Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Σημαντική νίκη για τον Άρη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης

Μία ακόμη επαγγελματική νίκη για τον Άρη με σκορ 1-0 απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης και πλέον πάτησε πεντάδα στην βαθμολογία καλύπτοντας μάλιστα και το -6 που εκκρεμεί.

 

Ο Άρης μπήκε ορεξάτος στο παιχνίδι και από τα πρώτα κι όλας λεπτά δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες που θα μπορούσε να τις μετουσιώσει σε γκολ. Στο 26ο λεπτό ο Άκης Μάντζιος πέρασε στο παιχνίδι τον Σάκιτς αντί του τραυματία Σούντγκρεν ο οποίος αποκόμισε τραυματισμό στο ισχύο. Οι Αρκάδες στη συνέχεια αρκέστηκαν σε δύο καλές φάσεις στο πρώτο ημίχρονο με τον Ριέρα και λίγο αργότερα με τον Κρέσπι χωρίς να καταφέρουν όμως να προηγηθούν στο παιχνίδι. Το γκολ για τον Άρη ήρθε στο 41′ μετά από σουτ του Γκάμα μέσα από τη μικρή περιοχή με την μπάλα να χτυπάει στον παίκτη της Τρίπολης Αλβάρεζ και να καταλίγει στα δίχτυα του Τσιφτσή.

Στο δεύτερο μέρος, οι μεν παίκτες του Άρη έκαναν διαχείριση του αγώνα και αυτοί της Τρίπολης προσπαθούσαν να δημιουργήσουν κάποια φάση για να πετύχουν και αυτοί κάποιο τέρμα δίχως να τα καταφέρνουν. Στο τελευταίο τέταρτο ο Άρης ανέβασε και πάλι στροφές και έβγαλε κάποιες καλές φάσεις. Πιο συγκεκριμένα, στο 74′ η κεφαλιά του Φαμπιάνο δε βρήκε στόχο, όπως επίσης και το κοντικό σουτ του Γκαρσία. Στο 87ο λεπτό ήταν η σειρά του Ιτούρμπε να απειλήσει την εστία του Τσιφτσή με το απευθείας φάουλ που εκτέλεσε έξω από την μεγάλη περιοχή να βρίσκει στο δοκάρι.

Έτσι, με το σφήριγμα του διαιτητή Τζοβάρα ο Άρης πανηγύρισε τους 3 πολύτιμους βαθμούς του, σκαρφαλώνοντας στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Αυτό δίνει δύναμη και ψυχολογία στους παίκτες της ομάδας του Άκη Μάντζιου για τη συνέχεια του πρωταθλήματος έτσι ώστε να συνεχίσει η ομάδα σε υψηλά στάνταρ.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων :

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Ντένις, Σούντγκρεν(26′ Σάκιτς), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Τζέγκο, Σάσα, Μαντσίνι(69′ Ιτούρμπε), Μπερτόγλιο(85′ Ματίγια), Γκάμα(69′ Γκαρσία), Καμαρά(85′ Μάνος)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Καρμόνα(78′ Γκαρσία), Καστάνο, Ατιένζα, Άλβαρεζ, Βαλιέντε, Μουνάφο(67′ Ινγκλέσιας), Κρέσπι(86′ Κανελλόπουλος), Σόνί(86′ Μπενίτο), Τίλικα, Μπαράλες(67′ Αλι Μπαμπά)

ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ