Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

“Διπλό” ανάσα για την ΑΕΚ στη Νίκαια (0-1)

Σημαντικό “διπλό” για την ΑΕΚ στη Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό, που της δίνει βαθμολογική ανάσα και επαναφέρει την διαφορά από τον Ολυμπιακό στους 8 βαθμούς. Το γκολ του Μάνταλου ήταν εκείνο που χώρισε τις δύο ομάδες, ενώ εξαιρετική ήταν η απόδοση του Μισελέν.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την ΑΕΚ να έχει την υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς όμως να εμφανίζεται ιδιαίτερα απειλητική στα πρώτα λεπτά του ματς. Η μπαλιά του Μισελέν στον Χατζισαφί ήταν εξαιρετική και ο τελευταίος με την σειρά του πάσαρε στον Τσούμπερ. Το δυνατό σουτ του Ελβετού στο 5ο λεπτό κόντραρε στον Βαφέα. Στα επόμενα λεπτά του παιχνιδιού ο Ιωνικός θέλησε να χτυπήσει στην κόντρα, χωρίς μεγάλη επιτυχία.

Η εντυπωσιακή συνεργασία των Άμραμπατ και Μισελέν, έδωσε την ευκαιρία στον Μάνταλο να σκοράρει και εκείνος δεν την έχασε κάνοντας το 0-1 στο 21′.Οι παίκτες του Αργύρη Γιαννίκη θέλησαν να κάνουν γρήγορα το 0-2, αλλά η προσπάθεια του Μάνταλου στο 22΄και το σουτ του Τσούμπερ στο 26′ δεν βρήκαν στόχο.

Η στιγμή του Ιωνικού να απειλήσει τον Τσιντώτα ήρθε στο 32′, με τον Κάνιας να σουτάρει και τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ να μπλοκάρει. Το σουτ του Αραούχο κατέληξε άουτ στο 38′ και στη συνέχεια ο Μάνταλος με μια κάθετη άνοιξε την αντίπαλη άμυνα. Ο Τσούμπερ (που ήταν και ο τελικός αποδέκτης) όμως βρήκε την αντίσταση του Χουτεσιώτη.

Οι δύο ομάδες είχαν από μια σημαντική στιγμή στο τέλος του ημιχρόνου. Από την μια η κεφαλιά του Τζαβέλλα από το κόρνερ του Άμραμπατ, πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Χουτεσιώτη. Ενώ από την άλλη το σουτ του Βαφέα εκτός ισορροπίας κατέληξε ψηλά άουτ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Με αυτό τον τρόπο λοιπόν, είχαμε την λήξη του πρώτου μέρους υπέρ της ΑΕΚ (0-1).

To δεύτερο μέρος άρχισε με δύο σημαντικές ευκαιρίες του Ιωνικού στο 46′ και το 48′. Όμως το σουτ του Λένις έφυγε εκτός, ενώ του Άοσμαν ανάγκασε τον Τσιντώτα να επέμβει. Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε στο 51′, με το μακρινό σουτ του Αραούχο να καταλήγει για λίγο έξω. Ο Ιωνικός προσπάθησε και πάλι να απειλήσει στο 54′ με τον Κιάκο, αλλά ο Τσιντώτας κατάφερε να μπλοκάρει σταθερά ξανά.

Το σκηνικό στα επόμενα λεπτά, θύμιζε την αρχή του πρώτου ημιχρόνου. Η Ένωση είχε την κυριαρχία και την κατοχή, ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να χτυπήσουν στην κόντρα με την ταχύτητα του Ντάλτσιο και τον Γκοτσούλια. Οι δύο ομάδες είχαν αρκετή ώρα να απειλήσουν, με την επόμενη τελική να έρχεται στο 68′ από το άστοχο σουτ του Τσούμπερ.

Στο 71′ η καταπληκτική κάθετη του Ελβετού, έφτασε στον Αραούχο, που από δύσκολη πλάγια θέση είδε τον τερματοφύλακα του Ιωνικού να του λέει “όχι”. Ένα λεπτό αργότερα ο Τσούμπερ, απείλησε και πάλι τον Χουτεσιώτη που μπλόκαρε. Η μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την Ένωση ήρθε στο 82′, με την κεφαλιά του Αραούχο να περνά δίπλα από το δοκάρι του Ιωνικού. Το απευθείας φάουλ του Τσούμπερ στο 91′, κατέληξε στα χέρια του Χουτεσιώτη.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση στην αναμέτρηση, με την ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη να φεύγει με το “διπλό” από τη Νίκαια. Έτσι έφτασε τους 30 βαθμούς και μείωσε την διαφορά από τους “ερυθρόλευκους”, ενώ ο Ιωνικός μένει στους 14 βαθμούς και την 10η θέση.

Ενδεκάδες

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Βαφέας, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Γκοτσούλιας (66′ Ματσούκας), Βαλεριάνος, Ντάλτσιο, Κάνιας (86′ Καμπράλ), Κιάκος (66′ Μάναλης), Αοσμαν, Λένις

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Χατζισαφί, Βράνιες, Τζαβέλλας, Μισελέν, Σιμάνσκι, Λε Ταλέκ (70′ Σάκχοφ), Άμραμπατ (83′ Γέφτιτς), Τσούμπερ (92′ Μήτογλου), Μάνταλος (70′ Γκαρσία), Αραούχο (83′ Ανσαριφάρντ)

Διαιτητής: Περράκης Βοηθοί: Πετρόπουλος, Θανασιάς 4ος διαιτητής: Ζαμπάλας VAR: Σιδηρόπουλος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ