Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Συνέχισε τα θρίλερ αλλά πήρε την πρόκριση

Τα εύκολα δύσκολα έκανε ο ΠΑΟΚ για άλλη μια φορά φέτος αλλά τελικά επικράτησε με 3-1 της ΑΕΛ στην Τούμπα και πήρε την πρόκριση για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος.

 

Την ευκαιρία να συνεχίσει να υπερασπίζεται τον τίτλο του θα έχει ο ΠΑΟΚ που έκαμψε την αντίσταση της μαχητικής ΑΕΛ, σε ένα παιχνίδι που όλα ήταν ανοιχτά μέχρι τις καθυστερήσεις και την πρόκριση έκρινε ο Άκπομ με δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Πιο επιθετικός και με κατοχή της μπάλας ο ΠΑΟΚ στα πρώτα λεπτά, έφτασε δύο φορές με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή στο πρώτο 10λεπτο με σουτ των Βιεϊρίνια και Ντόουγκλας. Το σκορ άνοιξε στο 23’ με αυτογκόλ του Γκοτζαμανίδη που σκόραρε στη λάθος εστία μετά από σέντρα του Ζίβκοβιτς. Στο επόμενο λεπτό ο Σβαμπ δεν κατάφερε από πολύ κοντά να διπλασιάσει τα τέρματα των γηπεδούχων. Οι Θεσσαλοί απείλησαν στο 40’ με σουτ εκτός περιοχής του Γλύνου με την μπάλα να αλλάζει πορεία από το σώμα του Ίνγκασον και να την προλαβαίνει ο Ζίβκοβιτς πριν περάσει την γραμμή του τέρματός του.

Ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων Σουλούκος αντέδρασε σωστά σε προσπάθειες των Ίνγκασον στο 48′ και Μουργκ στο 51′.  Στο 56’ χαμένο τετ α τετ του Όγκμποε με τον Ζίβκοβιτς να αποκρούει και να κρατάει ανέπαφη την εστία του. Η ΑΕΛ κατάφερε να πετύχει την ισοφάριση με κεφαλιά του Όγκμποε στο 61’ που κέρδισε στον αέρα καθαρά τον Ζίβκοβιτς. Δεύτερο χαμένο τετ α τετ του κορυφαίου της ΑΕΛ Όγκμποε στο 67’ που πλάσαρε ψιλοκρεμαστά αλλά η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ. Τον γόρδιο δεσμό έλυσε για τον ΠΑΟΚ η χρυσή αλλαγή του Ραζβάν Λουτσέσκου Τσούμπα Άκπομ με κεφαλιά ψαράκι στο 81’ κάνοντας το 2-1. Την υπόθεση πρόκριση τελείωσε ο ίδιος παίκτης με καταπληκτικό σουτ εκτός περιοχής στο 90+1’, πετυχαίνοντας το δεύτερο τέρμα του στο παιχνίδι, φάση στην οποία ο Άγγλος φορ δέχθηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε, αφού στους πανηγυρισμούς έβγαλε τη φανέλα του. Η τελευταία καλή στιγμή στην αναμέτρηση άνηκε στους φιλοξενούμενους στο τρίτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Κούστα να στέλνει την μπάλα άουτ από πολύ κοντά.

Τελικό σκορ 3-1 και πρόκριση για τον κάτοχο του Κυπέλλου ΠΑΟΚ στην προημιτελική φάση δια πυρός και σιδήρου όπως φάνηκε.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Λύρατζης, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (84′ Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας (78′ Άκπομ), Σβαμπ (67′ Κούρτιτς), Ντόουγκλας, Μουργκ (67′ Μπίσεσβαρ), Αν. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι.

ΑΕΛ: Σουλούκος, Ομάρ, Θεολόγου, Γκοτζαμανίδης (86′ Ταχάρ), Παπαγεωργίου, Γαρουφαλιάς (46′ Ακούνια), Ηλιάδης, Κολομπίνο, Γλυνός (86′ Μαυριάς), Όγκμποε, Μπαντιμπαγκά (90′ Κούστα).

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ