Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Μάντσεστερ Σίτι-Λέστερ 6-3: Χορταστική “ματσάρα” βγαλμένη από τα καλύτερα της Boxing Day!

Η μέρα που περιμένει εναγωνίως το φιλοθεάμον κοινό του αγγλικού ποδοσφαίρου, και όχι μόνο, είναι εδώ. Η Boxing Day, αν και “χτυπημένη” από την πανδημία του κορωνοϊού είναι πλέον γεγονός! Η 19η αγωνιστική της Πρέμιερ Λίγκ, επιφύλασσε ένα θεαματικό ντέρμπι, ωδή στην πεμπτουσία του λαοφιλέστερου αθλήματος…που δεν είναι άλλη από το γκολ!

Ο Μπρένταν Ρότζερς παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο του Έτιχαντ, με έξι αλλαγές στη βασική εντεκάδα συγκριτικά με το τελευταίο ματς πρωταθλήματος απέναντι στην Νιούκαστλ. Η Μάντσεστερ Σίτι αντίθετα, δεν παρουσίασε ιδιαίτερες εκπλήξεις στον σχηματισμό της, με εξαίρεση ίσως την επιλογή του Γκιουντογκάν. Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα μπήκαν με το πόδι στο γκάζι από το σφύριγμα της έναρξης. Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι είχαν μηδενική κατοχή της μπάλας, χαρίζοντας μια εικόνα που επιβεβαίωνε την κακή παράδοση της Λέστερ στην Boxing Day. Στο 5′ ο Φερναντίνιο σημάδεψε με μια πάσα ακριβείας τον Ντε Μπρόινε, εκείνος κατέβασε εξαιρετικά τη μπάλα, και πέτυχε ένα όμορφο γκολ γράφοντας το 1-0 για την ομάδα του. Λίγα λεπτά αργότερα, μετά από μια φάση διαρκείας που χρειάστηκε τη συμβολή του VAR, o διαιτητής καταλογίζει πέναλτι για την παράβαση του Τίλεμανς εις βάρος του Ισπανού αμυντικού της Σίτι. Ο Μαχρέζ καταφέρνει μια πολύ όμορφη εκτέλεση απέναντι στην πρώην ομάδα του, και σημειώνει το 2-0 στο 14′ της αναμέτρησης. Η Λέστερ προσπάθησε να ισορροπήσει τον ξέφρενο ρυθμό των γηπεδούχων και να αγγίξει το άνοιγμα του δικού της λογαριασμού στο ματς, χτίζοντας ένα δικό της μομέντουμ, διάρκειας σχεδόν δύο λεπτών. Στο 18′ ο Μάντισον κάνει μια εξαιρετική προσπάθεια μετά από μια στημένη μπάλα για την ομάδα του, όμως ο Έντερσον προχωρά σε μια τρομερή επέμβαση, βοηθούμενος σε δεύτερο χρόνο από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του. Μόλις τρία λεπτά έπειτα, οι ποδοσφαιριστές του Γκουαρντιόλα βρίσκουν και πάλι την απάντηση. Ο Κανσέλο γύρισε από τα δεξιά την μπάλα προς την εστία του Σμάιχελ, ο οποίος απέκρουσε ασθενώς, κι έστρωσε την μπάλα στον Γκιουντογκάν που σημείωσε το 3-0 των γηπεδούχων. Στο 25′ ο Στέρλινγκ ευστοχεί από την άσπρη βούλα, το σκορ γράφει πλέον 4-0 και συμπληρώνεται ένα 25λεπτο “όνειρο” για την πρωτοπόρο της βαθμολογίας.

Στην επανάληψη, η Λέστερ ανέβασε στροφές δείχνοντας την κλάση της, και κατάφερε να δημιουργήσει ουσιαστικές απειλές για τα καρέ του Έντερσον, που θα την έβαζαν ξανά στο παιχνίδι. Στο 55′ οι παίκτες της Λέστερ βγήκαν γρήγορα στην αντεπίθεση, ο Μάντισον δέχτηκε την ασσίστ από τον Ιχεανάτσο, κι έβαλε το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ για το 4-1 της μεγάλης συνάντησης. Ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, οι παίκτες του Ρότζερς βγήκαν ξανά μπροστά, σε μια παρόμοια φάση που ξεκίνησε από την ποιότητα των κινήσεων του Μάντισον. Ο Ιχεανάτσο έβγαλε δεύτερη προσωπική ασσίστ, αυτή τη φορά για τα πόδια του Λούκμαν, που έκανε το 4-2, κι έβαλε φωτιά στο Έτιχαντ. Οι παίκτες του Πεπ έδειχναν να “πληρώνουν” την χαλαρότητα που είχαν επιδείξει, με αποτέλεσμα στο 65′ ο Ιχεανάτσο, να σημειώσει μετά από δύο ασσίστ, κι ένα δικό του γκολ, ανεβάζοντας το σκορ στο 4-3. Το κυνήγι μιας ιστορικής ανατροπής έληξε πρακτικά για τους φιλοξενούμενους, όταν ο Λαπόρτ με μία κεφαλιά μετά από μια στημένη φάση, βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 69′ του αγώνα. Ο Ραχίμ Στέρλινγκ φύλαγε το τελικό χτύπημα για τις “Αλεπούδες”, και στο 87′ πάλι από μια στημένη φάση, υποδέχτηκε την κεφαλιά από τον Ρουμπέν Ντίας, κι έγραψε το τελικό Μάντσεστερ Σίτι-Λέστερ 6-3!

Η Σίτι είναι πλέον στο +6 από τη δεύτερη Λίβερπουλ, βέβαια με ένα ματς περισσότερο. Είναι επάξια η πρωταθλήτρια των Χριστουγέννων της Πρέμιερ Λίγκ…και στο βάθος βλέπει τον τίτλο! Αν και υπάρχει ένα ρητό που λέει ότι: “Τους πρωταθλητές του Χειμώνα, τους βλέπει ο Μάιος και γελά…”, όταν μιλάμε για την Αγγλία όλα είναι διαφορετικά…γιατί η παράδοση λέει πως ο πρωταθλητής της Boxing Day, συνήθως είναι αυτός που χαμογελά στο τέλος!

 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Manchester City (Pep Guardiola): Ederson, Cancelo, Dias, Laporte, Zinchenko, Fernandinho, De Bruyne (Foden 71′), Gundogan, Bernardo, Mahrez, Sterling

Leicester City (Brendan Rodgers): Schmeichel, Albrighton, Amartey, Vestergaard, Thomas, Dewsbury-Hall, Tielemans (Choudhury 71′), Perez (Castagne 46′), Maddison, Lookman, Iheanacho

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ