Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

ΑΕΚ: Μονόδρομος η νίκη στην Ευρώπη

Την κάτοχο 11 πρωταθλημάτων Ελβετίας θα φιλοξενήσει η ΑΕΚ στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της European League. Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Τρίτη (7-12) και ώρα 19:45 στο κλειστό γήπεδο Τάσος Καμπούρης(Χαλκίδα) με μετάδοση από το EHFTV .

ΑΕΚ και Kadetten θα μονομαχήσουν για το ποιος θα παραμείνει στην τετράδα του 4ου ομίλου αν και υπάρχουν ακόμη τέσσερις αγωνιστικές πλην της σημερινής .Οι δύο ομάδες έχουν από 4 βαθμούς με την Ένωση να έχει ηττηθεί στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι        (30 Νοεμβρίου) στην Ελβετία με 30-26 ενώ προερχόταν ήδη από δύο συνεχόμενες ήττες. Συνολικά η ΑΕΚ αγνοεί την ευρωπαϊκή νίκη εδώ και τρεις αγωνιστικές . Για την Kadetten η νίκη επί της ΑΕΚ ήταν η μοναδική καθώς μέχρι τότε είχε δύο ήττες και δύο ισοπαλίες .

Σχετικά με την ήττα από τους Ελβετούς και ενόψει του αγώνα,ο προπονητής της ΑΕΚ Δημήτρης Δημητρούλιας δήλωσε: ”Γνωρίζουμε πλέον πολύ καλύτερα τον αντίπαλο και αντιλαμβανόμαστε την κρισιμότητα του αγώνα .Έχουμε μελετήσει τον αντίπαλο μας και θα εμφανιστούμε ακόμα καλύτεροι στη Χαλκίδα. ”

Η περσυνή νταμπλούχος Ελλάδος δεν είχε εγχώριες υποχρεώσεις εν αντιθέσει με την Ελβετική ομάδα που αγωνίστηκε την Πέμπτη (2-11) και νίκησε με 32-27 για εξ αναβολής παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής μένοντας στην 1η θέση του πρωταθλήματος .

Ο προπονητής της περσυνής Κυπελλούχο Ελβετίας ,Adalsteinn Eyjolfsson δήλωσε: ”Η ΑΕΚ είναι μια πολύ επικίνδυνη ομάδα και θα παίξουν σε μια καυτή ατμόσφαιρα. Έτσι θα προσπαθήσουμε να μείνουμε ψύχραιμοι ”

Εκπρόσωπος των αθλητών της ΑΕΚ, ο Μυλωνάς Χριστόδουλος τόνισε τα εξής :” Το παιχνίδι είναι κομβικό για εμάς , η νίκη θα ήταν ένα καλό βήμα. Πρέπει να παρουσιαστούμε δυνατοί και συγκεντρωμένοι. Ανυπομονούμε για τον αγώνα στον οποίο θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό ”

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ