Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Women’s Super League: Τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής και η βαθμολογία

Η Σίτι που “καταδυναστεύει” τη Γιουνάιτεντ, το τρίποντο με τον Tottenham way”, η Τέρλαντ των μεγάλων γκολ, η Τσέλσι που “διδάσκει” πρωταθλητισμό και η Άρσεναλ που κόντεψε να “πνιγεί” στο άγχος της διεκδικήτριας που παίζει τελευταία.

Όπως είπαμε και την προηγούμενη εβδομάδα, έχουμε μπει πλέον με κάθε επισημότητα στο τελευταίο σκέλος μιας ακόμα χρονιάς του αγγλικού πρωταθλήματος. Για αυτό και κάθε αποτέλεσμα μετρά “διπλα” για όποιον το πετυχαίνει αλλά και για όποιον το δεχεται. Όπως ακριβώς συνέβη στην περίπτωση της Άρσεναλ που έκλεινε το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής και ήξερε ότι πρέπει να κερδίσει οπωσδήποτε για να μπορε να ρίχνει βλέμματα προς τον τίτλο. Την ώρα που  η Τσέλσι φρόντιζε να υπενθυμίσει σε όλους για ακόμα μια φορά ποιος κάνει κουμάντο στο πρωτάθλημα και που η Σίτι “έσβησε” τη “μισητή” Γιουνάιτεντ. Με τις Παρκ και Σο να βρίσκουν δίχτυα. Η πρώτη για πρώτη φορά τη φανέλα των “γαλάζιων” του Μάντσεστερ και η δεύτερη για 68η φορά. Φτάνοντας έτσι σε έναν αριθμό που την χρήζει πρώτη σκόρερ στην ιστορία της ομάδας. Αφήνοντας δεύτερη τη μέχρι πρότινος κάτοχο του ρεκόρ Τζώρτζια Στάνγουεϊ (67 γκολ). Τα υπόλοιπα στις επόμενες γραμμές.

Τα αποτελέσματα

Μαν. Σίτι – Μαν. Γιουνάιτεντ 3-1

Παρκ 37′, 45′, Σο 46′/Κασπαράι 73′ (αυτογκόλ)

Με σθένος συνεχίζουν να διεκδικούν τον τίτλο οι “πολίτισσες” που βλέπουν τον κυνισμό τους να αγγίζει τα επίπεδα του ανδρικού τμήματος κάνοντας χαρούμενο τον προπονητή τους Γκάρεθ Τέιλορ, ο οποίος είδε την ομάδα του να κάνει γκολ τις 3 από τις 5 εύστοχες τελικές της. Δημιουργώντας μια “καταδικαστική” συνθήκη για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που όπως και στον πρόσφατο αγώνα των ανδρών δεν μπόρεσε να κάνει πολλά.

Stats credits: Google

Έβερτον – Λίβερπουλ 0-0

Μπορεί το ντέρμπι του Μέρσεϊσάιντ να ήρθε ισόπαλο. Όμως είχε αδιαμφισβήτητα τόσο νικητή όσο και χαμένο. Αφου, η μεν Λίβερπουλ πήρε το ελάχιστο που χρειαζόταν για να μπει στην τετράδα και η δε Έβερτον παρέμενε στη ζώνη του υποβιβασμού. Βέβαια αν κάποιος κάνει μια δεύτερη ανάγνωση στα στατιστικά, έχει τη δυνατότητα να καταλήξει σε ακόμα ένα διττό συμπέρασμα. Αφού, οι “κόκκινες” του Ματ Μπερντ ναι μεν “αδικήθηκαν” από την έκβαση της τοπικής μονομαχίας, αλλά από την άλλη σημείωσαν ένα αποτέλεσμα που μπορεί να τις κρατήσει “προσγειωμένες” και προσηλωμένες για τη συνέχεια.

Stats credits: Google

Μπρίστολ – Τότεναμ 0-1

Ίνγκλαντ 2′

Το δικό της τρόπο να κερδίζει φαίνεται πως έχει βρει η Τότεναμ. Καθώς το γυναικείο τμήμα των “spurs” επιβλήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική της αντιπάλου του με γκολ στο πρώτο δίλεπτο και κυριαρχική εμφάνιση. Μονές διαφορές ανάμεσα στους δύο αγώνες; Το όνομα του “εχθρού” και της σκόρερ. Τώρα είναι η Μπρίστολ, τότε η Λέστερ. Τώρα είναι η Ίνγκλαντ. Τότε ήταν Βίνμπεργκ.

Stats credits: Google

Λέστερ – Μπράιτον 2-3

Ράνταλα 54′, Πάτερμαν 84’/Χάιλϊ 62′, Ρόμπινσον 68′, Τέρλαντ 85′

Το συγκεκριμένο ματς είναι ένα ακόμα από τα πολλά παραδείγματα σχετικά με το πώς η ισοδυναμία μεταξύ δύο ομάδων μπορεί να παράξει αξιόλογο θέαμα ακόμα κι αν δεν πρόκειται για σύνολα κορυφαίου επιπέδου. Διότι Λέστερ και Μπράιτον μας χάρισαν ένα ενενηντάλεπτο με 5 γκολ και γεμάτο ανατροπές. Με σημαντικότερη βέβαια αυτήν που συντελέστηκε από την Ελίζαμπεθ Τέρλαντ, η οποία “μίλησε” για ακόμα μια φορά στο τέλος και χάρισε στην ομάδα της μια ακόμα σημαντικότατη νίκη για την οποία όλες τους πάλεψαν πολύ.

Stats credits: Google

Γουέστ Χαμ – Τσέλσι 0-2

Μπίβερ Τζόουνς 2′, Κάθμπερτ 88′

Αν μας ζητούσαν να ξεχωρίσουμε μια νίκη της Τσέλσι στη διάρκεια της σεζόν για τη Women’s Super League τότε είναι πολύ πιθανό να διαλέγαμε τη συγκεκριμένη. Γιατί έρχεται σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο της σεζόν με δύο τέρματα στα ιδανικότερα χρονικά σημεία της αναμέτρησης. Στον αντίποδα ωστόσο θα πει κάποιος ότι η αντίπαλος ήταν τέτοιου επιπέδου που επέτρεπε στις παίκτριες της Έμα Χέιζ να φτάσουν εύκολα στο γκολ όποτε το επιθυμούσαν. Παρά ταύτα, αυτό δεν αναιρεί ότι η νίκη ήρθε με τον πιο “clinical” τρόπο που μπορούσε να συμβεί.

Stats credits: Google

Άστον Βίλα – Άρσεναλ 1-3

Σάλμον 35’/Πελόβα 54′, Γούμπεν – Μόι 84′, Μπλακστένιους 86′

Πολύ σημαντική αλλά και αγχωτική ήταν η επικράτηση με την οποία συνδύασε την επίσκεψη της στο Μπέρμιγχαμ η Άρσεναλ. Κι αυτό γιατί, πρώτα απ’ όλα η Άστον Βίλα βρήκε μια φάση και ένα γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου. Και δεύτερον επειδή χρειάστηκε να φτάσει το παιχνίδι στο 84ο λεπτό προκειμένου να γίνει η ανατροπή. Μια ανατροπή που έγινε ακραία δύσκολα αν στη συνάρτηση μας προσθέσουμε τα εξωφρενικά στατιστικά που κατέγραψε το γυναικείο τμήμα των “κανονιέρηδων” στην προσπάθεια του να υπερκεράσει το αξιόλογο “εμπόδιο” που ύψωσαν οι “χωριάτισσες”.

Stats credits: Google

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Τσέλσι 43


2. Μάντσεστερ Σίτι 43

3. Άρσεναλ 37

4. Λίβερπουλ 29

5. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 28

6. Τότεναμ 25

7. Άστον Βίλα 19

8. Μπράιτον 17

9. Λέστερ 16


10. Έβερτον 15

11. Γουέστ Χαμ 12

12. Μπρίστολ 6

 

Women’s Super League: Τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής και η βαθμολογία

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ