Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ζημιές στο γήπεδο όπου θα γίνει ο τελικός του Conference League (video)

« Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμην άλλαξε μήτε την κεφαλήν του »  

Την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου και ώρα Ελλάδος 20:45 , στο γήπεδο της γειτονικής πρωτεύουσας διεξήχθη το ντέρμπι της πόλης μεταξύ Παρτιζάνι και Τιράνα για την 15η αγωνιστική του Αλβανικού πρωταθλήματος .

Η αναμέτρηση έγινε στο Air Albania Stadium το οποίο εγκαινιάστηκε τον Νοέμβριου του 2019 σε ένα παιχνίδι μεταξύ Εθνική Αλβανίας και της Γαλλίας υπό την παρουσία του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν. Από τότε έως τώρα οι ζημιές που καταγράφονται  είναι αρκετές και από ανθρώπινα χέρια , κατά κύριο λόγο στις κερκίδες .

Στον αγώνα τώρα μεταξύ Παρτιζάνι και Τιράνα υπήρχαν ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ και των δύο ομάδων οι οποίοι έριξαν καπνογόνα, έσπασαν και πέταξαν τα καθίσματα και για κερασάκι στην τούρτα, μπούκαραν στον αγωνιστικό χώρο και πιάστηκαν στα χέρια μετά το σφύριγμα της λήξης που βρήκε τα Τίρανα νικήτρια με 1-2  και στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 33 βαθμούς.

Στο συγκεκριμένο γήπεδο στις 25 Μαϊου θα διεξαχθεί ο τελικός της νεοσύστατης διασυλλογικής διοργάνωσης , UEFA Europa Conference League . Μέχρι τότε και σύμφωνα με το πρόγραμμα του πρωταθλήματος αναμένεται να διεξαχθούν ακόμη δύο παιχνίδια μεταξύ Παρτιζάνι και Τιράνα . Το πρώτο είναι στις 6/3/22 και το δεύτερο 17 ημέρες πριν τον τελικό του Conference . Επίσης το συγκεκριμένο γήπεδο χρησιμοποιείται από την Παρτιζάνι και την Τιράνα ως έδρα .

Το συγκεκριμένο γήπεδο έχει δύο κατόχους, ο ένας είναι η μια εταιρεία η οποία και νοικιάζει το γήπεδο στις ομάδες  και ο άλλος κάτοχος είναι η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αλβανίας η οποία έχει την ευθύνη του αγωνιστικού χώρου. Παρεμπιπτόντως ο χλοοτάπητας τοποθετήθηκε από Ελληνική εταιρεία με την οποία συνεργάζεται η γειτονική Ομοσπονδία και σε άλλα έργα .

Βίντεο από τα επεισόδια στους παρακάτω συνδέσμους :

Pamjet e sherrit pas perfundimit te derbit – YouTube

Partizani 1-2 Tirana. Kercet druri mbas ndeshjes. Policia hyn ne Air Albania Stadium – YouTube

VIDEO/ Dëmtuan stolat dhe hodhën flakadanë në fushë, policia arreston tifozët – SuperSport

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ