Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Basket League: Αγώνες και πάλι μετά από δύο εβδομάδες

Σε έκτακτη συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε σήμερα (31/12) ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε την αναβολή των δύο επόμενων αγωνιστικών της Basket League (12η και 13η) που ήταν προγραμματισμένες για τις 2 και 8 Ιανουαρίου του νέου έτους, λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας.

 

Οι συνεχείς αναβολές μεμονομένων αγώνων της Basket League εξαιτίας των αρκετών κρουσμάτων κορωνοϊού στις ομάδες, αλλά και η γενικότερη κατάσταση στη χώρα μας με τον αριθμό των μολύνσεων της covid-19 να αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο, οδήγησαν τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος μπάσκετ στην απόφαση να μη γίνουν τα παιχνίδια της 12ης και 13ης αγωνιστικής.

Αναλυτικά η ενημέρωση που κοινοποιήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ αναφέρει:

“Λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας, καθώς και της απότομης έξαρσης των κρουσμάτων στις ομάδες της Stoiximan Basket League, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα 31 Δεκεμβρίου 2021 και αποφάσισε ομόφωνα, την αναβολή των δύο προσεχών αγωνιστικών (12η και 13η) της κανονικής περιόδου του 30ου Επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Η απόφαση λήφθηκε με γνώμονα την προστασία της υγείας των αθλητών, των παραγόντων και των φιλάθλων, την διασφάλιση του «ευ αγωνίζεσθαι» αλλά κυρίως προκειμένου να συμβάλλουμε στην πρόληψη της διασποράς των κρουσμάτων COVID-19.

Με αίσθημα ευθύνης και υποχρέωσης απέναντι στο σύνολο των ανθρώπων του μπάσκετ και του κοινωνικού συνόλου, ο ΕΣΑΚΕ με την πρωτοβουλία αυτή, δηλώνει αρωγός και συμπαραστάτης όλων των ενεργειών που στοχεύουν στην καταπολέμηση της περαιτέρω διασποράς του ιού.”

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ