουσία δεν είχε ιδιαίτερα χρήματα. Κρατάει εξαιρετικό σερί στο Λιμπερταδόρες έχει να ηττηθεί από τον Σεπτέμβριο του 2020 και άμα σηκώσει το τρόπαιο θα γίνει η έβδομη ομάδα που το καταφέρνει αήττητη.

 

Το Σεντενάριο στο Μοντεβιδέο θα ανοίξει τις θύρες του για να υποδεχθεί τις δύο μεγάλες φιναλίστ του Κόπα Λιμπερταδόρες. Είναι κατασκευασμένο από το 1930(!) ενώ χωράει περίπου 60.000 χιλιάδες ψυχές. Τα 50.000 εισιτήρια έφυγαν για πλάκα, με την τιμή τους να ακουμπά τα 650 αμερικανικά δολάρια.

Ο αγώνας αρχίζει στις 22:00 και θα μεταδοθεί ζωντανά από την COSMOTE TV στην Ελλάδα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ