Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Women’s Super League: Τα αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής και η βαθμολογία (videos)

Το σπασμένο πόδι της Σο που δεν έβαλε τρικλοποδιά στη Σίτι, τα πολλά Χ και το ματς της χρονιάς στο “Prenton Park”.

Αδειάζει η “κλεψύδρα” και βαραίνουν τα πόδια. Σε μια συγκυρία που δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για σοβαρούς τραυματισμούς, σαν αυτόν της Κάτζια Σο απέναντι στη Γουέστ Χαμ, ματς δίχως νικητή, σαν να τα τρία πρώτα της αγωνιστικής και πάνω απ’ όλα για αποτέλεσμα που θα μας κάνουν να “τρίβουμε τα μάτια” μας. Ακριβώς ότι έγινε δηλαδή με τα όσα παρακολουθήσαμε στο μπλε απ’ άκρη σ’ άκρη “Prenton Park” (στο οποίο αγωνίζεται η γυναικεία ομάδα της Λίβερπουλ) που μπορεί να αποτελέσει και το “κύκνειο άσμα” της Τσέλσι της Έμα Χέιζ στο κυνήγι του πέμπτου πρωταθλήματος υπό την καθοδήγηση της θρυλικής Αμερικανίδας τεχνικού.

 

Τα αποτελέσματα

 

Έβερτον – Άρσεναλ 1-1

Ίσι Χόμπσον 90+5’/Ρουσό 80′

Η αναμέτρηση του “Walton Hall Park” έμοιαζε πολύ στην όψη με ένα από τα από τα εκατοντάδες παιχνίδια στην ιστορία του ποδοσφαίρου που το φαβορί κάνει τα πάντα για τη νίκη και όταν τελικά φτάνει η ώρα που πλησιάζει στο να τα καταφέρει έρχεται το αουτσάιντερ να κλέψει ότι μπορεί. Όπως ακριβώς έκανε η Έβερτον με το ιστορικό γκολ της 16χρονης Ίσι Χόμπσον (νεότερη σκόρερ στην ιστορία της Women’s Super) στο 90+5′. Παίρνοντας τον βαθμό από την Άρσεναλ που ναι μεν απάντησε με πλειάδα ευκαιριών και ένα στο δοκάρι των “ζαχαρωτών” στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ήταν ολοφάνερο ότι κάπως δεν θα έπαιρνε τη νίκη όταν έφτασε στο σημείο να χάνει ευκαιρίες ακόμα και σε κενή εστία.

Τότεναμ – Μπράιτον 1-1

Ίνγκλαντ 81’/Τέρλαντ 17′

Τα όσα είδαμε στο “Brisbane Road” μπορεί να ήταν αποκαρδιωτικά όσον αφορά τις κερκίδες που ήταν άδειες. Ωστόσο η εξέλιξη του παιχνιδιού ήρθε να επιβραβεύσει του όσους το επέλεξαν για να ψυχαγωγηθούν το απόγευμα της Κυριακής. Καθώς και δύο τέρματα είχε και φάσεις όπου οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη. Στην οποία πιο κοντά έφτασε η έφτασε χρονικά αλλά και βάση των ευκαιριών που βρήκε η Μπράιτον. Με την Τότεναμ βέβαια να προτάσσει την εκτελεστική δεινότητα της αρχηγού της Μπέθανι Ίνγκλαντ και τελικά να παίρνει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας.

Άστον Βίλα – Γουέστ Χαμ 1-1

Λέμαν 72’/Κουκ 90+5′

Πριν πούμε οτιδήποτε για το ματς ανάμεσα σε Βίλα και Γουέστ είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι το παραπάνω βίντεο περιλαμβάνει ολόκληρο τον αγώνα των δύο ομάδων και όχι μόνο τις καλύτερες στιγμές. Για αυτό σας έχουμε γράψει παρακάτω τα σημεία στα οποία μπορείτε βρείτε τα τέρματα της αναμέτρησης. Μιας αναμέτρησης που κρίθηκε πολύ περισσότερο από την τύχη παρά από την ικανότητα των δύο ομάδων να σκοράρουν. Κάτι που αποδεικνύεται εμπράκτως μόλις κάποιος δει την επαφή της εντυπωσιακής Λέμαν αλλά και την απόκρουση της Πουρ στην ελεγχόμενη κεφαλιά της Κουκ που έσωσε την ομάδα της από την ήττα με το δεύτερο buzzer beater της αγωνιστικής.

Τα γκολ της συνάντησης στο βίντεο:

Γκολ Άστον Βίλα (1:25:50)

Γκολ ισοφάρισης Γουέστ Χαμ (1:49:00)

Λέστερ – Μαν. Γιουνάιτεντ 0-1

Τούνε 83′

Η επίσκεψη των “κόκκινων διαβόλων” στο “King Power” ήταν μια από αυτές που η ομάδα του Μάντσεστερ θα είχε κυκλώσει στην αρχή της σεζόν ως μια ευκαιρία για μια εύκολη νίκη, άρα και μια ωραία εκδρομή στον αγγλικό νότο. Παρά ταύτα κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από όσα μπορείτε να δείτε και εσείς στο συνοπτικό βίντεο του αγώνα παραπάνω. Διότι οι “κόκκινες” από τα βόρεια ίδρωσαν για να πάρουν το τρίποντο που ήρθε από το εκπληκτικό σουτ της Τούνε και το οποίο κυνήγησαν με “λύσσα” πέφτοντας συνέχεια επάνω στην εκπληκτική Λέιτζιγκ (τερματοφύλακας Λέστερ) που κρατούσε ενώ η Ράνταλα (δεξί εξτρέμ) έκανε απλά ντόρο στο πρώτο ημίχρονο. Μέχρι να έρθει και η ώρα της Μομίκι να στείλει τη μπάλα με προβολή στο δοκάρι. Χωρίς να αποτελειώσει βέβαια ακόμα τις ελπίδες των “αλεπούδων” για παραμονή.

Μπρίστολ – Μαν. Σίτι 0-4

Φάουλερ 62′, 75′, Ρότζερς 77′ (αυτογκόλ), Γκρίνγουντ 90+9′

Οι “γαλάζιες” του Μάντσεστερ πέρασαν σαν τον άνεμο και από το Μπρίστολ. Δυσκολεύτηκαν βέβαια λίγο στο πρώτο ημίχρονο χωρίς τη Σο που έσπασε το πόδι της στο προηγούμενο παιχνίδι. Όλα βέβαια τελείωσαν από την αντικαταστάτρια της, Μαίρη Φάουλερ, η οποία έφτιαξε μόνη της το πρώτο της τέρμα κινούμενη στα κενά της άμυνας της Μπρίστολ, που στο δεύτερο γκολ την πίεσε λίγο περισσότερο χωρίς να όμως να αποτρέψει το δεύτερο της γκολ με ένα ιδιαιτέρως σεντερφορίσιο τελείωμα. Το οποίο “σφράγισε” τη νίκη, το εύρος της οποίας μεγάλωσε από την τέλεια κεφαλιά της Γκρίνγουντ στην τελευταία φάση της αναμέτρησης.

Λίβερπουλ – Τσέλσι 4-3

Χάουγκ 51′, Μπόνερ 66′, 90+2′, Κίρναν 81′/Μπίβερ Τζόουνς 9′, 80′, Μίκα 83′

Η συνάντηση της Λίβερπουλ με την Τσέλσι ήταν πριν καν διεξαχθεί μια από αυτές που θα έδειχναν το πόσο κοντά θα συνεχίσουν να βρίσκονται οι “μπλε” στον τίτλο. Γι’ αυτό και σε περίπτωση ήττας τους το μέγεθος της επιτυχίας της Λίβερπουλ θα ήταν “διπλο”. Όπως και ήταν τελικά. Με τις “κόκκινες” από το Μέρσεϊσάιντ να μπαίνουν μετά το πρώτο μισάωρο στον αγώνα και αφού πριν έχει δεχθεί ένα γκολ. Στο οποίο απάντησαν στο έκτο λεπτό του δεύτερου ημιχρόνου, το οποίο εξελίχθηκε με τρελό τρόπο και ρυθμό. Κάτι που αναδεικνύεται στο διάστημα μεταξύ του 80ου και 83ου λεπτού. Που εξαφάνισε το πλεονέκτημα των κοριτσιών του Ματ Μπερντ. Τα οποία όμως ανέκτησαν την πρωτοπορία και τελικά ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση έχοντας ένα γκολ παραπάνω. Άρα και τους τρεις βαθμούς.

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 

1. Μάντσεστερ Σίτι 52


2. Τσέλσι 46

3. Άρσεναλ 44

4. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 35

5. Λίβερπουλ 35

6. Τότεναμ 27

7. Άστον Βίλα 21

8. Μπράιτον 19

9. Έβερτον 19


10. Λέστερ 17

11. Γουέστ Χαμ 14

12. Μπρίστολ 6

 

Δείτε ακόμη:

Women’s Super League: Τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής και η βαθμολογία (videos)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ