Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΟΦΗ: Αυτοί βρίσκονται πιο κοντά στην έξοδο…

Η νέα χρονιά ήρθε και έφτασε η στιγμή που πολλές ομάδες θα κάνουν την ανασκόπηση στο ρόστερ τους, μελετώντας για τις πιθανές αποχωρήσεις, αλλά και τις νέες αφίξεις.

Αναφορικά με τον ΟΦΗ ο οποίος έχει ξεκινήσει πολύ δυναμικά τη νέα χρονιά και έχει σημειώσει μία σπουδαία ανοδική πορεία συγκριτικά με πέρυσι, ο  τεχνικός της ομάδας Νίκος Νιόπλιας έχει δώσει την «πάσα» για το πώς θα κινηθεί μεταγραφικά πάνω κάτω τη νέα σεζόν.

Μέσα στα ονόματα αυτών που βρίσκονται στη λίστα της εξόδου βρίσκονται οι εξής:

Απόστολος Γιάννου: Ο 31 χρόνος επιθετικός βρίσκονταν από πέρυσι στη λίστα των αποχωρήσεων και πάραυτα δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη. Ο Νιόπλιας του έδωσε λεπτά συμμετοχής, αλλά παρά την προσπάθεια του παίκτη φαίνεται πως δεν είναι αυτό που χρειάζεται η ομάδα με τα τωρινά της δεδομένα.

Βαχίντ Σελίμοβιτς: Ο 24 χρόνος στόπερ είναι το 2ο όνομα που βρίσκονταν και εκείνος από πέρυσι κοντά στην έξοδο, όμως με την ομάδα δεσμεύεται ακόμα για 1.5 χρόνο. Ωστόσο δεν βρίσκεται στα πλάνα του Νιόπλια και η ομάδα θα αναζητήσει λύσεις για την αποδέσμευση του συμβολαίου του παίκτη.

Αμπντούλ Ουές: Ο νεαρός αμυντικός δεν έχει πάρει και πολλές συμμετοχές φέτος και φαίνεται ότι δεν βρίσκεται στα πλάνα του Νιόπλια. Το όνομα του είχε ακουστεί και πέρυσι για την πιθανή αποχώρηση από τον ΟΦΗ και φέτος δεν αποκλείεται να είναι επίσης έναν εξ αυτών που θα αποχωρήσουν.

Eρωτηματικά προκαλεί η περίπτωση του Τζόναθαν Ντε Γκούζμαν ο οποίος πέρυσι κατέγραψε εξαιρετικές αποδόσεις, όσο δεν βρίσκονταν τραυματίας, αλλά φέτος η εικόνα του δεν θυμίζει τίποτα ακόμα με την περυσινή. Πιθανότατα ο Ολλανδός να θέλει τη φανέλα του βασικού.

Τα δεδομένα που άλλαξαν με τον Φελίπε Γκαγιέγος ο οποίος είχε ζητήσει άδεια λίγο πριν τη ρεβάνς κυπέλλου με τον Άρη επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Ο Χιλιανός μέσος εκτός του ότι έχει αφήσει θετική εντύπωση με τις εμφανίσεις του στον ΟΦΗ, δεσμεύεται μαζί του έως και το 2023 πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να φύγει από την ομάδα. Δεδομένου του συμβολαίου του θα πρέπει η ενδιαφερόμενη ομάδα απόκτησης του παίκτη, να πληροί τις προϋποθέσεις της ρήτρας για την αποδέσμευση του από την ομάδα, κάτι που ακόμα δεν έχει συμβεί.

Μία ακόμα περίπτωση παίκτη που πιθανότατα να αποχωρήσει είναι αυτή του Νίκου Κοροβέση ο οποίος φέτος έχει ελάχιστες συμμετοχές με τον ΟΦΗ και επιπλέον είχε κινηθεί ομάδα του εξωτερικού και συγκεκριμένα της Ιταλίας για την περίπτωση του, όμως ο ίδιος ο παίκτης δεν ενδιαφέρθηκε στην τρέχουσα στιγμή για ομάδα εκτός Ελλάδας και έτσι δεν προχώρησε.

Οι δανεικοί:

Ο ΟΦΗ έχει στο ρόστερ του κάποιους νέους παίκτες οι οποίοι όμως χρειάζονται λίγο παραπάνω «ψήσιμο», ούτως ώστε μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις του ΟΦΗ.

Ένας εξ αυτών είναι ο Οδυσσέας Λυμπεράκης ο οποίος ήρθε στην ομάδα τον Σεπτέμβρη του 2020 και μετράει 26 συμμετοχές. Ο 23 χρόνος μπακ την εφετινή χρονιά δεν έχει πάρει κανένα λεπτό συμμετοχής και η ομάδα έχει στα άμεσα σχέδια της τον άμεσο δανεισμό του παίκτη, ούτως ώστε πάρει περισσότερα παιχνίδια στα πόδια του.

Άλλη μία πιθανή μορφή δανεισμού παίκτη πρόκειται να γίνει με τον Φρίξο Γρίβα για τον ίδιο λόγο με τον Λυμπεράκη, καθώς και οι δύο βρίσκονται σε νεαρή ηλικία και έχουν όλες τις μελλοντικές πιθανότητες μεγαλύτερης ανόδου, αλλά και ανάδειξης του ταλέντου τους.

Τα τελευταία δεδομένα είναι για τους Μπρους Καμάου και Φαν Ντάιεν οι οποίοι ήρθαν φέτος στον ΟΦΗ και έχουν πάρει παιχνίδια στα πόδια τους και ευκαιρίες από τον προπονητή,   όμως έχουν δείξει ότι χρειάζονται παραπάνω χρόνο – ψήσιμο για να αποδώσουν στο 100%. Πιθανότατα ανοιχτή η ομάδα για προτάσεις δανεισμού για τις περιπτώσεις των παικτών.

 

 

 

 

ΜΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ
ΜΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ
Σπουδές: 1ο ΙΕΚ Ηρακλείου προϋπηρεσία: post game, tharkis sport, prismasport, sportsnews 24/7, ert open 106,7

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ