Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Νίκη στο φινάλε (πάλι) με ανατροπή

Σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα με εναλλαγές στο σκορ και ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο λεπτό, ο ΠΑΟΚ επικράτησε στην Τούμπα του Αστέρα Τρίπολης με 3-2 για την 15η αγωνιστική της Super League.

 

Δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι του πρώτου σκόρερ του Γιασμίν Κούρτιτς, έδωσαν στον ΠΑΟΚ την ευκαιρία να πάρει άλλη μία αγχωτική για φέτος νίκη στην έδρα του, αυτή τη φορά απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης.

Πρώτη χαμένη ευκαιρία στο παιχνίδι με κεφαλιά του Άκπομ μόλις στο 2’ από πολύ κοντά μετά από φάουλ του Ζιβκοβιτς με την μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα από την εστία του Τσιφτσή. Ο Αστέρας άνοιξε το σκορ στο 12’ στην πρώτη οργανωμένη του προσπάθεια με πολύ όμορφο σουτ του Σόνι έξω από την περιοχή. Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή σε όλο το πρώτο ημίχρονο, ανούσια και χωρίς να απειλεί όμως την καλά στημένη άμυνα των Αρκάδων. Όλα αυτά μέχρι το 43’ όταν ο Άκπομ έφερε το παιχνίδι στα ίσα με ατομική προσπάθεια και επίσης πολύ όμορφο σουτ εκτός περιοχής.

Ο μόνιμος σκόρερ φέτος του Δικεφάλου Κούρτιτς έδωσε στην ομάδα του το προβάδισμα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 49’. Ο Χριστόπουλος ισοφάρισε στο 60’ με κεφαλιά μετά από φάουλ του Αλβάρεζ. Αουγκούστο και Μπίσεσβαρ δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα στο 64’ από πλεονεκτική θέση και οι δύο. Μεγάλη ευκαρία για τον ΠΑΟΚ στο 79’ με μπάσιμο και σουτ του Σβαμπ που πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τσιφτσή. Ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων είχε εξαιρετική επέμβαση σε δυνατό σουτ του Αουγκούστο ένα λεπτό αργότερα. Ο Σίντκλεϊ απείλησε στο 82’ με ένα ακόμη δυνατό σουτ που έφυγε λίγο άουτ. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στις χαμένες ευκαιρίες με τον Ριέρα στο 85’ που δεν μπόρεσε να ευστοχήσει και να ξαναδώσει το προβάδισμα στην ομάδα του. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ Κρέσπο με ατομική προσπάθεια στο 89’ κέρδισε δεύτερο πέναλτι για τους γηπεδούχους. Το πέναλτι εκτέλεσε και πάλι εύστοχα ο Κούρτιτς κάνοντας το 3-2 για τον Δικέφαλο, πετυχαίνοντας παράλληλα ζευγάρι τερμάτων στο ίδιο παιχνίδι για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική. Ο ΠΑΟΚ κράτησε το υπέρ του σκορ μέχρι το σφύριγμα της λήξης του διαιτητή Κουτσιάφτη και πήρε την τρίτη σερί νίκη του στο πρωτάθλημα της Super League.

Ένα δυνατό παιχνίδι με πολύ καλή απόδοση και από τις δύο ομάδες και με τον ΠΑΟΚ να δείχνει ότι έχει αρχίσει να ξαναβρίσκει τον καλό του εαυτό αλλά ταυτόχρονα να εμφανίζει τις ίδιες αμυντικές αδυναμίες δεχόμενος γκολ σε ελάχιστες τελικές των αντιπάλων.

O ΠΑΟΚ μετά από αυτή τη νίκη έφτασε τους 28 βαθμούς και έμεινε μόνος 3ος στη βαθμολογία, ενώ ο Αστέρας παρέμεινε 8ος με 17.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Μιχάι (71′ Ίνγκασον), Κρέσπο, Σίντκλεϊ (86′ Βιεϊρίνια), Κούρτιτς, Τσιγγάρας (71′ Σβαμπ), Ντόουγκλας, Αν. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (71′ Μουργκ), Άκπoμ (86′ Σφιντέρσκι).

Αστέρας Τρίπολης: Τσιφτσής, Χριστόπουλος, Καστάνιο, Καρμόνα (91′ Ιγκλέσιας), Άλβαρεζ, Μουνάφο, Βαλιέντε (91′ Μπενίτο), Ρεγκίς (81′ Γκαρσία), Σίτο (46′ Τιλίκα), Σόνι, Μπαράλες (68′ Ριέρα).

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ