Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Επέστρεψε στις νίκες χωρίς να εντυπωσιάσει

Για την 13η αγωνιστική της Super League ο ΠΑΟΚ επικράτησε στο γήπεδο της Τούμπας της Λαμίας με σκορ 2-1 και πήρε το ροζ φύλλο αγώνα μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες.

 

Η φιλοξενούμενη Λαμία ευτύχησε να προηγηθεί με τον Αραμπούλι μόλις στο 7’ με γρήγορη αντεπίθεση μετά από κλέψιμο στο χώρο του κέντρου. Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια πήραν τα ηνία του αγώνα και απείλησαν για πρώτη φορά στο 13’ με κεφαλιά του Ζίβκοβιτς που έδιωξε σε κόρνερ ο Γκαραβέλης. Το παιχνίδι έφερε στα ίσα ο Λευτέρης Λύρατζης στο 18’ με κοντινό πλασέ μετά από κερδισμένες κόντρες εντός περιοχής σε προσπάθεια του Αουγκούστο. Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Μουργκ στο 31’. Μέχρι τη συμπλήρωση των πρώτων 45’ δεν είδαμε κάτι αξιόλογο με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή της μπάλας αλλά να μην μπορούν να φτάσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία.

Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος ήρθε με κεφαλιά από καλή θέση του Αουγκούστο στο 58’ αλλά ο Γκαραβέλης μπλόκαρε σταθερά την μπάλα. Το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ έδωσε ο Κούρτιτς στο 64’ με πολύ όμορφο πλασέ από το ύψος του πέναλτι. Η Λαμία προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση αλλά όσες φορές πλησίασε στην αντίπαλη περιοχή οι παίκτες της είχαν ανολοκλήρωτες ενέργειες. Όλα αυτά μέχρι το 90+3’ όταν ο Τσούκαλος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη αλλά νωρίτερα είχε προηγηθεί οφσάιντ παίκτη των φιλοξενούμενων. Έτσι ο Δικέφαλος απέφυγε άλλο ένα στραβοπάτημα και πήρε μια πολύ σημαντική σε ψυχολογικό επίπεδο νίκη με 2-1, φτάνοντας μάλιστα σε αυτή με ανατροπή από το εις βάρος του 0-1.

Ακόμη μία μέτρια εμφάνιση από την ομάδα του ΠΑΟΚ ήρθε να προστεθεί στην κακή εικόνα του τελευταίου διαστήματος και το μόνο που θέλουν να κρατήσουν στο ασπρόμαυρο στρατόπεδο από αυτό το παιχνίδι είναι οι 3 βαθμοί της νίκης.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας, Κούρτιτς (Σβαμπ 82’), Μουργκ (Μπίσεσβαρ 62’), Αουγκούστο (Σφιντέρσκι 75’), Α. Ζίβκοβιτς, Άκπομ (Εσίτι 82’).
Λαμία: Γκαραβέλης, Προβυδάκης, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Μπεχαράνο (Τσούκαλος 86′), Γκέντζογλου (Τζανδάρης 70’), Ελευθεριάδης (Μανουσάκης 79’), Νούνιες (Ταϊρόν 70’ ), Ρόμανιτς, Αραμπούλι.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ