Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Απέναντι σε Ρουμάνους για την φάση των «16»

Στις 12 ή 13 Φεβρουαρίου και εκτός έδρας με αντίπαλο την CS Minaur Baia Mare θα αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ για την φάση των «16» του European Cup . Η ομάδα από την Ρουμανία έχει στην συλλογή της 3 Πρωταθλήματα, 6 Κύπελλα και 1 Σούπερ Καπ ενώ βρίσκεται στην 6η θέση του εγχώριου πρωταθλήματος με 25 βαθμούς ενώ ο 1ος έχει 12 βαθμούς παραπάνω .

Αναφορικά με την φετινή τους Ευρωπαϊκή πορεία, ξεκίνησαν από τον πρώτο γύρο σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που άρχισε από τον 3ο . Στον 1ο γύρο συνάντησαν μια γειτονική ομάδα, την HC LOKOMOTIV G. ORYAHOVITSA από την Βουλγαρία νικώντας με 77-43. Ακολούθησε για τον 2ο γύρο ομάδα από το Ισραήλ την οποία απέκλεισε με 68-61 και τέλος ο 3ος γύρος με αντίπαλο την Παρτίζαν από την Σερβία απ’ όπου πήρε και την  δύσκολη νίκη με 53-54.

Για την αντίπαλο του ΠΑΟΚ η αναμέτρηση με Ελληνική ομάδα θα είναι η 3η λαμβάνοντας υπόψιν τα στοιχεία από την σεζόν 2002-03 και έπειτα όταν αντιμετώπισε τον Φίλιππο Βέροιας για τον 4ο γύρο σε διπλά παιχνίδια. Με την ομάδα της Ημαθίας να τους αφήνει εκτός ευρωπαϊκής συνέχειας καθώς νίκησαν με 67-50 .

Σχετικά με την αναμέτρηση απέναντι στους Ρουμάνους ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Πάνος Γούσιος μιλώντας στην ιστοσελίδα του acpaok.gr δήλωσε :Σίγουρα είναι μία δυνατή ομάδα, αλλά δεν είναι στις ομάδες που θέλαμε να αποφύγουμε πριν την κλήρωση, ούτε όμως και σε αυτές που θα θέλαμε. Είναι μία καλή ομάδα, η οποία τερματίζει σταθερά στις πρώτες θέσεις του ρουμανικού πρωταθλήματος. Το σκάουτινγκ για εμάς θα είναι εύκολο, αφού θα βρούμε τα παιχνίδια της τόσο με την Παρτιζάν, όσο και με την Χαποέλ Ασντόντ. Σίγουρα δεν είμαστε το φαβορί, αλλά πιστεύω αν εμφανιστούμε όπως πρέπει θα έχουμε πιθανότητες πρόκρισης ” . 

H ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι ο μόνος Ελληνικός σύλλογος που συνεχίσει ακόμη στην 3η σε κύρος διασυλλογική διοργάνωση πέραν της ΑΕΚ που συμμετέχει στην 2η διοργάνωση (European League ).Καθώς στην διάρκεια της διαδρομής αποκλείστηκαν με την εξής σειρά   οι : Πυλαία, Διομήδης Άργους και Δράμα .

 

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ: CS Minaur Baia Mare

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ