Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Φλόγα του Ησαΐα: Μια “βόλτα” στις ομορφιές της κεντρικής Ελλάδας (videos)

Η “φλόγα” των ανθρώπων της Δεσφίνας που από το πουθενά “γέννησε” έναν θεσμό που μας “συστήνει” τις ομορφιές μιας ακόμα πανέμορφης γωνιάς της ελληνικής γης αλλά και έναν αγωνιστή ποου δεν έχει γραφτεί ποτέ στα βιβλία της Ιστορίας.

Η “Φλόγα του Ησαΐα” δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από την ανάγκη των ανθρώπων μιας ακόμα κωμόπολης της Στερεάς Ελλάδας να αναδείξουν την περιοχή τους δίνοντας της οντότητα, “σχήμα”, “γεύση” και πάνω απ’ όλα χαρακτήρα.

Η “Φλόγα του Ησαΐα” λοιπόν που ξεκινά και τελειώνει στο κέντρο της Δεσφίνας είναι ένας αγώνας δρόμου στον οποίο μπερδεύεται το απέραντο πράσινο της ελληνικής ενδοχώρας με το ατέρμονο γαλάζιο του Κορινθιακού κόλπου, τα γραφικά τοπία των κατά τοπους περιοχών και φυσικά τις παραδοσιακές μυρωδιές και τα εδέσματα που αφορούν αυτές και αποτελούν το καλύτερο έπαθλο για τους αποκαμωμένους μικρούς και μεγάλους δρομείς.

Σημαντική θέση ανάμεσα στα αξιοθέατα των διαδρομών που αφορούν κατά κύριο λόγο την ενήλικη μερίδα των συμμετεχόντων καταλαμβάνει η Μονή του Τιμίου Προδρόμου, η οποία θεωρείται και όχι άδικα το πιο ειδυλλιακό σημείο της διαδρομής. Χαρίζοντας στους ανθρώπους που βρίσκονται στο σημείο μερικές στιγμές αγαλλίασης και χαλάρωσης πριν τη δύσκολη συνέχεια.

Αρκετά είπαμε ωστόσο για τα παρελκόμενα. Πάμε τώρα και στα σημαντικά. Στα οποία δίχως αμφιβολία ανήκουν και οι αποστάσεις που θα κληθούν να καλύψουν όσοι επιλέξουν να περάσουν το πρωινό της τελευταίας Κυριακής του Μαρτίου περιπλανώμενοι με γοργούς ή και όχι ρυθμούς ανάμεσα στις ομορφιές για τις οποίες μιλήσαμε προηγουμένως. Εκτός λοιπόν από τα 22,5 και τα 12 χιλιόμετρα που αναγράφονται και στην ενημερωτική αφίσα παραπάνω, υπάρχει και η παιδική διαδρομή του 1χιλιομέτρου για τους μικρούς λάτρεις του ευ ζην. Αρκεί αυτοί να μην έχουν ξεπεράσει τα 12 έτη.

Απαραίτητο είναι σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι ανάλογα με τη διαδρομή που θα επιλεχθεί από τον εκάστοτε δρομέα ή περιπατητή θα πρεπει να κατατεθεί και το χρηματικό αντίτιμο που προβλέπεται σε κάθε περίπτωση. Εν προκειμένω, για τα 12 χιλιόμετρα το κόστος συμμετοχής είναι 10€. Την ώρα που για τα 22,5 είναι 15€. Χρήματα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τη συντήρηση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού που αφορά τη διαδρομή. Με σκοπό να συνεχιστεί και στο εγγύς μέλλον απρόσκοπτα η τέλεση του αγώνα.

Ενός αγώνα που κλείνοντας οφείλουμε να επισημάνουμε ότι διοργανώνεται από τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο “Η Πρόοδος” θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα τόσο του Δήμου Δελφών και της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αλλά και πλήθους επιχειρήσεων της περιοχής, οι οποίες τοποθετούν το όνομα τους δίπλα σε έναν πολύ σημαντικό σκοπό.

Για περισσότερα ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

flogatouisaia.blogspot.com

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ