Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Πέντε killers, ένα βραβείο και πολλά γκολ!!

ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ένας τίτλος για γκολτζήδες που απονέμεται πάντα στον πρώτο … τον καλύτερο , τον πιο συνεπή τέλος πάντων στο ραντεβού που έχουν όλοι οι επιθετικοί (και όχι μόνο) με τα αντίπαλα δίχτυα.Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε (βασικά εγώ θα σας πω) για τούς πρώτους πέντε υποψήφιους του βραβείο πρώτου σκόρερ της SUPERLEAGUE INTERWETTEN (μέχρι τώρα) , την καριέρα τους και κάποια στοιχεία για την μέχρι τώρα πορεία τους στο πρωτάθλημα.

Οι πρώτες 5 περιπτώσεις παικτών – υποψηφίων με τις οποίες θα ασχοληθούμε σε αυτό το άρθρο ” χριστουγεννιάτικο δώρο” απαρτίζονται από 4 παίκτες του “ξακουστό” big4 και μια ευχάριστη έκπληξη (από αυτές που μας κάνει κάθε χρόνο το πρωτάθλημα μας ) παίκτη ο οποίος ξεχώρισε αγωνιζόμενος σε μία από τις “μικρές” ομάδες του Ελληνικού πρωταθλήματος.

CARLITOS LOPEZ

 

Ο killer της πράσινης επίθεσης , ένας ξεχωριστός χαρακτήρας με έφεση στο σκοράρισμα που δίνει το παράδειγμα σε όλους του μεσοεπιθετικούς του τριφυλλιού.Ο Καρλίτος είναι 31 χρονών , γεννημένος το 1990 στο Alicante της Βαλένθια στην Ισπανία και ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο επαγγελματικά στην TOLERANTOS το 2009.

Στην συνέχεια της καριέρας του αγωνίστηκε σε Ουντινιέντ (11-12) , Ντιναμό Αγίας Πετρούπολης (12-13) , Φουενλαμπρανάδα ( 13-14 ) , Νοβέλδα (14-15 ) , Ελντένσε (15-17 ) ,  Βίσλα Κρακοβίας ( 17-18 ) , Λέγκια Βαρσοβίας ( 18-19 ) , Αλ Ουάχντα (19-20) και πλέον στον Παναθηναϊκό από το 2020 έως σήμερα.

Με αυτές τις ομάδες λοιπόν κατέγραψε έως σήμερα 324 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και σκόραρε 115 γκολ έχοντας κατακτήσει μία φορά τον τίτλο του 1ου σκόρερ με 24 γκολ όταν έπαιζε στην Βίσλα έχοντας αναδειχθεί και παίκτης της χρονιάς στην Πολωνία την ίδια χρονιά (17-18). Έχει επίσης κατακτήσει το πρωτάθλημα Πολωνίας με την φανέλα της Λέγκια Βαρσοβίας την χρονιά 18-19 σημειώνοντας 16 γκολ .

Η υψηλότερη χρηματιστηριακή αξία του ήταν το 2018 όταν αγωνιζόμενος στην Βίσλα πριν μετακομίσει στην Λέγκια κόστιζε 3 εκατομμύρια ευρώ στα 28 του χρόνια.

Ήρθε στον Παναθηναϊκό ως ελεύθερος και έχει σημειώσει 9 γκολ και 3 ασίστ στο φετινό πρωτάθλημα δείχνοντας πως βρίσκει σιγά σιγά τον εαυτό του μετά την περσινή σεζόν προσαρμογής που δεν πήγε καλά για αυτόν με 32 συμμετοχές και μόνο 7 γκολ.Φέτος έχει σκοράρει δις απέναντι σε Απόλλων Σμύρνης και  Βόλο , μία φορά απέναντι σε Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητο ενώ έχει κάνει χατ-τρικ στον ματς του Παναθηναϊκού με τον Ιωνικό.

JASMIN KURTIC

 Το μυαλό του Δικεφάλου του Βορρά , ένας παίκτης με μεγάλες  παραστάσεις που οργανώνει το κέντρο του ΠΑΟΚ και δίνει βαθμούς στην ομάδα του Λουτσέσκου.Ο Κούρτιτς είναι 32 χρονών , γεννημένος στο Crnomelj της Σλοβενίας και ξεκίνησε να παίζει επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Bela krajina (το 2007 ) ομάδα της χώρας του από της οποίας της ακαδημίες και αναδείχθηκε.

Η καριέρα του πήρε γρήγορα ανοδική πορεία καθώς αφού αποχώρησε το 2010 από την πρώτη του ομάδα αγωνίστηκε στις Gorica ( 10-11 ) , Παλέρμο ( 11-13 ) , Σασουόλο ( 13-15 ) , Φιορεντίνα ( 14-15 ) , Αταλάντα (15-18 ) , Σπαλ ( 18-20 ) , Πάρμα ( 20 – ανήκει έως σήμερα) και πλέον παίζει ως δανεικός από την Πάρμα για δύο χρόνια στον ΠΑΟΚ.Να σημειώσουμε πως έχει αγωνιστεί επίσης και στην εθνική ομάδα της Σλοβενίας με την οποία σημείωσε 2 γκολ σε 74 συμμετοχές από το 2012

Με αυτές τις ομάδες ( συν κάποιες άλλες όπου έπαιξε για λίγο ως δανεικός ) ο Γιασμιν κατέγραψε 342 συμμετοχές , πετυχαίνοντας 43 γκολ αριθμός αρκετά μεγάλος για παίκτη που αγωνίζεται ως “οκταρι”. Ο Σλοβένος χαφ σε όποια ομάδα και αν αγωνίστηκε υπήρξε ηγετική μορφή , βασικό γρανάζι κάθε “μηχανής”, οργανώνοντας – συμμαζεύοντας ομάδες κάτι που βλέπουμε να συμβαίνει και φέτος στον δικέφαλο του Βορρά με τον Κούρτιτς να προσφέρει σημαντικές νίκες σκοράροντας αδιάκοπα από την βούλα του πέναλτι αλλά και με απευθείας εκτελέσεις φάουλ.Ο “εγκέφαλος ” των ασπρόμαυρων δεν έχει κατακτήσει κάποιο ατομικό ή ομαδικό τίτλο στην καριέρα του , με το βραβείου του πρώτου σκόρερ στο Ελληνικό πρωτάθλημα όμως να μοιάζει αρκετά εφικτό.

Η περίοδος με την υψηλότερη χρηματιστηριακή του αξία ήταν το 2017 όπου αγωνιζόμενος στην Αταλάντα έφτασε να κοστίζει 7 εκατομμύρια ευρώ και όλα αυτά όντας 28 χρονών.

Ο παίκτης ήρθε στον ΠΑΟΚ ως δανεικός το καλοκαίρι του 2021 για δύο σεζόν από την Πάρμα και έχει σημειώσει 9 γκολ και 1 ασίστ σε 13 συμμετοχές στο πρωτάθλημα.Τα γκολ του έχουν δώσει σημαντικούς βαθμούς σε δύσκολα ματς καθώς έχει σκοράρει δις απέναντι σε Παναθηναϊκό , Πας Γιάννινα και Αστέρα Τρίπολης ενώ πέτυχε από ένα τέρμα σε αγώνες με τον ΟΦΗ ,την Λαμία και την ΑΕΚ.

 

YOUSSEF EL ARABI

Ο πιστολέρο των ερυθρόλευκων ,  ταράζει τις αντίπαλες άμυνες σε Ελλάδα και Ευρώπη μένοντας σε συνεχή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα, προσφέροντας ταυτόχρονα σταθερότητα και αποτελεσματικότητα στην ομάδα του κ.Μαρτίνς. Ο Ελ Αραμπί είναι ο γηραιότερος με μικρή όμως διαφορά αυτής της λίστας καθώς διανύει το 34ο έτος της ζωής του. Γεννημένος στην Καέν της Γαλλίας ο Μαροκινός φόρ ξεκίνησε να παίζει επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Καέν το 2009 από της οποίας τις ακαδημίες και έχει προέλθει.

Στην συνέχεια της καριέρας του αφού αποχώρησε από την Καέν το 2011 αγωνίστηκε στις Αλ Χιλάλ ( 11-12 ) , Γρανάδα ( 12-16 ) , Αλ Ντουχαίλ (16-19) και πλέον στον Ολυμπιακό ( 2019 – έως σήμερα ) δείχνοντας πως δεν του αρέσει να αλλάζει συχνά ομάδες.Εχει αγωνιστεί με την εθνική του Μαρόκο 46 φορές σκοράροντας 16 φορές από το 2010.

Με τις ομάδες αυτές έχει αγωνιστεί μέχρι σήμερα 364 φορές , καταγράφοντας 221 γκολ κατακτώντας 3 φορές τον τίτλο του κορυφαίου σκόρερ με Ολυμπιακό το 2020/21 και με την Αλ Ντουχαιλ τις σεζόν 2016/17 και  2017/18. Έχει επίσης αναδειχθεί 4 φορές πρωταθλητής εκ των οποίων 2 φορές στο Κατάρ τις σεζόν 2017 και 2018 και 2 φορές στην Ελλάδα  τις σεζόν 2020 και 2021 ενώ έχει πάρει ένα κύπελο με την φανέλα των ερυθρόλευκων το 2020.

Η υψηλότερη χρηματιστηριακή αξία του Μαροκινού ήταν την χρονιά 2016 όταν αγωνιζόμενος στην Γρανάδα στα 29 του κόστιζε 6 εκατομμύρια ευρώ.

Ο παίκτης ήρθε στον Ολυμπιακό το 2019 ως ελεύθερος πραγματοποιώντας εκπληκτικές σεζόν με τίτλους ατομικούς και ομαδικούς και φέτος έχει 9 γκολ σε 13 συμμετοχές σκοπεύοντας να πάρει  back to back το βραβείο του πρώτου σκόρερ στο Ελληνικό πρωτάθλημα.Τα φετινά του γκολ τα έχει σκοράρει απέναντι σε Πας Γιάννινα, Παναιτωλικό, Βόλο , Λαμία ενώ έχει πετύχει 2 γκολ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και 3 γκολ απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης.

 

TOMAS VAN WEERT

Ο ιπτάμενος Ολλανδός του Βόλου , η έκπληξη του πρωταθλήματος ένας παίκτης με Ολλανδικό στυλ που βρίσκει δίχτυα βοηθώντας την πιο ασταθή ομάδα του πρωταθλήματος . Ο Τόμας Φάν Βέερτ είναι 31 ετών , γεννημένος στο Sint-Michielsgestel της Ολλανδίας και ξεκίνησε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Den-bosch μια επαρχιακή ομάδα το 2008.

Το 2014 αφήνει την Den-Bosch  και συνεχίζει την καριέρα του στις Εξέλσιορ  ( 14-16 ) , Γκρόνινγκεν ( 16-18 ) και ΑaB ( 18-21 ) πριν έρθει στον Βόλο το καλοκαίρι του 2021 ως προσωπική επιλογή του προέδρου κ.Μπέου.

Στις πέντε αυτές ομάδες που έχει αγωνιστεί ο Ολλανδός έχει καταφέρει να γράψει 345 συμμετοχές με 134 γκολ  χωρίς να έχει κατακτήσει όμως κάποιο τίτλο ατομικό η ομαδικό.

Η υψηλότερη χρηματιστηριακή αξία του παίκτη σημειώθηκε το 2018 όπου αγωνιζόμενος στην Γκρόνιγκεν εκτιμήθηκε πως αξίζει 1,2 εκατομμύρια ευρώ στα 28 του χρόνια.

Ο Τόμας ήρθε στην Ελλάδα ως ελεύθερος για την ομάδα του ΝΠΣ Βόλος και έχει πετύχει 8 γκολ σε 14 συμμετοχές μοιράζοντας και μια ασιστ.Ο 31χρονος φορ κυνηγά τον τίτλο του πρώτου σκόρερ ως ο πρώτος του ατομικός τίτλος δίνοντας όμως και σημαντικές νίκες στην ομάδα του όπως κάνει μέχρι τώρα σκοράροντας ήδη στα ματς με Παοκ , Αστέρα Τρίπολης , Ατρόμητο , Απόλλων , Λαμία (χ3) και Ολυμπιακό.

 

SERGIO ARAUJO


Ο  ” el chino “  της ένωσης , η καψούρα του κάθε αεκτσή επέστρεψε στην Ελλάδα για την 4η θητεία του με τα κιτρινόμαυρα με σκοπό να οδηγήσει την ομάδα στην Αγια Σοφιά.Ο Σέρχιο Αραούχο ο “νεόροτερος” της λίστας όντας 29 χρονών γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες και ξεκίνησε να παίζει επαγγελματικό ποδόσφαιρο το 2009 στην Μπόκα Τζούνιορς .

Η καριέρα του σημαδεύτηκε από λίγες ομάδες αλλά αρκετούς δανεισμούς καθώς έχει αγωνιστεί σε Μπόκα Τζούνιορς ( 09-15 ) , Λας Πάλμας ( 15-21) και ΑΕΚ (21- έως σήμερα ) ομάδες που αγαπήθηκε και αγάπησε υπερβολικά χωρίς όμως αυτές να του προσφέρουν πάντα απλόχερα εμπιστοσύνη δανείζοντας τον στις κακές του σεζόν.

Σε όσες ομάδες αγωνίστηκε ο Αραούχο έχει πετύχει 91 γκολ σε 300 συμμετοχές έχοντας αναδειχθεί και μια φορά πρωταθλητής Ελλάδος με την ΑΕΚ την σεζόν 2017-18.

Η υψηλότερη χρηματιστηριακή αξία του παίκτη σημειώθηκε το 2018 όπου ως πρωταθλητής άξιζε 4 εκατομμύρια ευρώ η απόκτηση του σε ηλικία 25 ετών.

Ο Σέρχιο ήρθε στην Ελλάδα τις σεζόν 16-17 , 17-18 και 19-20 ως δανεικός από την Λας Πάλμας και φέτος το καλοκαίρι η ΑΕΚ κατάφερε να τον αγοράσει με 1,5 εκατομμύριο ευρώ με συμβόλαιο 4 ετών  πραγματοποιώντας επιτέλους την χρόνια επιθυμία των οπαδών της . Ο Αργεντινός φορ έχει σκοράρει 6 γκολ σε 14 συμμετοχές φέτος βάζοντας το όνομα του στους κορυφαίους παίκτες του πρωταθλήματος.

Μεγάλη μάχη μέχρι το τέλος της σεζόν για την ανάδειξη του κορυφαίου σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος η οποία θα κορυφωθεί όπως φαίνεται στα play off με τα μεγάλα αυτά ονόματα να αναμένεται να μας χαρίσουν μεγάλες στιγμές με εξίσου μεγάλα γκολ και το 2022.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ