Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Τότεναμ-Λίβερπουλ 2-2: Απώλεια οι “κόκκινοι” και… χαμόγελα στη Σίτι!

Τότεναμ και Λίβερπουλ συναντήθηκαν στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής του αγγλικού πρωταθλήματος, σε ένα ματς που επιφύλασσε τεράστιες συγκινήσεις, δράμα και πολύ ωραίο ποδόσφαιρο!

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ταξίδεψε στο Λονδίνο, χωρίς τον Ολλανδό “βράχο” της άμυνας της που βρέθηκε εκτός αποστολής λόγω κορωνοϊού. Οι ομάδες μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο από το ξεκίνημα του αγώνα, ενώ πρώτος ο Γιορίς ένιωσε την απειλή για την εστία του, μόλις στο 2′. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι, άνοιξαν λογαριασμό στο ματς στο 13′ με τον Χάρι Κέιν, που σκόραρε το πρώτο του εντός έδρας γκολ σε επίπεδο πρωταθλήματος την τρέχουσα σεζόν. Στη συνέχεια, υπήρξαν διαμαρτυρίες από την πλευρά των φιλοξενούμενων, όταν ο Άγγλος σκόρερ στο 20′ προέβη σε ένα επικίνδυνο τάκλιν με τις τάπες εις βάρος του αριστερού μπακ της Λίβερπουλ. Ο Τίρνι έδειξε στον επιθετικό της Τότεναμ την κίτρινη κάρτα, με τους “Κόκκινους” να διατείνονται πως έπρεπε αντίθετα να δειχθεί αμέσως η κόκκινη. Στο 30′ ήρθε μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία για τα “σπιρούνια”, μετά από μια καταπληκτική πάσα του Σον στον Ντέλε Άλι, ο οποίος δεν κατάφερε να γράψει το 2-0 για την ομάδα του. Μόλις 5′ αργότερα, ο Ρόμπερτσον έδειξε την κλάση του, δίνοντας μια πανέμορφη ασσίστ στον Ζότα, που βρέθηκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή, και με μία κεφαλιά έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Στο β’ ημίχρονο η Λίβερπουλ ανέβασε στροφές διατηρώντας περισσότερο την κατοχή της μπάλας. Οι παίκτες του Αντόνιο Κόντε, εξακολούθησαν να κάνουν αυτό που έλεγε το πλάνο, παίζοντας επιθετικό ποδόσφαιρο, δίχως να επιθυμούν να σπάσουν τον γρήγορο ρυθμό του παιχνιδιού. Στο 55′ ο Ντάιερ εκτελεί μια υπέροχη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των “Κόκκινων” σημαδεύοντας τον Ντέλε Άλι. Ο νεαρός Άγγλος επιλέγει να γυρίσει την μπάλα στον Κέιν, όμως ο Άλισσον είναι εκεί για να σταματήσει την επιθετική έμπνευση των αντιπάλων του. Ο Σκωτσέζος αμυντικός της Λίβερπουλ βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα, με μια κεφαλιά στο 69′, μετά από μια φάση διαρκείας μπροστά από τα καρέ του Γιορίς. Τότε υπήρξαν νέες διαμαρτυρίες, αυτή τη φορά από τις τάξεις των γηπεδούχων, αμφισβητώντας την εγκυρότητα του γκολ, και ζητώντας να δοθεί χέρι του Σαλάχ στην αρχή της φάσης. Έπειτα, ο Άλισσον που έσωσε τρεις φορές την ομάδα του καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς, προχώρησε σε έναν τραγικό υπολογισμό στο 74′, κι έκανε δώρο το γκολ της ισοφάρισης στον Σον που διαμόρφωσε το Τότεναμ- Λίβερπουλ 2-2. Τρία λεπτά αργότερα, ο διαιτητής μετά τη χρήση της τεχνολογίας, αναίρεσε την προηγούμενη επιλογή του κι έδειξε απευθείας κόκκινη κάρτα στον Άντριου Ρόμπερτσον. Έτσι, οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες, και για την ιστορία, σημειώθηκε η πρώτη αποβολή ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ, ύστερα από δύο χρόνια! Το σφύριγμα του διαιτητή έδωσε τη λήξη στο ματς, και κατά συνέπεια από ένα βαθμό στις δύο ομάδες, αφού δεν σημειώθηκαν περαιτέρω αλλαγές στον πίνακα του σκορ.

Οι παίκτες έδωσαν το εκατό τοις εκατό των δυνάμεων τους σε ένα σπουδαίο ματς, που τα είχε όλα! Η βαθμολογική απώλεια των Τσέλσι, και Λίβερπουλ αφήνει μόνη τη Σίτι στην κορυφή, με τον “αέρα” του +3 από τους διώκτες της.

 

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

Tottenham Hotspur(Antonio Conte): Lloris, Royal, Sanchez, Dier, Davies, Sessegnon(Reguilon 86′), Winks, Dele(Moura 81′), Ndombele(Skipp 64′), Son, Kane

Liverpool(Jurgen Klopp): Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Konate, Robertson, Morton(Firmino 60′), Milner, Keita, Mane(Τσιμίκας 82′), Salah, Jota(Gomez 92′)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ