Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Women’s Super League: Τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής και η βαθμολογία (videos)

Η “εκπλήρωση των γραφών” για τους περισσότερους “μεγάλους”, η μέτρια Γιουνάιτεντ, η μαχητική Τότεναμ και Κάτζια Σό των 50 τερμάτων στη WSL που είναι “εθισμένη” στα γκολ.

Το πεπρωμένο ενός πρωταθλητή “γραφει” ότι για να είναι αυτός που θα πανηγυρίσει στο τέλος χρειάζεται πέρα από το να βγει θριαμβευτής από τα ντέρμπι και να μην “στραβοπατήσει” εκεί που όλοι θεωρούν δεδομένο πως θα τα καταφέρει. Γι’ αυτό και είναι σημαντικές οι νίκες τόσο της Τσέλσι όσο και των Άρσεναλ και Σίτι. Οι οποίες κυνηγούν, η καθεμία με τις δικές της πιθανότητες, τον τίτλο. Μπαίνοντας σε μια κούρσα που τις διαχωρίζει από τους υπόλοιπους. Στους οποίους εντάσσεται η Μάντσεστερ από την οποία απουσιάζει η σταθερότητα και η καλή απόδοση το τελευταίο διάστημα. Πράγματα τα οποία, για παράδειγμα, έχει εξασφαλίσει η “συμπολίτισσα” Σίτι όταν στην “αιχμή” της επίθεσης έχει μια παίκτρια όπως η Κάτζια Σο που με τα δύο της τέρματα απέναντι στη Γουέστ Χαμ οδήγησε τις “πολίτισσες” στη 13η συνεχόμενη νίκη τους φέτος στο πρωτάθλημα και παράλληλα βοήθησε τον προπονητή της, Γκάρεθ Τέιλορ, να φτάσει τα 100 τρίποντα υπό τον “γαλάζιο μανδύα” της ομάδας από τη βόρεια Αγγλία.

Τα αποτελέσματα

 

Τσέλσι – Άστον Βίλα 3-0

Μπίβερ Τζόουνς 18′, Χαμάνο 38′, Μπιουκάναν 64′

Κόκκινη κάρτα: Λίατ 4′

Όταν χάνεις την τερματοφύλακα σου μόλις στα πρώτα τέσσερα λεπτά ξέρεις ότι τα πράγματα στη συνέχεια πιθανότατα δεν θα πάνε ιδιαίτερα καλά. Όπως ακριβώς έγινε και με την Άστον Βίλα απέναντι στην Τσέλσι. Χωρίς βέβαια να μπορούμε να πούμε ότι το συγκεκριμένο γεγονός καθόρισε την έκβαση του αγώνα. Καθώς αυτό άρχισε να συμβαίνει λίγο αργότερα και αφού η Μπίβερ Τζόουνς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Πουρ που είχε αντικαταστήσει την Λίατ λίγα λεπτά αργότερα. Ενώ το σκορ επέκτειναν οι Χαμάνο και Μπιουκάναν. Με αποτέλεσμα η προοιωνίζουσα ως εύκολη νίκη να γίνει ευκολότερη. Αποδεικνύοντας ότι και η “second unit” των “μπλε” έχει τον τρόπο να επιβληθεί όταν χρειάζεται.

Μπράιτον – Έβερτον 1-2

Πίντο 63’/Χόλμγκραντ 60′, Μπέργκσβαντ 72′ (αυτογκόλ)

Στο “AMEX” μετά από αρκετό καιρό βρέθηκε το  γυναικείο τμήμα των “γλάρων” που δεν κατάφερε ωστόσο να συνδυάσει αυτόν τον ξεχωριστό αγώνα και με ένα τρίποντο. Καθότι δεν ήταν ιδιαίτερα προσεκτικές στην τελική προσπάθεια αλλά και στην άμυνα κάποιες φορές. Κάτι που είχε ως επακόλουθο να “καεί” πάρα πολύ γρήγορα η επιτυχημένη προσπάθεια των γηπεδούχων να επιστρέψουν στη διεκδίκηση ενός αγώνα τον οποίο οι ίδιες “φρόντισαν” να χάσουν.

Μπρίστολ – Λίβερπουλ 0-1

Χέμπινγκερ 13′

Δεν έκαναν πολλά, αλλά έκαναν τη δουλειά οι “κόκκινες” του Ματ Μπερντ, οι οποίες πέρασαν αναίμακτα από την πιο “εύκολη” έδρα του πρωταθλήματος.

Μαν. Γιουνάιτεντ – Τότεναμ 2-2

Μαλάρ 13′, Λε Τισιέ 90+2’/Ίνγκλαντ 29′, Ναζ 31′

Πολλά με λίγα και λίγα με πολλά είδαμε και στο Μάντσεστερ. Όπου το μεν γυναικείο τμήμα των “κόκκινων διαβόλων” προηγήθηκε αρκετά νωρίς, τα δε “σπιρούνια” απάντησαν εμφατικά ανατρέποντας το σκορ και τελικά ήρθε η Λε Τισιέ για να μοιράσει τα “τσανάκια” τους.

Άρσεναλ – Λέστερ 3-0

Μιντ 28′, 78′, Ρουσό 75′

Με διψήφιο αριθμό τελικών και ειδικότερα τελικών στο στόχο είναι πραγματικά δύσκολο να χάσει. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μια ομάδα που έχει την ποιότητα της Άρσεναλ. Η οποία μεσοεπιθετικά έχει πάρα πολλές λύσεις. Μεταξύ των οποίων βρίσκονται και δύο από τα κύρια μέλη της Εθνικής Αγγλίας που στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν και αυτά που έκριναν την αναμέτρηση.

Μαν. Σίτι – Γουέστ Χαμ 5-0

Ουαχάμπι 1′, Σο3′, 24′, Μπλάιντκάιλντ 81′, Παρκ 86′

Η χρονιά πλησιάζει στο τέλος άρα και οι “μηχανές” ξεπερνούν το φουλ. Κάτι που γίνεται εύκολα αντιληπτό αν δει κανείς το βαθμό στον οποίο παρουσιάζεται έτοιμη η Μάντσεστερ και οι παίκτριες της να πάρουν το πρωτάθλημα. Το οποίο θα είναι σκληρό να μην καταλήξει σε αυτές και μάλιστα να το απωλέσουν για δεύτερη φορά στο “νήμα”.

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μάντσεστερ Σίτι 49


2. Τσέλσι 46

3. Άρσεναλ 43

4. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 32

5. Λίβερπουλ 32

6. Τότεναμ 26

7. Άστον Βίλα 20

8. Μπράιτον 18

9. Έβερτον 18


10. Λέστερ 17

11. Γουέστ Χαμ 13

12. Μπρίστολ Σίτι 6

 

Δείτε ακόμη:

Women’s Super League: Τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής και η βαθμολογία (videos)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ