Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός – Βόλος 2-1: Μίλησε η κλάση του Ματιέ

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα κόντρα στον Βόλο, μια γκέλα του Μπα έφερε την ισοφάριση-ψυχρολουσία του Φαν Βέερτ στο 88′, αλλά ένα καταπληκτικό φάουλ του αγέραστου Βαλμπουενά κράτησε το πολύτιμο +6 από την ΑΕΚ και έδωσε μια δύσκολη μεν αλλά σημαντική δε νίκη στην ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς.

Η κλάση ηλικία δεν γνωρίζει. Και ο Ματιέ Βαλμπουενά το αποδεικνύει καλύτερα από τον καθένα με την απόδοσή του. Σε ένα ματς ροντέο στα τελευταία λεπτά, ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τη νίκη με 2-1 απέναντι στον Βόλο στο Καραϊσκάκη και διατήρησε τη διαφορά από την ΑΕΚ χάρη στην αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ του Γάλλου μεσοεπιθετικού που λύτρωσε τους Ερυθρόλευκους και τους έδωσε μια δίκαιη νίκη.

Μπορεί να μην έπιασε τα υψηλότερα στάνταρ απόδοσης και να δυσκολεύτηκε αρκετά, όμως ο Ολυμπιακός έβγαλε… καρδιά πρωταθλητή στο χορτάρι και με δυο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, στο 85′ με Ελ Αραμπί και στο 90′ με τον Βαλμπουενά πήρε πολύτιμο τρίποντο επί του Βόλου με 2-1 και ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν ισοφαρίσει στο 87′.

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, έκανε και έχασε ευκαιρίες, είχε δοκάρια αλλά όχι και γκολ, μέχρι το 80′ όταν ο ρέφερι υπέδειξε την εσχάτη των ποινών σε ανατροπή του Ρέαμπτσιουκ εντός περιοχής και ο Ελ Αραμπί από τα έντεκα βήματα μετά από πέντε λεπτά έγραψε το 1-0. Πριν καλά καλά προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, οι Βολιώτες ισοφάρισαν με τον Φαν Βέερτ ο οποίος ευνοήθηκε από κακή επέμβαση του Μπα, βρέθηκε φάτσα με τον Βατσλίκ και τον εκτέλεσε με ωραίο τελείωμα.

Την τελευταία λέξη στο ματς την είχε ο Βαλμπουενά ο οποίος στο 91′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ έγραψε το 2-1 και διαμόρφωσε το αποτέλεσμα καθώς στα οκτώ συνολικά λεπτά εξτρά χρόνου, δεν άλλαξε τίποτα και έτσι ο Θρύλος παρέμεινε στο +6 από την δεύτερη ΑΕΚ.

Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΒΟΛΟΣ 2-1

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Κουτσιαύτης (Άρτας)

Σκόρερ: 85′ πεν. Ελ Αραμπί, 88′ Φαν Βέερτ, 90+1 Βαλμπουενά

Κίτρινες: 11′ Μπαρτόλο, 30′ Κλέιμαν, 73′ Γκουλέν, 81′ Βοϊκόφσκι, 84′ Ρεγκατέν

Συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά (46′ Ανδρούτσος), Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (71′ Ελ Αραμπί), Μπουχαλάκης, Αγκιμπού Καμαρά (46′ Μαντί Καμαρά), Γκάρι Ροντρίγκες (46′ Μασούρας), Ρόνι Λόπες (60′ Βαλμπουενά), Τικίνιο.

ΒΟΛΟΣ (Αμπασκάλ): Κλέιμαν, Πουρίτα (59′ Γκιουλέν), Ρομέρο, Ρινέρ, Φεράρι, Ροσέρο (75′ Βοϊτκόφσκι), Ορός (74′ Νίνης), Σοάρες (66′ Τσοκάνης), Ρεγκατέν, Φαν Βέερτ, Μπαρτόλο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ