Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Πήρε το ντέρμπι και ελπίζει…

Επαγγελματική νίκη για την ΑΕΚ σήμερα στο Αθηναϊκό ντέρμπι 1-0 με γκολ του Σιμάνσκι στο 2′. Δύο ακυρωθέν γκολ του Τσούμπερ , κορυφαίοι Άμραμπατ-Στάνκοβιτς προβλημάτισε η φλυαρία του Παναθηναϊκού που πήρε μπάλα αλλά δεν απείλησε αρκετά.2η η ΑΕΚ στο -6 από τον Ολυμπιακό , έμεινε 6ος ο ΠΑΟ.

Ολοκληρώθηκε το ντέρμπι των Αθηνών με νικήτρια την γηπεδούχο ΑΕΚ που σκόραρε νωρίς και κράτησε το προβάδισμα για 90 λεπτά απέναντι στον αναποφάσιστο επιθετικά Παναθηναϊκό.ΜVP του αγώνα ο Στάνκοβιτς που κράτησε το μηδέν σε πολλές περιπτώσεις εκμεταλλευόμενος και την κακή μέρα των επιθετικών του Παναθηναϊκού.

Ο αγώνας ξεκίνησε με την ΑΕΚ να μπαίνει φουριόζα με την βοήθεια του κόσμου της και καταφέρει να σκοράρει στο 2′ με κεφαλιά του Σιμάνσκι μετά από εξαιρετική σέντρα του Μοχαμαντί. Στην συνέχεια το σκηνικό άλλαξε με τους πράσινους να παίρνουν την κατοχή και να προσπαθούν να ισοφαρίσουν άμεσα χωρίς όμως να αξιοποιούν τα μεγάλα ποσοστά κατοχής στο διάστημα 10′-40′ με το ημίχρονο να λήγει σβηστά από θέμα φάσεων αλλά με ένταση σε μαρκαρίσματα και πίεση.

Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε μία επανάληψη του πρώτου όσον αφορά την εικόνα του ματς με την ΑΕΚ να μπαίνει και πάλι δυναμικά αλλά την ομάδα του Γιοβάνοβιτς να ξαναπαίρνει την κατοχή μετά το πρώτο 10λεπτο.Οι φιλοξενούμενοι σπατάλησαν άλλο ένα ημίχρονο χωρίς να κάνουν τελικές στον στόχο αλλά και όταν το έκαναν βρήκαν τον πορτιέρε της ΑΕΚ έτοιμο.Η ΑΕΚ κάθισε πίσω πιέζοντας ,περιμένοντας την στιγμή της η οποία ήρθε 2 φορές με τον Τσούμπερ να σκοράρει και τις 2 χωρίς όμως εν τέλει να διευρύνει το προβάδισμα της ένωσης καθώς και στης δύο το   VAR υπέδειξε offside.

Νίκη λοιπόν για την ΑΕΚ που πάει με καθαρό μυαλό στις τελευταίες αγωνιστικές του 2021 με μοναδικό στόχο να μείνει κοντά στο κυνήγι του Ολυμπιακού.

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Στάνκοβιτς, Μοχαμαντί, Μήτογλου, Βράνιες, Μισελέν, Σιμόες, Σιμάνσκι (65′ Σάκχοφ), Μάνταλος (84′ Λε Ταλέκ), Άμραμπατ, Λιβάι Γκαρσία (65′ Τσούμπερ), Αραούχο (93′ Χατζισαφί)

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Σάρλια, Βέλεθ, Κώτσιρας, Πέρεθ, Μαουρίτσιο (73′ Χατζηγιοβάνης), Βιγιαφάνες (84′ Αλεξανδρόπουλος), Παλάσιος (73′ Καρλίτος), Αϊτόρ (61′ Βιτάλ), Μακέντα

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ