Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Ανώτερος ο ΟΦΗ έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια του!

Τον Άρη φιλοξένησε απόψε (16/12) ο ΟΦΗ στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» ενόψει της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Ο ΟΦΗ έπαιξε ωραία μπάλα πάραυτα δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη και το τρίποντο, αφού το παιχνίδι έληξε 1-1.

Το παιχνίδι:

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα ο Άρης είχε το πάνω χέρι, ο Καμαρά θέλησε να απειλήσει τον ΟΦΗ μόλις στο 4ο λεπτό, ο οποίος έκλεψε  τη μπάλα με ταχύτητα και σούταρε από θέση κόρνερ, πρόλαβε όμως να αποκρούσει  ο Μαρινάκης. Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια του παιχνιδιού ανέβασαν ρυθμό και ο Καστάνιους θέλησε να κάνει την πρώτη επίθεση στην εστία του Άρη, ο οποίος κόπηκε από τον Ενταγιέ.

Στο 15′ οι « ασπρόμαυροι» κέρδισαν φάουλ το οποίο εκτέλεσε ο Λάμπρου και ο Πασαλίδης άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, ο οποίος παράλληλα πέτυχε και το 1ο του γκολ με τη  φανέλα του ΟΦΗ. Στην προσπάθεια του ο Ενταγιέ να διώξει τη μπάλα με κεφαλιά, συγκρούστηκε με τον Πασαλίδη, χτύπησε στο κεφάλι και έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 22′. Ο Μπρούνο Γκάμα εκτέλεσε όμορφα το φάουλ που κέρδισε η ομάδα του στο 26′ , η μπάλα πέρασε πάνω από το τοίχος και μάζεψε με ευκολία ο Επασί.

Στο 28′ οι «κίτρινοι» κέρδισαν άλλον ένα φάουλ με εκτελεστή και πάλι τον Γκάμα αυτή τη φορά η εκτέλεση όμως ήταν κακή και η μπάλα πέρασε άουτ. Ο ΟΦΗ βγήκε στη αντεπίθεση ( 35′ ) ξανά, με τον Λάμπρου ο οποίος ντρίμπλαρε και απέφυγε τους δύο αντιπάλους του, πάσαρε στον Μπαλογιάννη που σούταρε, η μπάλα κόντραρε όμως στο σώμα του Σάκιτς.

Ο Γκαγιέχος έκανε φάουλ πάνω στον Μαντσίνι στο 38′ το οποίο εκτέλεσε ο ίδιος. Η μπάλα πέρασε από το τοίχος ο Μαντσίνι, μπήκε στη μεγάλη περιοχή αλλά του σουτ του ήταν ψιλοκρεμαστό, στέλνοντας τη μπάλα εκτός εστίας. Ο Σάκιτς έκανε φάουλ στον Λάμπρου στο 42′, ο Λάμπρου εκτέλεσε από τα δεξιά και ο Σάκιτς έδιωξε ξανά την επίθεση του ΟΦΗ. Ο Ντε Γκούσμαν στο 45′ έκανε ένα δυνατό και ωραίο σουτ λίγο πιο έξω από την περιοχή, αλλά κατέληξε στην αγκαλιά του Κουέστα.

Στο 2ο ημίχρονο ο Άρης προσπάθησε να παίξει λίγο πιο προσεκτικά με τον ανεβασμένο ΟΦΗ. Ο Τζέγκο έκανε φάουλ στον Τοράλ στο 50′ το οποίο εκτέλεσε όμορφα ο Λάμπρου από καλή θέση, πρόλαβε όμως ο Κουέστα να διώξει. Η ένταση και τα φάουλ στο ματς συνεχίστηκαν, στο 55ο λεπτό ο Πασαλίδης έκανε φάουλ στον Γκάμα ο οποίος εκτέλεσε δυνατά και ο Επασί μάζεψε ανώδυνα. Στο 69′ οι Κρητικοί απείλησαν ξανά με τον Λάμπρου ο οποίος ταχύτατα έκλεψε τη μπάλα, πέρασε από όλους και σούταρε όμορφα από μακρινή θέση, η μπάλα για λίγα χιλιοστά πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 90′ ο Άρης κέρδισε πέναλντι το οποίο έγινε από τον Μπαλογιάννη το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Γκάμα κάνοντας το 1-1. Ο ΟΦΗ παρουσιάστηκε καλύτερος στο παιχνίδι και έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια του με την « άτυχη» στιγμή του πέναλτι.

 

Συνθέσεις:

ΟΦΗ: Επασί, Πασαλίδης ( Γιαννούλης 65′ ), Μαρινάκης, Λάμπρου ( Στάικος 83′), Βούρος, Γκαγιέχος, Τοράλ ( Καμάου 70′) , Μεγιάδο, Καστάνιους ( Φαν Ντάιεν 70′ ), Ντε Γκούσμαν, Μπαλογιάννης

Άρης: Κουέστα, Σάκιτς, Γκανέα (Λουμόρ 47′ ), Λέισμαν, Μπράμπετς, Τζέγκο, Εντάγιε ( Μαντσίνι 22′ ), Σάσα, Γκάμα, Γκαρσία ( Ιτούρμπε 40′ ), Καμαρά ( Ματίγια 80′ )

 

ΜΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ
ΜΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ
Σπουδές: 1ο ΙΕΚ Ηρακλείου προϋπηρεσία: post game, tharkis sport, prismasport, sportsnews 24/7, ert open 106,7

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ