Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Premier League: Τα βραβεία του μήνα Απριλίου

Ο Ντάις που πάει κόντρα στα πιστεύω του, ο Πάλμερ παίζει κρατώντας μαγικό ραβδί και ο Ονάνα που θύμισε κάτι που έμοιαζε ανάμνηση.

Τα βραβεία του μήνα Απριλίου κρύβουν είναι σίγουρο πως δεν μοιάζουν με τα άλλα. Κι αυτό είναι ένα πολύ εύκολο συμπέρασμα στο οποίο μπορεί να καταλήξει κάποιος. Αν αναλογιστεί ότι καλύτερος προπονητής αναδείχθηκε κάποιος που γυροφέρνει την 15η θέση. Ή αν σκεφτεί ότι τα άλλα δύο πρόσωπα που διακρίθηκαν έχουν καταφέρει ο ένας να πάρει δύο βραβεία τον ίδιο μήνα και ο άλλος να κάνει τέλεια κάτι που δε συνηθίζει τη φετινή χρονιά.

Προπονητής του Μήνα – Σον Ντάις 

Photo credits: Premier League (IG account)

Η περίπτωση του Σον Ντάις είναι μια από τις ιδιάζουσες της φετινής σεζόν στην Premier League. O Άγγλος κόουτς που φημιζόταν μέχρι τώρα για το σκληρό αμυντικό του πρόσωπο, χάραξε την πορεία τη χρονιά που σε λίγες μέρες τελειώνει διατάσσοντας προς ολοταχώς προς τα αντίπαλα καρέ. Προχωρώντας σε μια παραλλαγή της οπτικής του που επιβραβεύθηκε σε έναν μήνα που μπορεί σε έξι αγώνες να πήρε τέσσερα τρίποντα με μηδέν παθητικό και μια ισοπαλία αλλά δέχθηκε κιόλας μια εξάρα από την αλλοπρόσαλλη Τσέλσι. Σε μια αναμέτρηση που ήταν η μόνη εκτός έδρας στο μηνιαίο πρόγραμμα άρα και η μόνη που μπορούσε να ξεφύγει απ’ τον κανόνα του clean sheet στο “Goodison Park”.

Παίκτης του Μήνα – Κόουλ Πάλμερ

Photo credits: Premier League (IG account)

Σε θέση μάχης και με ένα μειδίαμα, ενδεικτικό της φετινής κατάστασης του, παρουσιάζεται ο Κόουλ Πάλμερ στη φωτογραφία που συνοδεύει τη βράβευση του. Δείχνοντας από τη χαλαρότητα της στάσης του να αντιλαμβάνεται ότι αυτή τη στιγμή είναι ο εξαιρετικότερος ανάμεσα στους εξαιρετικούς. Οι οποίο δεν τον απέτρεψαν από το να καταγράψει 7 τέρματα και 1 ασίστ σε 5 συναντήσεις. Με την υποσημείωση ότι ο 4 γκολ απ’ τα 7 ήρθαν σε ένα μόλις ματς.

Γκολ του Μήνα – Κόουλ Πάλμερ

Photo credits: Premier League (IG account)

Ο φανταστικός μεσοεπιθετικός της Τσέλσι που έβαψε μετά από 5,5 χρονια και τον Εντέν Αζάρ ένα monthly award μπλε δεν αρκέστηκε σ’ αυτό και κατέκτησε και δεύτερο. Με το “Γκολ του Μήνα” να γίνεται επίσης δικό του. Αφού ήταν αυτός που απέναντι στην Έβερτον έκανε μια ακόμη “μαγεία”. Ανοίγοντας την αντίπαλη άμυνα με σαν να κάνει έναν περίπατο που τον έφερε στο κατώφλι του Πίκφορντ τον οποίο έκανε να μοιάζει ανήμπορος να τον ανακόψει.

Το γκολ

Απόκρουση του Μήνα – Αντρέ Ονάνα

Photo credits: Premier League (IG account)

Σπάνια διάκριση για τον Καμερουνέζο. Που πήρε λίγο πριν το τέλος της πρώτης αρκετά κακής για αυτόν χρονιάς στην Premier League μια σημαντική “σφραγίδα” για την ποιότητα του. Η οποία αμφισβητήθηκε και μάλιστα δικαιολογημένα από τους οπαδούς της ομάδας του αλλά και πολύ μεγάλο μέρος του ποδοσφαιρικού κοινού.

Η απόκρουση

Δείτε ακόμη:

Premier League: Τα βραβεία του μήνα Μαρτίου

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ