Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τεράστια ικανοποίηση στον Ολυμπιακό μετά το διπλό!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 93-72 της Αρμάνι στο Μιλάνο, πανηγυρίζοντας το πρώτο διπλό της χρονιάς στην Ευρωλίγκα. Οι παίκτες του αλλά και ο coach Μπαρτζώκας, έπειτα την σπουδαία επιτυχία δήλωσαν ικανοποιημένοι για το αποτέλεσμα αλλά και πως έπαιξαν το τέλειο μπάσκετ, στον επιθετικό τομέα.

ΔΙΝΕΙ ΤΑ ” CREDIT ” ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ Ο ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ

Ο προπονητής των ερυθρολεύκων, έπειτα από την τεράστια κριτική που δέχθηκε για τους λάθους χειρισμούς του στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, απόψε απέδειξε πως ξέρει καλύτερα από τον οποιονδήποτε πως να παίρνει παιχνίδια. Βέβαια εκείνος στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι, τόνισε την πίστη του στην ομάδα αλλά έδωσε και τα ”credits ” (συγχαρητήρια) στους παίκτες.

«Θέλω να δώσω τα credit στους παίκτες μας και στους φιλάθλους μας που ήρθαν για να μας υποστηρίξουν. Ήταν μία απόλυτα ομαδική προσπάθεια επειδή σήμερα είχαμε μία σπουδαία εμφάνιση επιθετικά στο πρώτο ημίχρονο και μία πολύ καλή αμυντικό εικόνα, κατά την γνώμη μου, στο δεύτερο μέρος.

Ελέγξαμε τον ρυθμό του αγώνα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό όταν παίζεις ενάντια στην Αρμάνι. Σταματήσαμε την δημιουργία από τους Ντιλέινι και Σέρχι και για αυτό, προφανώς, κερδίσαμε το παιχνίδι.

Είναι μία πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη. Αλλά από αύριο πρέπει να την ξεχάσουμε γιατί η Euroleague είναι πραγματικά πολύ σκληρή. Νομίζω πως η ομάδα δουλεύει στην σωστή κατεύθυνηση, κάθε παίκτης έχει συμμετοχή στο επιθετικό κομμάτι. Σήμερα είχαμε πολλές ασίστ και πολλή δημιουργία. Επομένως πιστεύω στους παίκτες μου. Είναι ταλαντούχοι. Απλώς χρειάζεται να παίζουμε σαν σύνολο».

ΗΘΕΛΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΠΛΟ ΑΡΚΕΤΑ Ο ΝΤΟΡΣΕΪ

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του μετά το φινάλε του αγώνα, αφού υπογράμμισε στις δηλώσεις του την σημαντικότητα της νίκης και την ύπαρξη συνέπειας στην Ευρωλίγκα.

«Όλοι έκαναν ένα step up απόψε. Ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι για εμάς και επιτέλους πήραμε την εκτός έδρας νίκη. Πρέπει να πηγαίνουμε βδομάδα με τη βδομάδα. Κάθε αγωνιστική μπορεί να αλλάξει τη θέση σου στη βαθμολογία, ειδικά αν έχεις δυο κακές εβδομάδες.

Μας άρεσε αυτή η νίκη, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη αγωνιστική. Είχαμε ένα καλό, ευχάριστο αποτέλεσμα».

ΕΨΑΧΝΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ Ο ΛΑΡΕΝΤΖΑΚΗΣ

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ήταν από τις κορυφαίους στην νίκη του Ολυμπιακού στο Μιλάνο. Ο Έλληνας γκαρντ, έσκισε το δικτάκι με τα τρίποντα του και ήταν εξαιρετικός όσο βρέθηκε στο παρκέ. Στις δηλώσεις του αναφέρθηκε κυρίως στην αντίδραση που έψαχνε η ομάδα μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και στην ψυχολογική ώθηση που έδωσε αυτή η επικράτηση.

«Σίγουρα, είχε συγκεντρωθεί στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Ήταν ένα ματς μέσω του οποίου θέλαμε να αντιδράσουμε, μετά από μία άσχημη εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό. Νομίζω ότι κάναμε μία πραγματικά καλή εμφάνιση στην επίθεση. Αλλά ήμασταν καλοί και αμυντικά.

Είναι σημαντικό για μας δίνει περισσότερη ψυχολογική ώθηση. Δουλεύουμε καλά κάθε μέρα, σε κάθε προπόνηση. Κάνουμε καλή δουλειά και είμαι χαρούμενος για την νίκη. Είναι σημαντικό αποτέλεσμα για εμάς, η πρώτη εκτός έδρας νίκη».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ