Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Women’s Super League: Τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής και η βαθμολογία (videos)

Η “γάτα” που έλειπε, τα “ποντίκια που χόρεψαν και τα πολύ μεγάλα σκορ που μπορούν να γίνουν ο κατάλληλος “δούρειος ίππος” για να γεμίσουν τα γήπεδα.

Η 18η αγωνιστική της Women’s Super League αποτελεί σίγουρα μια από τις πιο ιδιαίτερες που μπορεί να συναντήσει κανείς στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Καθότι ξεκίνησε στις 30 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε δύο εβδομάδες αργότερα. Λόγω και της διακοπής των εθνικών ομάδων. Ενώ υπήρξε και η περίπτωση της Τσέλσι που λόγω των υποχρεώσεων της στις υπόλοιπες εθνικές διοργανώσεις δεν μπόρεσε να αγωνιστεί απέναντι στην Τότεναμ. Επιτρέποντας στη Μάντσεστερ Σίτι που την ακολουθούσε κατά πόδας να προσπεράσει και να ατενίσει το μέλλον μεγαλύτερη αισιοδοξία. Χάρη και στο ηθικό πλεονέκτημα που έχουν πλέον έναντι των “πρωτευουσιάνων” οι οποίες έχασαν το προηγούμενο διάστημα την ευκαιρία να κατακτήσουν δύο τρόπαια. Αφού έχασαν τον τελικό του Continental Cup από την Άρσεναλ και τον ημιτελικό του FA Cup από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Θα καταφέρουν άραγε να ανασυνταχθούν ή θα βασιστούν στην εμπειρία τους και θα αντέξουν. Η απάντηση θα δωθεί τις επόμενες εβδομάδες!

Τα αποτελέσματα

Άστον Βίλα – Λέστερ 2-2

Λεόν 26′, Ντέιλι 75’/Μομικί 28′, Τίρνι 56′

Μπορεί η εικόνα στην κερκίδα να ήταν αποκαρδιωτική αλλά σίγουρα όσοι βρέθηκαν στο “Bescot Stadium” έφυγαν “χορτασμένοι” όχι τόσο από θέαμα όσο από γκολ. Καθώς είχαμε τέσσερα με εναλλαγή στο σκορ. Γεγονός που “πηγάζει” από την ακραία αποτελεσματικότητα της Λέστερ, η οποία βρήκε δύο τέρματα σε τρία σουτ στο στόχο.

Λίβερπουλ – Μαν. Σίτι 1-4

Κίτινγκ 84′ (αυτογκόλ)/Χεμπ 16′, Γιόρκ 22′, Σό 24′, 50′

Μια ακόμα κυριαρχική εμφάνιση πραγματοποίησαν οι “πολίτισσες” που ανέβηκαν για ακόμα μια φορά στην κορυφή. Εκμεταλλευόμενη την απουσία της Τσέλσι από την αγωνιστική. Συν τοις άλλης τα όσα έγιναν απέναντι στη Λίβερπουλ έδειξαν το δρόμο που έχουν να διανύσουν οι “κοκκινες” μέχρι να γίνουν ομάδα top class επιπέδου και στις γυναίκες.

Μαν. Γιουνάιτεντ – Έβερτον 4-1

Τέρνερ 57′, Έλα Τούνε 60′, 65′, Γκάλτον 90′/Σνόις 10′

Τεσσάρα είχε το πρόγραμμα και για την έτερη ομάδα του Μάντσεστερ. Καθώς το γυναικείο τμήμα των “κόκκινων διαβόλων” πέταξε “φωτιές” και κατέκαψε οποιαδήποτε προσπάθεια της Έβερτον να της αντισταθεί. Παρότι τα “ζαχαρωτά” κατάφεραν να προηγηθούν.

Γουέστ Χαμ – Μπράιτον 0-0

Το ματς του “Chigwell Construction Stadium” μπορεί να μην είχε εν τέλει γκολ, πράγμα περίεργο για έναν αγώνα που συμμετέχει η Ελίζαμπεθ Τέρλαντ, αλλά δεν στερήθηκε στιγμών. Αποτελώντας το απόλυτο “mirroring” στο εναρκτήριο παιχνίδι της αγωνιστικής. Το κακό βέβαια και εδώ είναι ότι δεν υπήρξε νικητής. Με αποτέλεσμα καμία από τις δύο ομάδες να μην βοηθήσει τον εαυτό της στη μάχη τους για την εξασφάλιση της παραμονής.

Άρσεναλ – Μπρίστολ 5-0

Μιντ 7′, 32′, Πάουελ 34′ (αυτογκόλ), Ρουσό 59′, 74′

Ένα ακόμα πολύ καλό βράδυ για την Άρσεναλ είναι γεγονός. Οι “Λονδρέζες” που άνετα μπορούν να χαρακτηριστούν η best of the rest ομάδα της σεζόν μετά το δίπολο που συνιστούν Τσέλσι και Σίτι επιβλήθηκαν της Μπρίστολ Σίτι με τις Μιντ και Ρουσό να βρίσκουν δίχτυα από δύο φορές η καθεμία και ουσιαστικά να δημιουργούν την μοναδική ενδιαφέρουσα πτυχή αυτού του ενενηντάλεπτου.

 

ΒΑΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μάντσεστερ Σίτι 46


2. Τσέλσι 43

3. Άρσεναλ 40

4. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 31

5. Λίβερπουλ 29

6. Τότεναμ 25

7. Άστον Βίλα 20

8. Μπράιτον 18

9. Λέστερ 17


10. Έβερτον 15

11. Γουέστ Χαμ 13

12. Μπρίστολ 6

 

Δείτε ακόμη:

Women’s Super League: Τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής και η βαθμολογία

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ