Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

GP Σαουδικής Αραβίας – Qualifying: Pole Position για τον Hamilton

Την 103η Pole Position της καριέρας του κατέκτησε ο Hamilton. Δεύτερος ο Bottas, τρίτος αλλά άτυχος ο Verstappen, ο οποίος συγκρούστηκε στις μπαριέρες, στην τελευταία προσπάθεια.

Στο Q1, από την συνέχεια της διαδικασίας, έμειναν οι δυο Haas, οι δυο Aston Martin και ο Latifi. Μικρή έκπληξη ο αποκλεισμός και των δυο μονοθέσιων της Βρετανικής ομάδας.

Στο Q2, όλοι οι πιλότοι προκρίθηκαν με την μέση γόμα, ώστε να εκκινήσουν με αυτήν τον αυριανό αγών. Άτυχος στάθηκε ο Sainz, ο οποίος είχε έξοδο, καταστρέφοντας την πίσω πτέρυγα, ενώ έμεινα και εκτός συνέχειας.

Οι υπόλοιποι πιλότοι που έμειναν έκτος Q3 ήταν οι Ricciardo, Raikkonen, Alonso και Russell

Στο Q3, Ο Hamilton στην πρώτη προσπάθεια έδειχνε να δυσκολεύεται να πλησιάσει τον χρόνο του Verstappen, ενώ ήταν πιο αργός και από τον Bottas. Στην δεύτερη προσπάθεια, ο Βρετανός βρέθηκε στην πρώτη θέση, αναμένοντας την προσπάθεια του Verstappen. Ο Ολλανδός ήταν ταχύτερος στα δυο πρώτα sector, αλλά στο τρίτο sector έχασε για λίγο τον έλεγχο του μονοθεσίου του, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρώσει τον γρήγορο γύρο, που θα του έδινε την Pole Position.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των κατατακτήριων:

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ