Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Ντέρμπι… λαβωμένων

Το πρώτο «κλάσικο» της Θεσσαλονίκης για τη σεζόν 2021-22 διεξάγεται απόψε (28/11, 19:30) στο γήπεδο της Τούμπας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Άρη, με τους δύο μονομάχους να προέρχονται αμφότεροι από επώδυνες ήττες το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

 

Ο Άρης γνώρισε την πιο βαριά εντός έδρας ήττα της ιστορίας του από τον ΠΑΣ Γιάννινα με 0-5 ενώ ο ΠΑΟΚ κατάφερε να χάσει στην Αθήνα από τον Ατρόμητο, στην πρώτη και μοναδική ως τώρα νίκη των Περιστεριωτών στο πρωτάθλημα.

Δύο αποτελέσματα που αναπόφευκτα γύρισαν τις δύο ομάδες στην εσωστρέφεια αλλά η σημερινή μάχη είναι κάτι που δίνει κίνητρο σε όλους να κάνουν τα πάντα για το τρίποντο της νίκης σε όποια κατάσταση και αν είναι.

Ο γηπεδούχος ΠΑΟΚ θα έχει λίγες αλλά σημαντικές απουσίες, αφού δεν υπολογίζονται από τον Ραζβάν Λουτσέσκου οι Ντόουγκλας Αουγκούστο, Αντρέ Βιεϊρίνια, Νέλσον Ολιβέιρα και Χοσέ Κρέσπο, όλοι λόγω τραυματισμών λιγότερο ή περισσότερο σοβαρών. Αντίθετα επιστρέφει στην πρώτη ομάδα μετά από 9 σχεδόν μήνες ο Σβέριρ Ίνγκασον μετά και τις συμμετοχές που είχε με τον ΠΑΟΚ Β’ στη Super League 2 που του έδωσαν την ευκαιρία να βρει αγωνιστικό ρυθμό.

Την 20μελή αποστολή αποτελούν οι εξής ποδοσφαιριστές: Πασχαλάκης, Ζίβκοβιτς, Τέιλορ, Λύρατζης, Ροντρίγκο, Μιχάι, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Ίνγκασον, Σίντκλεϊ, Εσίτι, Σβαμπ, Κούρτιτς, Ελ Καντουρί, Μουργκ, Μπίσεσβαρ, Μιτρίτσα, Α.Ζίβκοβιτς, Άκπομ, Σφιντέρσκι.

Οι φιλοξενούμενοι «κίτρινοι» από την άλλη και ο Άκης Μάντζιος βλέπουν με ικανοποίηση την επιστροφή δύο σημαντικών μονάδων τους στην άμυνα, με τους Φαμπιάνο και Σούντγκρεν να ξανατίθενται στη διάθεση του Έλληνα τεχνικού, όπως και ο Λούμορ που ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του.

Στην αποστολή του Άρη συμπεριλαμβάνονται οι 21 παρακάτω παίκτες: Κουέστα, Ντένις, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μπεναλουάν, Σούντγκρεν, Σάκιτς, Δεληζήσης, Λούμορ, Γκάνεα, Τζέγκο, Ματίγια, Σάσα, Εντιαγέ, Μαντσίνι, Γκαρσία, Γκάμπα, Λόπεζ, Μάνος, Ιτούρμπε, Καμαρά.

Στην προϊστορία με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ, ο Δικέφαλος έχει σημαντική υπεροχή, αφού σε 59 αναμετρήσεις έχει 32 νίκες, 18 ισοπαλίες και 9 ήττες από τον αιώνιο αντίπαλό του.

Ο αγώνας είναι πολύ σημαντικός και για τις δύο ομάδες αφού θέλουν αποκλειστικά τη νίκη για να μη μείνουν πολύ πίσω στους φετινούς τους στόχους.

Διαιτητής θα είναι ο Σκωτσέζος Ρόμπερτ Μάντεν με βοηθούς τους συμπατριώτες του Ντέιβιντ Ρουμ, Ντέιβιντ ΜακΓκίτσι, ενώ 4ος ορίστηκε ο Διαμαντόπουλος. Στο VAR θα είναι ο Πορτογάλος Μπρούνο Εστέβες, με τον Μπουξμπάουμ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ