Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

GP Σαουδικής Αραβίας: Φοβερός αγώνας με νικητή τον Hamilton!

Σε έναν πραγματικά συγκλονιστικό αγώνα με πολλές ανατροπές, ο Hamilton ήταν ο μεγάλος νικητής. Δεύτερος ο Verstappen. Τρίτος ο Bottas. Πλέον υπάρχει τεράστια αγωνία στην μάχη του πρωταθλήματος, με τους δυο πιλότους να είναι ισόβαθμοι, καθώς την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο Grand Prix της σεζόν!

Στην εκκίνηση, ο Bottas από την δεύτερη θέση, έπαιξε φοβερή άμυνα απέναντι στον τρίτο Verstappen, ώστε να ανοίξει την διαφορά ο Hamilton.

Μέχρι τον 10ο γύρο όλα κυλούσαν ομαλά, μέχρι που ο Schumacher έχασε τον έλεγχο της Haas, καταστρέφοντας το μονοθέσιο του, με τους αγωνοδίκες να βγάζουν αυτοκίνητο ασφαλείας.

Οι δυο πιλότοι της Mercedes μπήκαν αμέσως στα pits για να περάσουν στην σκληρή γόμα, αλλά ο Verstappen δεν ακολούθησε την συγκεκριμένη τακτική, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην πρώτη θέση, πίσω από το Safety Car.

Στον 14ο γύρο, υπήρξε η πρώτη εμφάνιση κόκκινης σημαίας, με τον Verstappen να ευνοείται από την διαδικασία, καθώς βρισκόταν στην πρώτη θέση, με ελεύθερη επιλογή ελαστικών! Πήρε το ρίσκο η ομάδα της Red Bull και της βγήκε.

Στην επανεκκίνηση του αγώνα, ο Verstappen είχε αργή αντίδραση, ενώ στην συνέχεια “έκοψε” την στροφή για να παραμείνει στην πρώτη θέση, ενώ ο Ocon εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Bottas και την μάχη των Hamilton και Verstappen, με αποτέλεσμα να βρεθεί στην δεύτερη θέση!

Στον 15ο γύρο, για δεύτερη φορά υπήρξε κόκκινη σημαία, μετά από τρομακτική σύγκρουση του Mazepin με τον Russell, και του Perez με τον Leclerc.

Στην τρίτη εκκίνηση του αγώνα, ο Verstappen από την τρίτη θέση, διότι έδωσε την θέση στο Hamilton μετά το παράνομο “κόψιμο” της στροφής στην δεύτερη εκκίνηση. Ο Ολλανδός πετάχτηκε αυτή τη φορά εξαιρετικά, με αποτέλεσμα να πάρει την πρώτη θέση, ενώ ο Ocon παρέμεινε δεύτερος και ο Hamilton τρίτος.

Στον 18ο γύρο, ο Hamilton περνά τον Ocon για την δεύτερη θέση.

Στον 23ο γύρο, ο Tsunoda είχε επαφή με τον Vettel, γεμίζοντας την πίστα με θραύσματα, αναγκάζοντας τους αγωνοδίκες να ορίσουν Virtual Safety Car, για να καθαριστεί το σημείο.

Στον 30 γύρο, υπήρξε ξανά Virtual Safety Car, με τον Raikkonen να έχει επαφή με τον Vettel, με αποτέλεσμα να γεμίσει για ακόμη μια φορά θραύσματα η πίστα.

Στον 37ο γύρο, ο Verstappen “έκοψε” ξανά την στροφή, όταν του επιτέθηκε ο Hamilton. Τυχεροί σε αυτή τη περίπτωση οι δυο πιλότοι που δεν συκρούστηκαν.

Στον 38ο γύρο, υπήρξε τελικά σύγκρουση μεταξύ των δυο. Ο Verstappen προσπάθησε να δώσει την θέση στον Hamilton, όμως ο Βρετανός έπεσε πίσω από τον Ολλανδό!

Άμεση ήταν η απάντηση των αγωνοδικών, δίνοντας ποινή 5 δευτερολέπτων στον Verstappen. Σωστή απόφαση, μιας και ο Ολλανδός δεν έδωσε την θέση στον Hamilton.

Στον 43ο γύρο, ο Hamilton πέρασε τον Verstappen, με τον Ολλανδό να συναινεί στην προσπέραση.

Εντυπωσιακός ήταν ο Bottas, ο οποίος λίγο πριν την γραμμή του τερματισμού πέρασε τον τρίτο Ocon, δίνοντας μεγάλο πλεονέκτημα στην μάχη του πρωταθλήματος των κατασκευαστών στην Mercedes.

Τον βαθμό του ταχύτερου γύρου κατέκτησε ο Hamilton, ενώ οδηγός της ημέρας αναδείχθηκε ο Verstappen, μετά από ψηφοφορία του κοινού.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα:

Η βαθμολογία στο πρωτάθλημα των οδηγών καθώς οδεύουμε την επόμενη εβδομάδα στο τελευταίο Grand Prix της σεζόν στο Abu Dhabi, με τους δυο διεκδικητές του τίτλου να είναι ισόβαθμοι!

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ