Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Ρεάλ Μαδρίτης-Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0: Αν όχι η “Βασίλισσα”… τότε ποια τον τίτλο;

Ρεάλ και Ατλέτικο διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, για τη 17η αγωνιστική της Λα Λίγκα, στον μεγαλύτερο εμφύλιο του ισπανικού πρωταθλήματος, που βάφτηκε με τα χρώματα της “λευκής” πλευράς της Μαδρίτης…

Η Ατλέτικο έφτασε στην έδρα της συμπολίτισσας της, με σκοπό να μειώσει την απόσταση της από την κορυφή. Η Ρεάλ εμφανίστηκε ουσιαστικά πλήρης στον αγωνιστικό χώρο, με τον Μπενζεμά να ξεκινάει στο βασικό σχήμα μετά την απουσία του, από το τελευταίο παιχνίδι του Τσάμπιονς Λίγκ. Η Ατλέτικο ξεκίνησε το ματς με αρκετή ενέργεια, και πολλά τρεξίματα, πιέζοντας τους γηπεδούχους που δεν ήταν απειλητικοί στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Στο 16′ της αναμέτρησης ωστόσο, ο Μπενζεμά άνοιξε τον λογαριασμό στο ματς, γράφοντας το 1-0, με ένα πανέμορφο γκολ μετά από ασσίστ του Βινίσιους Τζούνιορ, που βρέθηκε για πρώτη φορά στα δεξιά του γηπέδου. Η Ατλέτικο προσπάθησε να αντιδράσει, συνεχίζοντας να χτίζει τις επιθέσεις της από την δεξιά πτέρυγα, και το παιχνίδι της να περνάει κυρίως από τα πόδια του Μάρκος Γιορέντε. Παρότι οι παίκτες του Σιμεόνε έδειχναν μεγάλη κινητικότητα στο χορτάρι, η Ατλέτικο δεν μπόρεσε να φέρει ουσιαστικά την μπάλα στην περιοχή της “βασίλισσας”. Στο 34′ ο σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια απενεργοποιημένος Γκριεζμάν, πήρε μια καταπληκτική εκτέλεση φάουλ, όμως ο “ιπτάμενος” Κουρτουά, με μια εντυπωσιακή επέμβαση δεν του επέτρεψε να βάλει το όνομα του στον πίνακα τον σκόρερ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αλλαγές στις εντεκάδες και των δύο πλευρών. Ο μοναδικός σκόρερ του πρώτου μέρους έδωσε την θέση του στον Λούκα Γιόβιτς, ενώ από πλευράς Ατλέτικο πέρασαν στο παιχνίδι οι Ζοάο Φέλιξ και Τόμας Λεμάρ. Οι προσθήκες του Σιμεόνε έδωσαν ταχύτητα στο παιχνίδι των φιλοξενούμενων, που απείλησαν δύο φορές την εστία της Ρεάλ, λίγα λεπτά μετά την έναρξη. Μόλις 3′ πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, στην πρώτη τελική των “μερένχες” στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ασένσιο σκόραρε για το 2-0 της “βασίλισσας” μετά από δεύτερη προσωπική ασσίστ του Βίνι Τζούνιορ. Η Ατλέτικο δημιούργησε προβλήματα στην άμυνα των Μαδριλένων, όμως δεν βρήκε ποτέ το γκολ επιστροφής στον αγώνα. Η Ρεάλ οφείλει πολλά στον τερματοφύλακά της, αφού ο Κουρτουά κατέβασε ρολά, ευρισκόμενος σε εξαιρετική βραδιά, και δικαίως στέφθηκε άνθρωπος του αγώνα.

Η “βασίλισσα” έφτασε αισίως στην 13η νίκη της σε επίπεδο πρωταθλήματος και παρόλο που ο δρόμος μέχρι τον τερματισμό είναι πολύ μεγάλος, βλέπουμε μια ομάδα συγκεντρωμένη, που ξέρει να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει, και το δείγμα γραφής που προσφέρει, αποδεικνύει πως πάει με σπασμένα φρένα για έναν τίτλο…χωρίς αντίπαλο!

 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Real Madrid(Carlo Ancelotti): Courtois, Carvajal(Nacho 81′), E.Militao, Alaba, Kroos, Modric, Casemiro, Asensio(Valverde 85′), Benzema(Luka Jovic 46′), Vinicius Jr.(Rodrygo 87′)

Atletico de Madrid(Diego Simeone): Oblak, Carrasco(T.Lemar 46′), M.Hermoso, Felipe, Kondogbia, M.Llorente, Koke, R.De Paul(Herrera 69′), Correa(L.Suarez 60′), Griezmann(J.Felix 46′), Cunha(R.Lodi 60′)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ