Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Λαμία – ΑΕΚ (0-2): Ξεκίνημα με το δεξί το 2022 για την Ένωση!

Ξεκίνημα με το δεξί στη νέα χρονιά για την ΑΕΚ, που κατάφερε να επικρατήσει απέναντι στη Λαμία με σκορ 0-2.

Η ΑΕΚ φιλοξενήθηκε στη Λαμία για την 16η αγωνιστική της Super League 1 και έκανε τη δουλειά παίρνοντας ένα πολύ σημαντικό τρίποντο. Τα γκολ του Γκαρσία και του Άμραμπατ ήταν εκείνα που χώρισαν τις δύο ομάδες και κατέβασαν την διαφορά από τον Ολυμπιακό προσωρινά τους 8 βαθμούς.

Η ‘Ενωση μετά το 20λεπτο του πρώτου μέρους πάτησε καλά στον αγωνιστικό χώρο και δημιούργησε καλές στιγμές στο παιχνίδι, φεύγοντας για τα αποδυτήρια προηγούμενη στο σκορ. Στο δεύτερο όμως μέρος δεν μπόρεσε να κλειδώσει το ματς νωρίς, οπισθοχώρησε και έδωσε την ευκαιρία στην Λαμία να ελπίζει για το αποτέλεσμα. Όμως ο Άμραμπατ στο 83’ “τελείωσε” το παιχνίδι, βάζοντας ακόμη ένα γκολ.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Λαμία να ήταν η πρώτη που απείλησε μόλις στο 2ο λεπτό, όμως το σουτ του Νούνιες έβγαλε σωστά ο Τσιντώτας. Η ΑΕΚ προσπάθησε κατά τη διάρκεια του ματς να διατηρήσει την κατοχή του παιχνιδιού και να απειλήσει την αντίπαλο της. Έτσι φτάσαμε στο 12′, με την συνεργασία των Ανσαριφάρντ, Μάνταλο, Σιμάνσκι και Άμραμπατ να καταλήγει στον Γκαρσία που αστόχησε με πλασέ. Τρία λεπτά αργότερα ο Καρίμ σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά για χέρι του Μάνταλου.

Η προσπάθεια του Ιρανού και πάλι στο 27′, μπορεί να κόντραρε και να μην βρήκε στόχο, αλλά ο Γκαρσία στο 29′, άνοιξε το σκορ και έκανε το 0-1 για την ομάδα του. Ο Σαράνοφ δεν είχε καμία ελπίδα στο μονοκόμματο σουτ του Λιβάι. Η Ένωση απείλησε ξανά στο 35′, με τον Άμραμπατ να πιάνει ένα δυνατό, αλλά άστοχο σουτ. Οι γηπεδούχοι λίγα λεπτά πριν την λήξη του ημιχρόνου δημιούργησαν δύο σημαντικές φάσεις στο 44′ και το 45′ με Ελευθεριάδη και Τζανδάρη αντίστοιχα, απειλώντας την άμυνα των φιλοξενούμενων.

Ο ρυθμός του δευτέρου ημίχρονου ήταν πολύ καλύτερος σε σχέση με αυτό που παρακολουθήσαμε στο πρώτο μέρος. Η πρώτη τελική ήρθε και πάλι για την Λαμία με τον Τζανδάρη να στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ στο 51′. Οι τρεις ευκαιρίες που είχε η ΑΕΚ, με τον Σιμάνσκι στο 59′, τον Άμραμπατ στο 63′ και τον Μάνταλο στο 64′ δεν βρήκαν στόχο. Η αμυντική αδράνεια της ΑΕΚ, έδωσε δικαιώματα στην Λαμία που απείλησε στο 67′, με τον Αραμπούλι να σουτάρει και η μπάλα να περνά δίπλα από το δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν εκεί. Συνέχισαν να πολιορκούν την άμυνα της ΑΕΚ και σε μια φάση διαρκείας στο 75′, το σουτ του Τιρόνε κατέληξε εκτός. Στο 83′ η Ένωση στην ουσία ολοκλήρωσε το παιχνίδι. Ο Άμραμπατ έβγαλε την κόντρα-επίθεση έδωσε στον Γέβτιτς, που είδε το σουτ του να αποκρούεται από τον Σαράνοφ. Αμέσως ο Άμραμπατ πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 0-2. Η τελευταία μεγάλη στιγμή του ματς ήταν για τους φιλοξενούμενους στο 89′. Άμραμπατ και Γκαρσία συνεργάστηκαν, η μπάλα έφτασε στον Χατζισαφί που την έστειλε εκτός.

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Σαράνοφ, Σαραμαντάς, Τζανετόπουλος, Γκόλεμιτς, Σκόνδρας, Τζανδάρης (64′ Τιρόνε), Μπεχαράνο, Ρόμανιτς, Νούνιες (82′ Τσούκαλος), Ελευθεριάδης, Αραμπούλι (82′ Καραμάνος)

Στον πάγκο: Γκαραβέλης, Καραμάνος, Μανουσάκης, Μαρτίνεθ, Μαζουλουξής, Τρούμπουλος, Τσούκαλος, Τιρόνε και Βλαχομήτρος.

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Μοχαμαντί, Τζαβέλλας, Μήτογλου, Σβάρνας, Λε Ταλέκ (71′ Σιμόες), Σιμάνσκι (76′ Σάκχοφ), Μάνταλος (86′ Χατζισαφί), Λιβάι Γκαρσία, Άμραμπατ, Ανσαριφάρντ (71′ Γέβτιτς)

Στον πάγκο: Χατζηεμμανουήλ, Λάτσι, Χατζισαφί, Σιμόες, Σάκχοφ, Γέβτιτς, Αραούχο, Κοσίδης και Γιούσης.

Διαιτητές

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος Αριστοτέλης (Αρκαδίας) Βοηθοί: Χριστακόγλου Γεώργιος (Χαλκιδικής), Κωνσταντίνου Ηλία (Πρέβεζας/Λευκάδας) Τέταρτος: Τσετσίλας Κωνσταντίνος (Γρεβενών) Διαιτητής VAR: Ζαμπάλας Σπυρίδων (Ηπείρου).

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ