Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Women’s Super League: Τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής και η βαθμολογία

Η απίστευτη Τζέιμς, το κόλλημα με τις κάλτσες, ο ιστορικός κόουτς της Λίβερπουλ και η Σίτι που αποτελεί το μόνο “φόβητρο” για την Τσέλσι.

Η εναρκτήρια αναμέτρηση της αγωνιστικής στο “Stamford Bridge” για ένα πράγμα θα μείνει πιθανότατα στην ιστορία. Κι αυτό δεν αφορά ούτε καν την Λορίν Τζέιμς των 13 γκολ και τη 1 ασίστ σε 14 εμφανίσεις στο φετινό πρωτάθλημα. Έχει να κάνει ωστόσο με τις κάλτσες που τελικά φόρεσαν οι κοπέλες της Άρσεναλ απέναντι στην Τσέλσι. Διότι αυτές ανήκαν και αυτές στις πολυπρωταθλήτριες Αγγλίας. Καθώς, ο διαιτητής του παιχνιδιού ζήτησε την αλλαγή των αρχικών λευκών που αναμενόταν να φορέσει το γυναικείο τμήμα των “κανονιέρηδων” για την διασφάλιση της αποφυγής οποιουδήποτε μπερδέματος. Δίνοντας έτσι μια πολύ διαφορετική διάσταση σε ένα από τα “all time classic” ματς που μας προετοίμασε κατάλληλα για το υπόλοιπο Σαββατοκύριακο. Όπου είδαμε τον Ματ Μπερντ να φτάνει στην τέταρτη θέση των συνολικών επικρατήσεων στα χρόνια της WSL φτάνοντας τις 55 και ισοβαθμώντας με τον Μαρκ Σκάινερ και μένοντας μόλις 4 νίκες μακριά από τον τρίτο της λίστας Γκάρεθ Τέιλορ. Κλείνοντας τώρα, αξίζει να πούμε μια κουβέντα και για την Μάντσεστερ Σίτι που “τρέχει” αγέρωχη στο πλάι της Τσέλσι και αποτελεί τη μόνη ισάξια διεκδικήτρια του τίτλου.

Τα αποτελέσματα

Τσέλσι – Άρσεναλ 3-1

Τζέιμς 15′, Νιούσκεν 21′, 32′/Μακάριο 86′ (αυτογκόλ)

Ως ένα πολύ σπουδαίο παιχνίδι προλογιζόταν το παραδοσιακά σημαντικότερο ντέρμπι του Λονδίνου ανάμεσα σε Τσέλσι και Άρσεναλ. Παρόλα αυτά η αίσθηση αυτή εξαντλήθηκε μετά από περίπου μισή ώρα δράσης εντός των γραμμών. Αφού πρώτα η Λορίν Τζέιμς με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου και έπειτα η Σιούκε Νιούσκεν έξι και δεκαεπτά λεπτά αργότερα έστειλαν το σκορ στο 3-0 και κατέστησαν τη συνέχεια διαδικαστικη. Πετυχαίνοντας ένα σημαντικό “πλήγμα” στην προσπάθεια της Άρσεναλ, η οποία με αυτή της την ήττα έμεινε δύο νίκες πίσω στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Συνθήκη που σε μεγάλο εξανεμίζει τα όνειρα των πρωτευουσιάνων με τα κόκκινα για τίτλο.

Stats credits: Google

Έβερτον – Άστον Βίλα 1-2

Στένεβικ 85’/Ντέιλι 55′, Σάλμον 60′

Κόκκινη κάρτα: Στένεβικ 90+6′

Πικρό το μεσημέρι για τα “ζαχαρωτά” που είδαν τις “χωριάτισσες” από το Μπέρμιγχαμ να έρχονται στην έδρα του και “ορθά – κοφτά” να περνούν ένα διπλό που με βάση και τα στατιστικά δεν διεκδίκησαν αλλά απαίτησαν στη συνάντηση τους με την ομάδα του Μέρσεϊσάιντ.

Stats credits: Google

Μαν. Γιουνάιτεντ – Μπρίστολ 2-0

Νάλσουντ 9′, 90+5′

Κόκκινη κάρτα: Νάπιερ 82′

Ως πολύ “φτωχό” και μόνο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το συναπάντημα των Γιουνάιτεντ και Μπρίστολ στο Μάντσεστερ. Καθότι από τα έντεκα σουτ που εξαπέλυσαν οι δύο ομάδες μόνο δύο βρήκαν στόχο. Βέβαια αυτά ήταν και τα τέρματα που έδωσαν τη νίκη στο γυναικείο τμήμα των “κόκκινων διαβόλων” και τα πέτυχε η Λίζα Νάλσουντ στο πρώτο και το τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού.

Stats credits: Google

Λίβερπουλ – Γουέστ Χαμ 3-1

Κίρναν 41′, Κερνς 50′, Χάουγκ 73′/Ουέκι 87′

Λίβερπουλ πεντάδας και γιατί όχι τετράδας ήταν αυτή που είδαμε να παρατάσει ο Ματ Μπερν  στο χορτάρι του “Prenton Park”. Καθώς οι “κοκκινες” που έχουν μετατραπεί στο απόλυτο “dark horse” της σεζόν ολοκλήρωσαν το ημίχρονο στο 2-0 έχοντας το απόλυτο έλεγχο και χαλάρωσαν μόνο μετά το 75′ που το αποτέλεσμα είχε κριθεί.

Stats credits: Google

Μπράιτον – Μαν. Σίτι 1-4

Λι 90+1’/Χεμπ 27′, Φάουλερ 40′, Σο 69′, Κουμπς 78′

Σαρωτικές και αδυσώπητες ήταν απέναντι στη Μπράιτον οι “πολίτισσες” που “ξεχρέωσαν” απέναντι μέσα σ’ όλα και το “γραμματείο” του πρώτου γύρου. Τότε που η ομάδα του αγγλικού θερέτρου σόκαρε τις “γαλάζιες” του Μάντσεστερ πετυχαίνοντας ένα ανεπανάληπτο διπλό στον αγγλικό βορρά.

Stats credits: Google

Τότεναμ – Λέστερ 1-0

Βίνμπεργκ 2′

Η επίσκεψη της Λέστερ στην πρωτεύουσα για την αναμέτρηση με την Τότεναμ θα μπορούσε να αναδειχθεί ως η “αποθέωση” του γκολ που έρχεται νωρίς. Εφόσον τα “σπιρούνια” σκόραραν στο πρώτο δίλεπτο και έπειτα κατάφεραν να αντέξουν στην οποία πίεση παρήγαγαν οι αντίπαλες τους. Ενώ και οι ίδιες δεν κατάφεραν να κάνουν περισσότερα. Σε ένα παιχνίδι που ήταν, όπως βλέπετε και παρακάτω, ισοδύναμο.

Stats credits: Google

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Τσέλσι 40

2. Μάντσεστερ Σίτι 40

3. Άρσεναλ 34

4. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 28

5. Λίβερπουλ 28

6. Τότεναμ 22

7. Άστον Βίλα 19

8. Λέστερ 16

9. Έβερτον 14


10. Μπράιτον 14

11. Γουέστ Χαμ 12

12. Μπρίστολ 6

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ