Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Premier League: Boxing Day χτυπημένη από κορωνοϊό

Μπορεί η πανδημία να θερίζει πραγματικά τη Μεγάλη Βρετανία αλλά η διοργανώτρια αρχή του κορυφαίου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στον κόσμο αποφάσισε να γίνουν κανονικά τα παιχνίδια της 19ης αγωνιστικής, σε όσα δηλαδή από αυτά δεν εμπλέκονται ομάδες που έχουν στις τάξεις τους παίκτες με κορωνοϊό.

 

Επτά είναι οι προγραμματισμένοι αγώνες της Premier League που θα γίνουν στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής σήμερα Κυριακή και αύριο Δευτέρα (26-27/12), με τρεις να έχουν αναβληθεί ήδη και έναν να είναι πολύ πιθανό να προστεθεί σε αυτούς. Πιο συγκεκριμένα, οι αναμετρήσεις που δε θα γίνουν είναι οι Λίβερπουλ – Λιντς, Γουλβς – Γουότφορντ και Μπέρνλι – Έβερτον και αυτή που ενδέχεται να οδηγηθεί επίσης σε αναβολή είναι αυτή ανάμεσα σε Τότεναμ και Κρίσταλ Πάλας εξαιτίας δύο νέων κρουσμάτων των φιλοξενούμενων.

Την αυλαία του προγράμματος ανοίγουν σήμερα στις 17:00 η Γουέστ Χαμ με τη Σαουθάμπτον που θα αναμετρηθούν στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου. Οι γηπεδούχοι πραγματοποιούν εξαιρετική πορεία και είναι στην 5η θέση με 28 βαθμούς και είναι το φαβορί απέναντι στους «Αγίους» που βρίσκονται στη 15η θέση έχοντας 17 βαθμούς.

Την ίδια ώρα, αν τελικά γίνει το παιχνίδι, η Τότεναμ θα υποδεχθεί στο Τότεναμ Στέιντιουμ την Κρίσταλ Πάλας, με τους «πετεινούς» να είναι στην 7η θέση με 26 βαθμούς, ενώ η Πάλας έχει 6 βαθμούς λιγότερους στην 11η θέση.

Επίσης σήμερα Κυριακή στις 17:00 θα γίνει και ο αγώνας Νόριτς – Άρσεναλ στο Κάροου Ρόουντ. Η ουραγός Νόριτς ψάχνει βαθμούς για να αποφύγει τον υποβιβασμό στην Τσάμπιονσιπ όντας από την αρχή της σεζόν μόνιμα στην επικίνδυνη ζώνη έχοντας συγκεντρώσει μέχρι στιγμής μόλις 10 βαθμούς. Οι δε φιλοξενούμενοι «κανονιέρηδες» είναι πολύ ψηλά στην 4η θέση με 32 βαθμούς ακολουθώντας την προπορευόμενη τριάδα που έχει ξεχωρίσει (Σίτι-Λίβερπουλ-Τσέλσι).

Τελευταίο παιχνίδι με ώρα έναρξης σήμερα στις 17:00 είναι αυτό στο Έμιρεϊτς ανάμεσα στην πρωτοπόρο Σίτι (44 βαθμοί) και την Λέστερ που είναι στην 9η θέση με 22 βαθμούς. Αρκετά ενδιαφέρουσα αναμέτρηση μεταξύ δύο φιλόδοξων αν μη τι άλλο ομάδων.

Στις 19:30 στο Βίλα Παρκ η Άστον Βίλα θα υποδεχθεί την Τσέλσι. Οι «χωριάτες» είναι στη μέση της βαθμολογίας με 22 βαθμούς, ενώ οι μπλε του Λονδίνου έχουν απομακρυνθεί από την 1η θέση και βρίσκονται στο -6 από τη Σίτι με 38 βαθμούς στην 3η θέση.

Τελευταίο παιχνίδι για σήμερα Κυριακή 26 Δεκεμβρίου είναι αυτό που θα κάνει σέντρα απόψε στις 22:00 στο Φάλμερ Στάτιουμ όπου θα κοντραριστούν η Μπράιτον και η Μπρέντφορντ. Οι δύο αντίπαλοι συγκατοικούν στην 12η θέση έχοντας από 20 βαθμούς.

Η 19η αγωνιστική ολοκληρώνεται αύριο Δευτέρα (27/12, 22:00) στο St. James’ Park όπου η Νιουκάστλ θα υποδεχθεί την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι «ανθρακωρύχοι» είναι στον πάτο της βαθμολογίας μαζί με τη Νόριτς έχοντας μόλις 10 βαθμούς και θέλουν οπωσδήποτε το θετικό αποτέλεσμα για να ανέβουν και βαθμολογικά αλλά και ψυχολογικά. Οι φιλοξενούμενοι «κόκκινοι διάβολοι» είναι στην 6η θέση με 27 βαθμούς, παρουσιάζοντας αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους.

Συνοπτικά τα προγραμματισμένα παιχνίδια της 19ης αγωνιστικής είναι τα εξής:

Κυριακή 26/12

  • Γουέστ Χαμ – Σαουθάμπτον  17:00
  • Τότεναμ – Κρίσταλ Πάλας  17:00 (πιθανή αναβολή)
  • Νόριτς – Άρσεναλ  17:00
  • Μάντσεστερ Σίτι – Λέστερ  17:00
  • Άστον Βίλα – Τσέλσι  19:30
  • Μπράιτον – Μπρέντφορντ  22:00

Δευτέρα 27/12

  • Νιουκάστλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ  22:00
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ